Cannellonin

0kommentarer

Ni var några som frågade efter recept på köttfärscannelonin och den är rätt enkel att göra. Gör valfri köttfärsröra.. med krossade/passerade tomater eller med mejeriprodukter eller både och. Ni väljer själv! Sist gjorde vi utan tomatprodukter (nästan i alla fall, hade lite tomatpure i) och hade istället i creme fraiche (5%) och philadelphia (3%). Kryddar gör vi med salt, peppar, timjan, oregano, vitlök och ibland lite chilipulver men återigen, välj själv vad ni tycker om! Ta fram lasagneplattorna och skeda upp lagom mängd, rulla ihop och sätt i ugnsform. Repetera tills plattor eller köttfärs är slut och häll på keldas ostsås. Vi brukar ha 1 förpackning ostsås per paket av lasagneplattor (10 lasagneplattor). Ibland kryddar vi med oregano på toppen. Vill man så är det säkerligen gott med riven ost ovanpå allt men vi skippar de extra kalorierna :) 200 grader i ca 20-25 minuter.
 
Man kan även ta en djupare ugnsform och stapla rullarna på varandra om man vill det (vi brukar normalt sett göra dem på 2 förpackningar lasagneplattor och 2 paket kelda ostsås och ha de i två lager, dock bara ett lager på bilden nedan).
 

Kommentera

Publiceras ej