Något som ofta brukar göra att jag tappar motivationen är motion. Nu är jag ju kanske bland de lataste i världen men det är inte bara motivation att ta sig ut och motionera som är problemet. I och med att jag väger så mycket som jag gör så sliter det på kroppen och mitt ena knä är rätt krassligt men också nacke, rygg, fötter och höfter värker. Om jag blir riktigt taggad i viktnegången vill jag göra mer och mer för att gå ner lite mer, lite extra, lite fortare. Problemet då är att jag tar ut mig för mycket, får sjukt ont och kan sen knappt röra mig från sängen/soffan vilket gör att jag blir deppig och vad gör jag då? Jo tröstäter.
 
Att göra saker lagom är svårt för mig. Antingen gör jag för lite (inget) eller för mycket. Hur gör man något lagom egentligen? Jag är som mest motiverad när jag är uppslukad av något, när jag går all in och fokuserar 100%. Att göra något lagom är en utmaning. Jag måste lära mig det i alla fall, så att jag inte tappar min motivation för utan motivation blir det ingen viktnedgång.
Upp och ner, motivation och brist på det och allt för långa dåliga perioder där jag trycker i mig allt för mycket onyttigheter. Har gått upp 11 kilo sen min lägsta notering och har nu "bara" ett total på -20.2 kilo. Vägde in mig på 179.7 i måndags. Hatar att behöva göra om dessa 11 kilo, känns så ovärt. Jag vill känna att jag kommer någonvart, att jag gör framsteg men det är inte direkt känslan man får när man trampar i samma steg man redan tagit innan. Nåväl. Gör om, gör rätt och fucka inte upp det nästa gång! :)
 
Ingen speciell metod, bara försöka hålla kalorierna nere. Äta bra mat, ingen snabbmat, mer grönsaker, mindre mackor (bara hårdbröd nu - hej mackoman), inget sött på vardagarna och helst inget på helgerna men om det händer på helgerna så väldigt begränsat. Matlådor till lunch med bra mat i så vi inte blir stressade och äter snabbmat eller mackor... och göra matplanering för kommande vecka och handla därefter.
 
Lets do this!