Gårdagens mat 26 september

3kommentarer

Torsdag 26 september

Frukost - Te

Lunch - Kyckling med rotsaker i ugn och äppelfraiche (rester fr igår)

Mellanmål - Citronyoghurt (lätt) med en riskaka

Middag - Laxfilé med ugnsbakade linser gratinerat med fetaost och babyspenat till det.

 
Tog den smalaste biten lax jag kunde hitta. Vet inte vad som är värst när det kommer till lax - lukten eller smaken. Sambons älskar det dock och det är ju bra mat sett ur ett hälsoperspektiv... Som tur är så är linsröran väldigt smakrik och dominerade.

3 kommentarer

Mizca

27 Sep 2013 12:40

Svar: Tack! Jag håller med, jag är så nöjd så. Ida är bäst =)

jennyburman.blogg.se

02 Oct 2013 22:11

Åh jag älskar lax! Hade dock gärna velat har receptet på de ugnsbakade linserna (antar att det inte är så svårt, men för en som aldrig köpt linser i hela sitt liv kan det vara bra med tips på sort och hur länge i ugn osv) :)

Svar: Har bara provat en sorts linser än så länge (började ju också nyss äta det :)). Använder Icas ekologiska linser (förpackningen är en påse).
Ugnsbakade linser gratinerat med fetaost (4 port)

4 portioner linser (kokade)
1 burk/tetra krossade tomater med chilismak (ca 400g)
1-2 rödlökar (brukar ta en stor eller två små)
Torkad timjan
1 buljongtärning
2 Vitlöksklyftor
Salt och peppar
150g fetaost
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök och fräs på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt de kokade linserna , krossade tomaterna, buljongtärning (smulad) och timjan efter smak.
Koka ihop under 5 minuter, smaksätt med salt och peppar. Häll röran i en ugnsform och strö över fetaost. Ugnsbaka i 10 minuter.

Så gott :)
Sara

jennyburman.blogg.se

02 Oct 2013 22:24

Åh tack! Ska absolut testa någon gång! Låter verkligen supergott :)

Kommentera

Publiceras ej