Jag tror förresten att jag kanske är på G igen, känner mig mer och mer redo för att ta tag i kilona igen, på riktigt. Ska inte ropa hej riktigt än kanske men det börjar kännas så i alla fall.. att jag är klar med det här (lite väl långa) "sammanbrottet" med rätt mycket onyttigheter.
Den här lördagen började aningen tidigare än de flesta av våra lördagar. Vi är ju inte dem som drar sig från att ta sovmorgon på helgen direkt! Någon minut innan 10 stog jag på stan och hängde på låset på affärerna, its a first for everything ;) Har haft 3 mysiga timmar på stan med en vän jag träffar alldeles, alldeles för sällan och hennes söta lilla charmtroll till dotter. Lunchade även med henne och tog en kycklingsallad med grönsaker, cous cous och lite currydressing. Kom hemsläpande med två enorma kuddar från lagerhaus, en t-shirt till mig, 3 till herrn i huset och lite annat smått.
 
När jag kom hem satte jag mig och fortsatte shopperiet och klickade hem lite leksaker från lekmer som jag (vi) ska ge bort till behövande barn (de har en julklappsinsamling för barn och unga i åldern 0-18 år här i Halmstad). Tänkte försöka hitta något mer som kanske kan passa ungdomar lite mer, kan tänka mig att många köper mer till mindre barn.. men det är bara en gissning. Vill att så många som möjligt ska få en bra jul i år :)
 
 
Julpyntat i sovrummet på vår lilla lackhylla mittemot sängen.
 
Freeeedag! Suttit med en knivig skoluppgift nu i veckan som jag äntligen ska skicka in i dag, ska bara korrläsa den en eller två gånger till och sen tar jag helg! Ska bli skönt som alltid. Tror inte vi ska göra något speciellt förrän på söndag då vi ska en sväng till Philips pappa och dricka glögg för att sedan i samlad trupp (hans brorsor med barn ska också dit) gå på skyltsöndag.
 
Har på tal om något helt annat börjat äta bröd igen, grovt bröd, då jag kände att jag var så himla less på det jag tillät mig äta och just grovt bröd har jag ändå ätit förr under viktnedgång med bra resultat. Började den här veckan. Hur som helst så har jag en kombination just nu som jag totalt snöat in på och som låter äckligt i mitt huvud men som är så fantastisk i min mun. Grovt bröd (Polarbröd Extrem) med philadelphia 3%, tunt lager grov och stark senap på det och sen julskinka - dock köpt färdigskivad sådan.. blir nog ännu bättre när vi gör vår egen! SÅ sjukt gott!
 
.. och för att byta samtalsämne igen så skrev jag för någon månad sen att sambon skulle iväg en vecka på utbildning (med jobbet) men den blev inställd och istället ska han iväg nästa vecka. Det kommer kännas helt sjukt att vara ensam hemma (på kvällarna - dagarna är jag oftast hemma ensam), sova ensam (första gången på typ 3 år) och ja göra allt ensam i nästan en vecka. Att sova ensam lär ju bli det jobbigaste, mesig som jag kan vara ;)
 
 
Vår julgran :)
Halloj! Ska försöka att uppdatera lite så att bloggen inte dör helt, det vill jag ju nämligen inte! :) Just nu är det återigen en rätt stressig period med plugget och jag ska även på föreläsning om någon timme. Obligatoriska uppgifter ska in och jag ska försöka reda ut vad som ska skrivas i dem. Nåväl! Jag går faktiskt mest omkring och njuter av vårt julmysiga hem. Blir helt glad i själen av hur mysigt det är här!  Har färdigställt och slagit in alla julklappar till alla barnen i vår närhet och till sambon och de vilar så fint under granen nu.
 
Angående mat så är väl middagar och luncher helt okej nu men jag är rätt hungrig av mig just nu så mellanmål och kvällsfika blir kanske lite mer än jag önskar. Dessutom har några lussebullar slunkit igenom munnen.. och pepparkakor... Angående motion så är den obefintlig.
 
Nej men dags att plugga lite nu på distanskursen innan den lokala kursens föreläsning!
 
 
Vardagsrumsbordets pynt.
Såå hej på er igen. Tog visst ett oplanerat blogguppehåll på några dagar. Jag känner mig bara falsk när jag skriver i min blogg när jag är så här omotiverad, oinspirerad och oduktig. Jag känner mig bara så trött - psykiskt och fysiskt och jag kan för allt i världen inte tagga till. Större delen av min dag är jag så trött att jag hade kunnat somna när som helst. I helgen sov jag till 15 på lördag (halvångest).
 
Har hur som helst haft en bra helg med lite tidigt julmys i form av inslagning av en massa julklappar, lite glögg och pepparkakor och julpynt (jaa jag vet en vecka tidigt men vem bryr sig!) Har även städat en jäkla massa så det ska se fint ut.. och fint är det, supermysigt! Ska hämta ut ett paket från Jotex ikväll med julgardiner till kök och dukar till både kök och vardagsrum och då kommer det bli ännu finare här! Känner mig helt lycklig av att bara vara här hemma i lägenheten idag.
 
 
Paketinslagning i lördags med sambon.
 
Förra måndagens vikt: 163.6
Dagens vikt: 163.6
 
En viktminskning på: +/-0 kg
Totalt: - 36.3
 
Ytterligare en bortslösad vecka men helt ärligt är ett +/-0 väldigt generöst med tanke på att jag inte ätit helt nyttigt under veckan som gått. Skönt att det inte var ett plus :)

Frukost - Yoghurt och kallrökt skinka

Lunch - Chorizogryta

Mellanmål - Riskakor och yoghurt

Middag - Fetaostgratinerade röda linser med kycklingfilé och brysselkål.

 

Kväll - Ben & Jerry glass.. :(

Frukost - Yoghurt och kallrökt skinka

Lunch - Sallad från salladsbaren på skolan

Mellanmål - Riskakor med philadelphia och kallrökt skinka

Middag - Chorizogryta (Viktväktarnas chorizo, kallrökt skinka, morot, lök, potatis, krossade tomater, vita bönor, pressad vitlök och kryddor). Gott och härlig rätt för höst/vinter.

 
Sådär efter att ha sovit under hela fotbollen, sedan vakna upp och hjälpa sambon med att formulera ett mail så kanske man borde återgå till att sova igen. Jag somnade alltså sittandes i soffan innan, sittandes! Jag var inte ens trött det var bara så himla tråkigt (men vad gör man inte för att "umgås" med sambon.. ).
 
Sängen nästa, godnatt på er!
 
 
Mitt nya favorithalsband får ni ser lite random.. köpte det i lördags från Indiska och jag älskar hur stort och maffigt det är.
Hade några trevliga timmar i skolan med klasskompisar jag inte träffat på flera månader! Ska bli trevligt att återförenas med dem om ca 2 månader! Gick en kort sväng på stan efter att de skulle på en föreläsning och jag tagit mig från skolan. Det var dock riktigt dåligt väder så orkade inte gå särskilt länge där. Var in på Åhlens och köpte ett ljus och två små dekorationer (jul ofc). Skulle sen hämta ut mina skolböcker som kommit till mitt utlämningsställe men tydligen hade de lämnat ut mitt paket till någon annan? Blev rätt trött på dom.. behöver ju mina böcker! Mailat bokus nu i alla fall så får vi se vad som händer.
 
Så här såg jag ut idag i alla fall, efter tre miljoner ombyten. Vissa dagar finns det inget roligt eller bra i garderoben.
 
 
Igår när jag satt i soffan och surfade som jag skrev att jag skulle göra började det göra så himla ont i min mage. Skarpa hugg högt upp i magen, det gjorde så ont att jag mådde illa. Kunde inte göra annat än att ligga ner, tidvis endast i fosterställning. Efter kanske en timme blev det bättre och kändes bara konstigt i magen men inte direkt ont. Är det inte det ena med min kropp så är det de andra.. funderar på vad det kan vara men har väl egentligen inget bra svar. Kanske var det champinjonerna till middagen, reagerat liknande på dem en period för några år sen, men det känns konstigt att det skulle ha dröjt ca 5 timmar från intag till smärta? Hoppas i alla fall inte att det är de små goa svamparna som är boven, älskar dom och är så glad att jag kan äta dem igen.
 
Sitter med frukosten här nu och försöker känna efter hur det är med magen idag. Den verkar inte göra ont men känns fortfarande konstig. Ska nämligen möta en klasskompis (programkompis även om vi inte läser samma kurser just denna termin) för lunch på skolan idag men vill inte bege mig ut och upptäcka att jag har liknande smärtor som igår. Tror och hoppas det ska gå bra... och på tal om skola så kikade jag till min skolmail nu på morgonen och såg att jag fick betyget VG (högsta betyget) på förra kursen! Älskar mina VG´n ;) Speciellt glad är jag då den läraren, som jag haft några gånger innan, aldrig gett mig bra betyg innan. Hon är extra hård av sig i sina bedömningar :)

 Frukost - Yoghurt, riskakor med philadelphia

Lunch - Ris, kyckling med grönsaker (matlåda fr. frysen).

Mellis - Yoghurt med banan och äpple i.

Middag - Fläskfilégratäng (fläskfilé, champinjoner, tomat, creme fraiche, vitlök, salt och peppar) med ris. Riven vitkål till. 

 

Kväll - riskakor, kallrökt skinka

Idag har varit en bra dag! Städat och donat här hemma under dagen och när sambon kom hem tittade vi ett serieavsnitt och sen en film "We're the Millers - eller på svenska - Familjetrippen". Rätt underhållande film! Beställde även nya julgardiner till köket och två dukar från Jotex. I och med att det är måndag blev det också veckohandling också och vi fortsatte med det nya, att handla sent på kvällen när det är knappt någon i affären. Jag älskar att veckohandla, får bocka av saker på min lilla lista, får chans att göra bra val och sen tycker jag bara om matvaruaffärer ;)
 
Nu tänkte jag dock surfa loss lite på internet i hopp om att försöka hitta de sista julklapparna (på någon magisk sida antagligen för seriöst.. min sambo MÅSTE vara den svåraste människan någonsin att köpa present/julklapp åt). :)
Igår hade vi en rätt avslappnad dag utan planer (förutom att det var tvättdag då - åh vad jag önskar att vi hade plats för tvättmaskin i lägenheten). Däremot så fick jag värsta juldekorationssuget igår, inte så mycket att jag ville julpynta där och då men jag kände för att utöka det lilla julpynt som jag redan har (på vinden). Jag brukar alltid julpynta men jag har inte överdrivet mycket pynt. Tydligen har jag ändrat åsikt om hur mycket julpynt man ska ha helt plötsligt så jag fick med mig sambon på diverse affärer igår. Jag är så mycket för pråligt julpynt med massa glitter och knallröda tomtar (såg en juluggla förövrigt och undrade vart världen är på väg ;)).
 
 
Köpte två stjärnor på fot till vardagsrummet, två tomtar.. älskar av någon anledning när man inte ser deras ögon. Två små hängtomtar att hänga på krukor (eller vaser), ett röd plåthus att ha ljus i, en ljusslninga som är batteridriven och sen julservetter, inslagningspapper och etiketter som inte fick vara med på bild. Ska köpa lite mer prydnader att ha ljus i samt gardiner, kanske någon duk och lite annat smått och gott.
 
Det sjuka var att jag blev helt exalterad igår under shoppingturen. Alltså jag var helt speedad och hade snudd på hjärtklappning där i slutet. Ja, helt upp i varv ända tills det tog tvärslut och i sista affären blev jag så trött i kön att jag knappt orkade stå upp längre. Så trött att jag hade kunnat brista ut och stortjuta där och då bara för att jag var så utmattad. Sjukt. Shopping är farligt haha ;)
 
Nu längtar jag bara tills man får pynta! Vill ha ett mysigt hem i jul, nu när vi ska vara hemma hela julen och allt (åkt upp till familjen i norr senaste åren).
 
Förra måndagens vikt: 164.0 kg
Dagens vikt: 163.6
 
En viktminskning på: -0.4 kg
Totalt: - 36.3
 
Rätt håll i alla fall.. Förra veckan var inte optimal på många sätt men jag tycker ändå att den var bra då jag började röra på mig mer. Promenerade eller rörde på mig varje dag. Vissa dagar var det rena promenader för promenadens skull, andra dagar var det för att ta mig till och från jobbet, för att gå till och sen på stan i lördags, för att gå runt i olika affärer i går i två timmar.. ja ni förstår. En mer aktiv vecka och jag tänkte fortsätta på den vägen. Vore trevligt att komma ner till 162 kilo till nästa vecka.

Frukost - Halv macka från konditoriet, var vitlöksphiladelphia och rödlök i den.

Lunch - Stekt ris med räkor, ärtor osv.

Middag - Bortbjudna - Oxfile med ugnspotatis, brysselkål och rödvinssås (omg så god middag och brysselkålen var fantastiska! Måste prova att göra hemma).

Kväll - Scones med ost (inte jättebra nej).

Go morron (förmiddag)!
 
Så, vi tar en huduppdatering och jag kan meddela er att den börjar bli lite bättre, inte bra, men den är mycket mjukare och kliar inte lika mycket. Skulle köpa en ansiktskräm för torr hy från Aco igår på apoteket, den verkade bra och var billig.. blivit aningens dyrt sista veckan med alla läkarbesök och mediciner osv men den fanns inte på det apoteket. Istället såg jag L300 serien som jag också blivit tipsad om i kommentarerna (hade inte riktigt förstått att den serien fanns på apoteket, tyckte förpackningen såg så lyxig ut men själva produkten var inte alls särskilt dyr!) så jag köpte en ansiktskräm för torr hy i den serien istället! Om det beror på den eller något annat att det börjar bli bättre vet jag inte men jag tänker då inte sluta använda den nu :D
 
Gårdagseftermiddagen och kvällen tillbringades först genom en snabb handling (cola zeeeeero!) följt av ett besök hos sambons bror med familj, följt av matlagning hemma, följt av att bli "tvingad" att se sjukt tråkig fotboll och sen satt vi mest och ville göra något men ingen kom på något som den andra också ville göra så det slutade med att vi gick och la oss. Spännande värre! Idag ska vi också till sambons bror med familj och äta middag där. Jag är så glad att jag/vi umgås rätt mycket med dem då jag inte har någon egen familj här nere och det kan kännas rätt tomt utan ibland. Fyller såklart inte tomrummet av att inte ha min egen familj nära men det känns lite bättre i alla fall :)

Frukost - Vaniljyoghurt (lätt) med skivad banan

Lunch - Stekt ris med räkor och ärtor

Mellis - 2 riskakor och kallrökt skinka

Middag - Potatismos (hemmagjord) med biff, kantareller och sallad på vitkål, blandad salladssorter, lite morot och tomater.

 

Kvällsgott - En lussebulle (från Ica).

Då var veckans andra sjukhusbesök avklarat! Var där lite väl tidigt så promenerade omkring i kvarterena vid sjukhuset i ca 20 minuter innan jag gick in till sjukan. Det brukar alltid ta så sjukt lång tid där så hade tänkt åka hem med sambon när han slutade jobbet (jobbar just bredvid sjukan) men inte idag, idag gick det supersnabbt. Good news, herpes borsta men jag ska trycka in salva i ögat helgen ut. Alltså på riktigt, ögonsalva.. vem kom på det? Vad är det för fel på droppar? Bad news är att jag har något blodkärl (åder, kärl, ven? jag är så dålig på sånt) i ögat som går ner till min pupill som inte ska vara där (inte pupillen då) och den visar att ärret är aktivt fortfarande och rör sig vilket inte var konstigt enligt läkaren då jag just haft infektion där. Ärret kommer vara kvar länge, kanske år men det går eventuellt att operera i framtiden (slipa bort hörde jag innan jag dog lite halvt) men bara om de är säkra på att herpesen inte kommer tillbaka. Eventuellt går det att sätta in kortison men då finns det risk att herpesen blossar upp igen. Jahaja.. nåväl, ni vill kanske inte läsa om sånt här! ;) Ska i alla fall tillbaks 4 december så det får se hur blodkärlet (?) ser ut då.
 
Eftersom det gick supersnabbt kändes det onödigt att sitta och vänta på att Philip skulle sluta så jag gick hem och inte nog med att jag gick hem, jag tog en liiiten omväg också för att det skulle bli lite längre promenad. Nu blev det bara 25 minuter men jag gick ju lite innan också så jag är ändå nöjd med den motionen. Det är roligt det där, förr skulle jag aldrig villigt promenera, jag skulle sitta och vänta tills sambon slutade alternativt ta bussen.
 
 
Från promenaden..
 

Frukost - 2 riskakor

Lunch - Köttfärscanneloni

Mellis - Citronyoghurt med 2 flatbröd, 3% philadelphia, kallrökt skinka.

Middag - Stekt ris med räkor, purjolök, ärtor, ägg, soja, curry.

 

Kväll - 1 dl vaniljyoghurt (lätt)

Jag hinner inte riktigt med nu, dagarna går så fort! Ingen aning om vad jag egentligen gjorde innan idag men tiden sprang iväg i alla fall. Sedan jobbade jag och då vet jag vad jag gjorde i alla fall.. pladdrade sönder öronen på mina telefonoffer. Hade ett uppdrag som innebär väldigt långa samtal med många, mååånga frågor idag. Hem, äta, titta på när sambon tränade (här hemma, hantlar), prata igenom dagen med honom och sen gick vi ut på en promenad efter lite velande fram och tillbaka. Hjärnan ville gå (för oss båda) men kroppen var kanske inte lika sugen (för båda). 36 minuter blev det. Vi har en grej där vi, när vi närmar oss hemmet, gissar på hur långt vi har gått (ingen klocka eller mobil med oss oftast) och den som är närmast vinner. Helt meningslöst men äh det är roligt ändå. sambon var inte bara närmast utan prickade precis rätt idag. Mina 40 minuter var lite väl optimistiska tydligen! Sådär nu vet ni lite mer om oss nördar ;)
 
Min hud är fortfarande riktigt dålig förövrigt. Det kliar hela tiden, gör ont, är irriterad, börjar spricka vid ögonen.. hade något liknande förra året men minns inte alls (förträngt antagligen) hur länge jag hade det eller om jag gjorde något för att få bort det. Värst är hakan där huden är "hårdare" än normalt nu.. hård och torr och kliar till förbannelse men ja allt kliar, till och med öronen! :p
 
 
Ni var några som frågade efter recept på köttfärscannelonin och den är rätt enkel att göra. Gör valfri köttfärsröra.. med krossade/passerade tomater eller med mejeriprodukter eller både och. Ni väljer själv! Sist gjorde vi utan tomatprodukter (nästan i alla fall, hade lite tomatpure i) och hade istället i creme fraiche (5%) och philadelphia (3%). Kryddar gör vi med salt, peppar, timjan, oregano, vitlök och ibland lite chilipulver men återigen, välj själv vad ni tycker om! Ta fram lasagneplattorna och skeda upp lagom mängd, rulla ihop och sätt i ugnsform. Repetera tills plattor eller köttfärs är slut och häll på keldas ostsås. Vi brukar ha 1 förpackning ostsås per paket av lasagneplattor (10 lasagneplattor). Ibland kryddar vi med oregano på toppen. Vill man så är det säkerligen gott med riven ost ovanpå allt men vi skippar de extra kalorierna :) 200 grader i ca 20-25 minuter.
 
Man kan även ta en djupare ugnsform och stapla rullarna på varandra om man vill det (vi brukar normalt sett göra dem på 2 förpackningar lasagneplattor och 2 paket kelda ostsås och ha de i två lager, dock bara ett lager på bilden nedan).
 

Frukost - 2 flatbröd med philadelphia 3% med kallrökt skinka

Lunch - Fullkornspasta, skinka, paprika, broccoli.

Mellanmål - Citronyoghurt, 2 flatbörd, philla, kallrökt skinka

Middag - Köttfärscanneloni (färska lasagneplattor, köttfärs, keldas 8% ostsås, kryddor) med sallad på vitkål, blandade salladsblad, lite riven morot och blandade tomater.

 
 
 Kväll - Rimbobulle och ½ dumlekaka.
Så fort tiden går ibland! Redan ny dag (ja den är ju över midnatt) och jag har knappt hunnit uppdatera något alls här idag. Känns riktigt grymt bra efter dagens intro och första föreläsning på första kursen. Det känns som att jag har valt en riktigt bra kurs att komplettera min utbildning (programmet) med! Intressant ämne och jag tror det kan komma att bli användbart. Det enda jag inte gillar är att vi ska skriva hemtenta i par. Att göra gruppuppgifter där högsta betyget är G är okej men att göra den stora uppgiten där det riktigt betyget (U, G eller VG) sätts tycker jag ska göras enskilt. Nåväl, känner ingen i klassen men hittade en tjej att skriva den med i alla fall, hoppas det blir bra :)
 
Efter att jag slutade skolan lagades det mat, handlades och sen satte vi igång att baka. Ja inte för att ha saker hemma utan för att Philip kände att han ville bjuda kollegorna på nya arbetsplatsen på fika. Dumlekakor och rimbobullar har producerats i stora mängder här hemma under kvällen med andra ord. Åt faktiskt en halv dumlekaka och en rimbobulle. Gott men antagligen rätt onödigt :)
 
Är fortfarande inte klar med bakandet (glasyr ska fixas på bullarna bara de svalnat nog mycket) så blir väl vaken ett tag till.
Ställde inget alarm idag utan sov istället så länge som jag kände för (vilket var till 11 någongång tydligen).. Idag börjar jag på en ny kurs i skolan och ska dit på intro och första föreläsningen från 15 till 18. Det är en eftermiddagskurs så alla föreläsningar blir sena.. det kommer bli lite ovant, aldrig haft det så förr! Personurval: personbedömning och rekrytering heter i alla fall kursen och den ska bli rktigt spännande att läsa den!
 
Har för övrigt väldigt torr hy i ansiktet just nu, den känns torr, stramar åt (speciellt vid munnen men även vid ögonen) och kliar.. försöker smörja men det hjälper i 5 minuter och sen är det jobbigt igen. Några tips på vad man kan göra åt saken? :)

Frukost -  1 dl yoghurt, 2 flatbröd med 20g philadelphiaost 3% och kallrökt skinka med ett glas c-vitaminbrus (tropic).

Lunch - Fullkornspasta, stekt skinka, paprika, broccoli med lite ketchup.

Mellanmål - 2 flatbröd med 15g philadelphiaost 3% och tunna skivor av rökt korv med 150g citronyoghurt (lätt).

Middag - Viktväktarnas wienerkorv med hemmagjord potatismos, bostongurka och sallad på vitkål, äpple, blandade salladsblad och lite riven morot (var med i salladsmixen).

 

Bio - Cola Zero

Det blev ingen riktig kvällspromenad men det blev lite promenerande, till och från biografen! (20-25 minuter fram och tillbaka) Sist vi var på bio var för snart ett år sen. Fick ett infall innan idag och kollade vad som gick på bio och hur populära varje film verkade vara. Jag vill verkligen inte gå på bio när den film vi ska se just börjat visas för jag vill helst undvika att någon (förutom Philip då) sitter bredvid mig (då jag tar upp en del plats och känner mig obekväm om någon okänd sitter bredvid). De ska med andra ord helst visats ett bra tag innan jag kan tänka mig att gå på dem! Ja jag menar veckor/månader.. jag menar inte att komma försent till bion! 10 personer i en salong för 150+ var vi idag, haha :)
 
Den film vi såg var Thor - The dark world och på något underligt sätt lyckades både jag och sambon missa att den visades i 3D vilket vi brukar undvika av någon okänd anledning. Aldrig tittat på en film i 3D förr men det gick bra, var lite oroad att det inte skulle gå med mitt öga eller att jag skulle få ont i huvudet men det var bara en trevlig upplevelse :) Filmen var helt okej, en bra biofilm med mycket effekter och sådant som gör sig bra på bio. Den hade allt utan att egentligen ha något alls som man kommer ta med sig efteråt meeen klart godkänd :)
 
 
Min fining i snygga 3D brillor.
 
Är sugen på att ta en kvällspromenad ikväll och sitter och hoppas på att det ska bli lite mindre blött ute. Rätt säker på att jag inte kan få med sambon i regnet nämligen! Själv tycker jag att det kan vara okej att gå i regn, lite som terapi plus att man känner ju sig så fantastiskt duktig som faktiskt promenerar TROTS att det öser ner. Är ju inte direkt optimala förhållanden så man får ju ge sig en extra klapp på axeln om man tar sig ut då. Det är ju dock tusen gånger roligare att promenera med sambon än själv.. inte helt säker på att jag orkar ta tag i mina egna tankar just nu eller ha någon slags självterapi. Så med andra ord.. regn, försvinn! :)
Som en blöt hund är svaret på frågan "Hur ser du ut just nu?". Gick hem från sjukhuset i ösregnet då jag faktiskt sagt att jag skulle gå om jag inte fick pupillutvidgande medel och det fick jag ju inte... det var.. blött. Fick hänga in kläderna jag hade på mig i badrummet för de droppade om dem! Sjukhuset då.. ja det gick väl som förväntat på ett sätt.. jag blev halvt dumförklarad men det är väl inte mer än rätt när man väntar nästan ett år med att söka hjälp. Var till ögonmottagningen för ett år sen (innan det aktuella problemet uppstod) och då hade jag 80% syn, idag var den nere på 20% på det ögat. De vet inte om det kommer bli bättre men jag fick hem medicin och ska behandla. Jag har i 8-9 år haft problem med återkommande herpes i ögat (ja ja, jag har hört alla skämt) och det här var tydligen herpes gone bad (jag trodde inte det var det). Nåja, inte mycket att säga om det, ska tillbaks på fredag av någon anledning som är oklar för mig! Att sätta salvsträngar i ögat 5 ggr per dag är ingen trevlig upplevelse kan jag berätta för er om ni trodde annat ;)
 
Hade för övrigt tänkt promenera i 30 minuter (minst) men jag pallade inte i regnet så det blev bara ca 20 minuter men det är väl okej det med :)
 
Har tidigare sett idén men glömt bort, eller inte lagt det på minnet egentligen, tills jag såg idén hos Angelica på bloggen tankarhittditt. Att låta stenar representera kilon! Såå, stenar och två burkar och så flyttar man över en sten för varje kilo som man går ner. Det kan vara dekorativt, fint, peppande och/eller bara en rolig grej. Tog stenar jag hade kvar från tidigare dekorationsprojekt och köpte två burkar på Ica Maxi igår. Hade kanske varit roligare med lite större stenar men de här får duga! Jag har mina två burkar vid sängbordet så påminns jag varje morgon och kväll om mina framsteg och vägen jag har framför mig. Måste fixa små lappar att sätta på utsidan med texterna: "Tappade kilon" och "Återstående kilon" (eller något liknande).
 
 
 

När jag räknade stenarna bredde jag ut dom på filten i soffan och sen plockade jag bort de stenar/kilon som jag gått ner. Blev ju en synbar förändring! 35 stenar bortplockade och 85 kvar (har ju gått ner 35.9 enligt gårdagens vikt och tänkte att jag flyttar över en sten på heltal, så 0.1 till nästa sten). 

Frukost - 3 flatbröd (13 kcal/skiva) med rökt korv i tunna skivor på.

Lunch - Kyckling och grönsaker i tomatchilisås och ris.

Mellanmål - Yoghurt

Middag - Fullkornspasta, stekt skinka, paprika, broccoli och lite ketchup

 
Så var den här måndagen snart till ända. Helt okej dag, fick liite motion när jag var till vc och apotek tidigare idag och maten har varit okej den med (kalorimässigt i alla fall, annat var det ju som sagt med tillagning). Jag hoppas på att det här är veckan jag taggar till igen. Tänkte promenera hem från sjukhuset imorgon (åker dit med sambon som jobbar just bredvid) förutsatt att de inte ger mig pupillutvidgande för då blir det bussen tror jag. Rätt obehagligt med sådant medel, speciellt om det är soligt. Ska hur som helst försöka få in 2-3 promenader denna vecka tänkte jag, promenader som är minst 30 minuter långa vardera. Blir nog bra :)
 
 
Från handlingen tidigare idag. Något som vet om man kan frysa (riven) vitkål? Är ju så sjukt mycket i ett sådant där huvud! :)
Kvällens middag ville verkligen inte hända. Vi skulle äta fullkornspasta med stekt skinka, paprika, broccoli och keldas 8% ostsås men först brändes ostsåsen och smakade apa så vi fick vara snabbtänkta och satte igång en creme fraichesås som brukar kunna bli bra (i alla fall okej) men den blev tväräcklig. Vi brukar verkligen inte faila så här i köket, visst vi är inga kockar eller matgenier men det brukar ju vara åtminstone halvgott, haha. Blev bara pasta med skinka och grönsaksblandningen idag, gick ju det också men inte lika gott som med ostsåsen!
 
Har just inventerat kyl/frys/skafferi och skrivit klart veckans matplanering och inköpslista inför handlingen senare idag. Vi testar en ny taktik och handlar lite senare på kvällen när inte precis alla andra i Halmstad handlar.
 
 
 
 
Hemkommen för en liten stund sen från vårdcentralen. Fick utskrivet ögongel mot torra ögon (för kliet och irritationen i ögonen) och remiss skickad till ögonmottagningen på sjukhuset för fläcken på ögat som hon trodde var ärrbildning.. och när man talar om trollen så ringde ögonmottagningen nu och bad mig komma dit imorgon 8.20. Får se vad de säger om det då :)
 
Jag har ett dåligt beteende, om något är för jobbigt eller riskerar att vara jobbigt kan jag lätt ignorera det och sticka huvudet i sanden. Speciellt om det gäller min kropp och hälsa. Några funderingar på varför jag hade toppnotering på 200 kilo? ;)
Förra måndagens vikt: 163.9 kg
Dagens vikt: 164.0
 
En viktminskning på: +0.1 kg
Totalt: - 35.9  kg
 
Jaha nehe, sanningen är att det ändå är ett minus från vad jag vägt tidigare i veckan.. tror måndagens resultat borde varit högre plus att jag gick upp mer efter tisdagens firande. Fortfarande inte inne i besatthetsläget som är det som behövs för att köra på ordentligt men jag försöker :)
Så var vi hemkommen efter några timmar hos Philips morföräldrar, ett besök på NetOnNet i Helsingborg och en timme hos hans pappa här i stan. Sjukt vad mycket man hinner göra om man bara kliver upp innan det är lunchdags ;) Philip är och springer igen och jag sitter här och borde färdigställa skolarbete som ska in idag men jag känner inte riktigt för det så jag bloggar istället.
 
Jag håller på att bli tokig på mina ögon som kliar som bara den, de känns torra och så kliar det som sagt. Ska ringa vårdcentralen imorgon, inte bara på grund av det utan jag har andra problem med mina skitögon som jag äntligen tänkte ta tag i. Jag och läkare.. ja jag brukar undvika att gå till dem helt enkelt. Har haft en fläck på ena ögat (över pupillen) i snart ett år nu. Det är som en grumlig fläck som gör att jag inte kan läsa på det ögat. Ser bara suddigt och kan inte urskilja någon text. Normala människor hade ju gått för länge sen men jag tycker verkligen det är så jobbigt att besöka vc/sjukhus. Nåväl, får väl ta tag i det nu..
 
 
Från bilfärden hem från Lund idag.
Grattis alla pappor och framförallt min egen pappa på farsdag! Ska jag vara helt ärlig så insåg jag först i fredags att det var farsdag på söndag (idag) vilket är lite ovanligt för att vara mig som gärna har koll på tillfällen att fira andra. I och med min "okoll" och därmed också sambons (jag är den som håller koll på saker och ting i det här förhållandet ;)) så blir det inte att fira någon pappa idag utan vi ska åka ner till Lund om ett tag och hälsa på Philips mormor och morfar som vi hälsar på alldeles, alldeles för sällan (andra gången jag åker dit idag). Ringer självklart pappa senare idag, hade ändå inte kunnat hälsa på hos honom då han bor så långt bort.
 
 

Lördag 9 november

Frukost - Ingen (sov väldigt länge)

Lunch - Sibyllamål (2 korvar med mos, kring 530 kcal)

Mellanmål - Te

Middag - Actifrypotatis med flankstek, pulverbea (utan smör) och gurka.

 

Lördagsgott - Popcorn

Så här såg jag förövrigt ut idag. Det här med färgade leggings och jag. Jag vill tycka om det, jag vill kunna/våga bära det men jag vet inte.. får en känsla av att man har långkalsonger på sig och hur matchar man färgade leggings med övriga kläder (inte riktigt nöjd över dagens matchning)? Sen upplever jag också att de är mindre förlåtande.. man ser större ut i dem jämfört med svarta men samtidigt så är det ju så jag ser ut. Orkar inte alltid bry mig om sådana saker. Det är för övrigt inte ett hål i min kjol utan det hamnade någon konstig prick där bara när fotot togs ;)
 
Dessa leggings har jag haft rätt länge men jag har knappt använt dem. Dels på grund av färgen men också för att de tidigare bara rullade ner då de är rätt låga i midjan och antagligen för små för mig förr. Haft på dom hela dagen idag och jag har inte en enda gång behövt dra upp dom. Så sjukt skönt. Hatar när saker rullar/hasar ner!
 
..och (!) mina vader har nog blivit lite mindre för jag kunde snöra ihop skorna jag har på mig tajtare än vad jag kunde förra "året" (första gången jag använder dem denna säsong)

Har varit en fantastisk bloggare idag! Det blir lätt så när man inte är hemma (eller vaken) under dagen. Sov riktigt länge både jag och sambon och när vi vaknade (12) så var det bara att göra sig iordning, fixa mat lite snabbt och sen bege oss iväg. Sambons skulle hjälpa sin bror att sätta in en ny ytterdörr och jag gick på stan med hans flickvän + barn. Regnade först men övergick sedan till storm och vi lyckades ha motvind hela tiden. Fantastiskt novemberväder! Promenerade med hem till dem efter stan och stannade där tills Philip var klar med att hjälpa till några timmar senare.
 
 
Halmstad idag. Grått, kallt och blåsigt (men ändå fint - älskar Halmstad).
 
Mat, serieavsnitt och lite spel senare så sitter man här, trött, frusen (fryser som bara den idag) och avslappnad. Skönt med en lugn lördagskväll. Har för övrigt så jäkla ont i mina ben, gissar på att det är promenaderna från tidigare i veckan och dagens promenerande som är bovarna :)
 
 
Woop woop, dubbla bilder! Köpte ett mini fotbollsspel på citygross innan idag. 159 kronor för en rolig stund.. ja ända tills Philip brev för bra och utklassade mig allt för mycket. Då blidde det mindre roligt!
 

Fredag 8 november

Frukost - 2 kokta ägg med kallrökt skinka och c-vitaminbrus i tropicsmak.

Lunch - Kyckling och grönsaker i chilitomatsås med ris.

Mellanmål - Vaniljyoghurt (lätt) med 2 riskakor.

Middag - Pulled pork i pitabröd med grönsaker.

Det blev en social kväll denna fredagen. Sambons bror med tjej bjöd lite oplanerat in både oss två och ett annat par då de gjort en lite för stor laddning av pulled pork. Så med andra ord go mat och gott sällskap och så fick jag hitta-på-något-ikväll suget uppfyllt också! ;) Kom just hem efter att ha snurrat runt med bilen ett bra tag. Jag älskar att bara åka omkring i stan, titta på hus och områden och prata med sambon. Fungerar lite som promenader, kvalitetstid att prata på.. även om det inte är lika hälsosamt som promenaderna! Är dock sjukt trött just nu så ska nog krypa ner under täcket och sooova! Natti natti!
Så var det fredag! Alltid så härligt med fredagar för det innebär en nedräkning till sambon slutar jobbet och efter det är det alltid helg! Som student är man ju aldrig ledig egentligen och begreppet helg och när det börjar och slutar kan ibland vara svårt att avgöra. Jag bestämde för länge sen att jag går efter sambons schema (han jobbar aldrig helg) för att kunna få en chans att få den där helgkänslan. Planen för idag är att skriva klart min obligatoriska uppgift angående socialförsäkringrätt innan Philip slutar jobbet så att jag kan få ta helg med gott samvete (uppgiften ska in på söndag kväll egentligen).
 
Lite sugen på att hitta på något i kväll men har ingen aning om vad det skulle kunna tänkas vara..  :)

Torsdag 7 november

Frukost - Yoghurt med två riskakor

Lunch - Köttfärssås med fullkornspasta och bostongurka (tar dessa matlådor aldrig slut?!! Less!).

Mellanmål - Minirisifrutti och riskaka

Middag - Kyckling och grönsaker i tomatchilisås med ris. Man tager vad man haver kok-i-hop.

 

Kvällsfika - Lite halvsyndigt.. Rostmacka med kokt ägg och räkor.

Pausade pluggeriet och drog med sambon ut på en 45 minuters frisk kvällspromenad. Lite småstel i benen och höfterna sen morgonens skyndade promenad i fel skor men de mjukades upp efter en stunds promenerande. Känns bra att dra igång promenerandet lite igen också och skönt att koppla bort alla måsten och stress för en stund och bara gå och lyssna på sambons prat! :)
Jag är en sån som lyssnar på musik när jag pluggar och när jag säger det menar jag att jag lyssnar sönder en eller möjligtvis två låtar under en hemtenta eller liknande. Jag lyssnar så mycket att jag till slut inte kan höra den sen för jag tänker bara på pluggeriet då. Denna pluggperiod är det Miley Cyrus - wrecking ball och Katy Perrys - double rainbow som lyssnas sönder. Har lite svårt för exempelvis Zara Larsson - Uncover för den har hängt med på en annan pluggperiod. Jag blir taggad och fokuserad av att höra musiken men det är ju lite synd att jag förstör låtar för framtiden kanske! :D
Medan sambon för andra dagen ska ut och springa på ett mörkt elljusspår (stormen förstörde tydligen det) så kommer jag sitta under filt och täcke (så frusen idag) och läsa domar, lagar och skriva på en obligatorisk uppgift. Inte för att jag kan, vill eller orkar springa men det låter aningen mer lockande än att plugga denna kväll.
Man kan fundera på hur det är möjligt att nästan (phew) komma försent till dagens seminarie när man bor i samma stad, inte superlångt bort och kliver upp 6.50 när skolan börjar 9.15. Först tänkte jag helt fel gällande bussen så fick se den köra förbi innan jag var framme vid hållplatsen,, och sen insåg jag att bron som jag brukar gå över var tillfälligt avstängd idag på grund av vägarbete så jag fick gå en hyffsat lång (speciellt om man har bråttom) omväg för att komma till en hållplats. Nåväl, tur jag inte är en sån som chansar och tar en buss som gör att man ibland kommer i tid och ibland inte.. kom en buss efter en stund som gjorde att jag precis hann i tid till starten av seminariet. Jag hatar verkligen att inte komma i tid. Jag är verkligen inte en tidsoptimist, snarare tvärtom så jag var väl inte helt nöjd med mig själv i morse.
 
Fick i alla fall gå jäkligt snabbt i 15-20 minuter imorse, med helt fel skor för det ;) Seminariet gick förövrigt bra! När jag kom hem så åt jag lunch och kände mig efter det sjukt trött och frös som en räv (vi låtsas att dom fryser) så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att bara lägga sig ner en stund och ta en liten powernap. Blev 2½-3 timmar det och jag är bara vaken nu för att jag fick ångest, fortfarande astrött.
Så här ser jag ut idag! Första gången jag använder denna kjolen som jag beställde från ellos förra veckan. Jag ÄLSKAR den, så himla fin! Helt klart nya favoritplagget i garderoben!
 
'
Men som vanligt så är det inte så enkelt att fota och se detaljer med min iphone i dåligt ljus..
 
 
Så här är övertyget och så är det en svart underkjol undertill så man slipper flasha alla ;)

Onsdag 6 november

Frukost - Minirisifrutti (150kcal)

Lunch - Köttfärssås med fullkornspasta och boooostongurka! ;)

Mellanmål -  Minirisifrutti och kallrökt skinka

Middag - Tacosallad (tacofärs, gurka, ruccola, röd lök, majs, 5% fraiche och tacosås).

 

Kvällsfika - Yoghurt med frysta hallon

God morgon bloggen! Mina god morgon kommer ibland på en tveksam tid (när slutar morgonen egentligen) men idag är det då verkligen morgon på riktigt och jag har hunnit äta frukost. Gick faktiskt bra idag, var nog för att jag var kurr-i-magen hungrig när jag la mig i natt och nästan lika hungrig imorse när jag vaknade. Hade överlag en hungrig dag igår, utan att jag gav in för det något speciellt. Bättre med hunger än sug helt klart. Har också hunnit stappla omkring i en kolsvart lägenhet, gått in i massa saker, gjort illa mig och tappat min iphone i golvet när jag skulle slå av alarmet. Inte helt säker på vad jag tyckte det var för fel på att tända lampor där när jag klev upp..
 
Idag är det sista "träffen" på denna kurs i skolan och det är ett seminarie där vi ska diskutera frågeställningar som vi själv tar med oss utifrån den hemtenta vi ska lämna in senast imorgon. Var en sådan hemtenta där vi själva skulle hitta på tre frågor och sen svara på dom. Så himla svårt att komma på egna frågor som täcker en hel kurs. Hur som helst så är det i skolan jag befinner mig mellan 9 och 12 och sen måste jag plugga till min distanskurs när jag kommer hem.
 
 
Blommor från Philip i förrgår :)
När jag var på stan i förrgår för att köpa presenter åt sambon så gick jag in på Clas Ohlsons och hittade något helt annat. Nämligen världens mysigaste och varmaste sockorna! Att de fanns i rosa gjorde ju inte saken sämre ;) Tips för er som har frusna fötter, speciellt den här årstiden! :) De heter "Head holders" och beskrivs på förpackningen som "The ultimate thermal sock" och det står även: "Heat holders advanced construction holds more warm air close to the skin, keeping feet warmer for longer". 2 par för 119:- Tummen upp från mig!
 
 
Igår när sambon kom hem så hade han med sig ett grönt postpaket men det var inte från honom utan han hade bara plockat på sig det från brevlådan. Paketet var från min syster Sophie och hennes familj och innehöll hälsogrejjer och ett kort där det stod att det var för att förhoppningsvis underlätta min resa och att de tror på mig! Betyder så himla mycket! Känslosam som jag är så stod jag ju där med tårar i ögonen ett tag. Så glad för min familj och det är stöd som sådant som betyder så mycket! Glad!
 
 
Hade en jättemysig dag igår! Efter midnatt fick jag min present från Philip, ett halsband med två hjärtan i ett och tre trisslotter. När Philip sedan kom hem från jobbet så fick jag blommor och så påbörjade vi matlagningen, ja i alla fall potatisgratängen som kräver lite tid i ugnen. När den var inne i ugnen så fick han en lapp och så var skattjakten igång. Philip är den svåraste någonsin att köpa något till så jag hade lite svårt att hitta något bra. Han fick i alla fall kalsonger, en fleecejacka, ny plånbok och en energiboostande ansiktskräm (jag försöker få honom att använda produkter, haha.. går oftast sådär).
 
 
Skattjakten ledde honom upp på vinden bland annat.

Resten av kvällen fortsatte vi matlagningen, åt det goda, tittade några filmer och avslutade sedan kvällen (vid 23.30) genom att gå ut på en halvtimmes promenad. En promenad som fick sällskap av åska! Åska i november?
 
 
.. och det här fick jag av sambon! :)

Tisdag 5 november

Frukost - Yoghurt

Lunch - Fläskytterfileröra/gryta med sallad

Mellanmål - Vaniljyoughurt

Middag - Chili och vitlöksräkor med baguettbitar - nötytterfile med potatisgratäng  - choklad fondue med banan, päron och jordgubbar.

 

Godmorgon världen och välkommen in i min kärleksfulla dag ;) Ääääntligen är den här, min och sambons 3 årsdag och jag är mer exalterad än ett barn på julafton. Aldrig firat 3 år med någon innan så det känns väldigt speciellt för mig! Ska alldeles strax slå in de sista små presenterna och förbereda klart lite annat innan jag städar i ordning här i lägenheten så det är fint när sambon slutar jobbet. När han slutar så blir det bara fullt med mys, god mat och filmer! Längtar!
 
 
Jag har haft tur och hittade världens snällaste och finaste kille!
 

Måndag 4 november

Frukost - Zzzz ;)

Lunch - Köttfärssås med fullkornspasta och bostongurka

Mellanmål - Vaniljyoghurt (lätt) med 2 riskakor

Middag - "Gryta" med fläskytterfile, äpple, coctailtomater, smaksatt fraiche, milda lätt 4% med ris, ruccola och paprika.

 
Har varit på stan och fixat lite grejjer inför morgondagens lilla firande, lite presenter till Philipanen. Blev lite längre än vad jag tänkt mig då jag inte hittade det jag sökte och vissa affärer hade tydligen lagt ner så jag fick därför söka mig till nya affärer. Nästan 2 timmars vandrande blev det så räknar det som dagens motion. Ska ju dessutom veckohandla senare idag så då blir det ännu mer.. ja förutsatt att jag håller mig vaken. Grymt trött just nu. Kanske borde ta en powernap!
 
 
Shoppingoutfit komplett med en hårsnodd och allt runt handleden!
Dagens första klapp på axeln gällande mat och vikt är att jag tog ett mugg te istället för att rota genom kyl/skafferi efter NÅGOT (spelar ingen roll vad) ätbart som jag egentligen var sugen på att göra. Det är ju egentligen de små besluten som gör det stora hela. De små besluten sätter tonen för allt annat.
Förra måndagens vikt: 163.1 kg
Dagens vikt: 163.9 kg
 
En viktökning på: + 0.8 kg
Totalt: - 36.0  kg
 

Där kom det, minuset. Nåväl, jag vet precis varför och det är förtjänat. Ska göra mitt allra bästa för att tagga till igen denna veckan! :)
Så var det söndagskväll om måndagen hägrar. Måndag och vägning. Har en stark misstanke om att jag imorgon kommer få mitt första plus (sen nystarten) som faktiskt är ett riktigt plus och inte bara efter-fest-plus (för att man hade mycket vätska eller liknande i kroppen). Helt förtjänat dock då jag haft en crappy vecka och ätit onyttigheter. Blir så himla less på mig själv! Kommande veckan SKA bli bättre, med undantag för tisdag som antagligen inte kommer bli helnyttig då vi firar 3 år tillsammans det datumet. Varför ska det vara så svårt ibland att vara psykiskt stark? För det är det som det handlar om. Att ha ett starkt psyke. Är huvudet starkt så följer kroppen efter, den har ju liksom inget val. Jag letar dock efter mitt starka psyke, det gömmer sig just nu.
Blev en trevlig lördag i Helsingborg där vi gick runt inne på Väla, shoppade lite men fokus låg på att bara umgås med varandra. Sprang in en sväng på Ikea också. Sambon fick äntligen tummen ur och köpte nya skjortor, han har knappt några kvar då han är en magerget nu för tiden och drar Small och inte länge Large - X-large ;) Han tycker om att använda skjortor på jobbet så då är det ju bra att ha fler än två att välja mellan. Själv köpte jag en tangle teezer som jag funderat på att köpa en väldans massa gånger men som aldrig blivit av samt att jag köpte en läpp-produkt från isadora (twist up gloss stick). Jag är så sjukt nöjd med den än så länge och tror jag måste köpa fler färger!
 
 
 
Dagens face.
 
 
.. och dagens kläder.
 
Det är verkligen så annorlunda hur man känner sig beroende på vad för kläder man har på sig. Idag kände jag mig betydligt större än andra dagar men det är nog för att kofta har så mycket tyg, den är längre och det är inget som sitter åt egentligen.
Jag har fått en ny besatthet i matväg. En otippad sådan! Bostongurka! Så gott och jag antar att det finns sämre besattheter att få ;) Äter just nu en tidigt lunch bestående av fullkornspasta, köttfärssås och ja precis, bostongurka. Annars varvar jag denna morgon/förmiddag med serier och hemtentaplugg.. vore skönt att bli helt klar med hemtentan idag och ta en ledig helg tillsammans med Philip.