Jag och måttbandet brukar inte fungera så bra. Jag tycker det är så svårt att veta att man mäter på samma ställe och då vet jag inte om jag kan lita på resultatet. Att måttbandet inte räcker till över magen (ja det var väl värre förr) gör inte saken bättre. På grund av detta har jag inte riktigt tagit mått innan men gjorde det idag. Vad, knä, lår, midja, hals, överarm, ungefärligt mått på magen fick sina siffror tilldelade. Nu tror jag inte att jag kommer mäta mig särskilt regelbundet men jag tänker som så att om en massa kilon kan det kanske vara kul att se hur det såg ut tidigare.
 
Det enda jag hade mått uppskrivet på sen tidigare var ett ungefärligt över magen.. jag minns inte ens att jag hade tagit det utan hittade det i ett dokument i en av mina mappar på datorn. Enligt det så hade jag ett ungefärligt mått över magen på 180 cm men jag vet inte vad jag vägde då för det hade jag tydligen inte skrivit upp, var i alla fall inte från början utan jag hade nog gått ner åtminstone 15 kg vid den tidpunkten (baserat på när det var skrivet). Idag uppskattar jag att det är cirka 160 cm (måttbandet är 150) runt magen.. blir ju aningen lättare att mäta när jag får plats i måttbandet ;)
 
Idag såg måtten ut så här:
Höger arm utsträckt i luften - 52 cm
Hals - 37 cm
Höger knä - 51.5 cm
Höger lår (bredaste delen) -  83.5 cm
Höger vad (bredaste delen) - 55 cm
Midja - 115.5 cm
Under rumpa, över båda låren - 143 cm
Över navel (går ej att mäta exakt) - ca 160 cm
 
Får återkomma med nya siffror när jag mäter igen i framtiden :)
 
Tror någon gjort fel då det måste vara fredag den 13e idag och inte den 28e. Än så länge idag har jag ramlat i trappen med tvättkorg i händerna och skadat mitt knä (det som inte var crap från början) och fotleden. Jag har sen lyckats tappa porslin i golvet så det gick sönder i tusen bitar över hela köksgolvet. På andra gå-ner-i-tvättstugan rundan så insåg jag exakt hur fucked upp mitt knä blev av fallet.. gjorde så grymt ont att gå ner för trapporna och på vägen upp tappade jag tvättkorgen med tvättmedelsförpackningen i ner för trapporna så det hamnade tvättmedel överallt i trappuppgången.
 
Känns som min dag idag. Aningen oroad över att det är en massa timmar kvar på dagen.

Angående glada viktrelaterade saker (bmi på förra inlägget) så fick jag igår på morgonen en känsla av att min mage är plattare än tidigare. Till saken hör ju att jag har väldigt svårt att se skillnad på mig själv. Jag ser inte riktigt skillnaden på min kropp nu jämfört med hur jag såg ut vid 200 kilo. Stor som stor. Jag kan se till viss del på de bilder jag tagit (när man jämför bilderna) men jag känner inte riktigt det på kroppen på samma sätt och jag ser inte det i spegeln.

Därför var denna känsla, plattare mage, något trevligt att känna. När jag vägde 177 förra året så tog jag bilder i underkläder, för min egen skull, bilder jag inte tagit innan dess (iaf inte i underkläder). Hade tänkt vänta till jag var på 157 (-20 från bilderna) men kände att jag ville se om det faktiskt var sant och inte bara en känsla. Så jag tog nya bilder igår och det är verkligen skillnad på magen! Den ser mycket slätare ut (mer gropar och större valkar på 177 kilos bilderna). Den sticker dessutom inte lika långt ut och man märker en tydlig skillnad.. och då är det ju bara en bild från 177 kilo jag jämför med, där hade jag ju gått ner ca 23 kilo redan.

Att jämföra bilderna gjorde mig riktigt glad. Det behövdes igår. Att vara sjuk är en utmaning för mig, det är en konstant konflikt inom mig då det triggar igång allt som gjort att jag blivit fet från början. Tankar på tröstätande till exempel. Det är en kamp mot mig själv helt enkelt. Hela dagarna.. och även om jag inte misskött mig nu så tar onyttighetstankarna upp så pass mycket tid att det KÄNNS som att jag misskött mig vilket gjort att jag känt mig mer låg. Låter säkert jätteologiskt och ja, det är det väl.. men hjärnan är inte alltid så logisk. Att jämföra bilderna igår var dock precis vad jag behövde, det satte igång de positiva tankarna igen!

Det är ju faktiskt skillnad på mig!

Vill så gärna komma igång med promenaderna och tänkte försöka ta mig ut på en imorse men insåg rätt snabbt att det är nog bättre att jag för stunden håller mig till eftermiddag eller kvällspromenader. Har sådana astmabesvär på morgonen (förkylningsastma).. men men, kanske nästa vecka blir bättre på den fronten.
 
Idag blir det att röra på sig ändå, dags att göra lägenheten "perfekt" igen till morgondagens visning som är det tredje och vad jag vet sista visningen. Det har dock redan kommit in två bud så det känns spännande! Något som också är roligt är att jag för skojs skull kollade upp hur mycket jag tappat i bmi sen start (baserat på måndagens vikt). 13.2 minus i bmi! Inte för att bmi är allt såklart men det är ju ändå roligt att titta vad som händer på den skalan också!
 
:)

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso, bär, kanel och pumpakärnor

Mellanmål - Keso, bär och en ½ avokado (på sidan om).

Lunch - Kyckling med paprika, lök, kokosmjölk, kryddor tillsammans med ris.

Mellanmål -  Kvarg med bär och mango.

Middag - Fläskfilé med lök, vitlök, squash tillsammans med grönsallad. (Ska egentligen vara en halv avokado till också men de två sista vi hade var dåliga så tog några extra gram fläskfilé istället.)

 

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Vi tog en kvällspromenad idag! 30 minuters promenad runt omkring i stan och vid Nissan. Är genomsvettig och helt andfådd (kom just hem). Var riktigt tungt men skönt ändå på något sätt att ha fått in en promenad, men ja tungt.
 
På tal om promenader så beställde jag nya promenadskor idag. Jag hoppas att de passar, mina fötter är egentligen inte sådana som man borde beställa skor på nätet till.. men men, det var ett bra erbjudande så hoppas på det bästa. Jag pallar inte mina stenexploderar skor längre, pinsamma!
 
 
Dessa blev det, från sportamore.
En sak som är annorlunda på det kostschema (från kostkontrollen.se) som jag går efter jämfört med hur jag brukar äta annars är att luncher och middagar är två olika rätter. Till lunch är det lite kolhydrater i form av ris eller potatis medan middagen får klara sig utan sådant. Man kan med andra ord inte laga lite extra till middagen för morgondagens lunch. Igår hade vi därför lite mealprep session här i hemmet (sambon älskar sånt, på riktigt, jag är inte ens ironisk här). Han äter samma mat som mig förövrigt, i alla fall till lunch och middag.
 
 
Så här kan det se ut vid mealpreps. Kyckling med kokosmjölk, grönsaker och ris till vänster och kalkon med morot och ½ potatis (eller en fjärdedel för våra enorma potatisar).
 
Det är så skönt att ha det fixat och nu har vi luncher för veckan ut. Borde göra en torskrätts mealprep också visserligen.. men den där energin, den gömmer sig.
Spenderade min morgon med att sitta och först vänta en mindre evighet och sedan träffa inte mindre än tre läkare. Jag och mitt öga... Nåväl, det gick bra men är ju en plåga som vanligt att sitta där med uppspärrat öga medan de har starka lampor riktade mot det (ljuskänslig). Såg en rad bättre på synundersökningen än vad jag gjorde sist (hade förbättrat mig till dess också). Det är ju fortfarande långt ifrån bra men det är ju alltid trevligt med förbättringar. Ska i alla fall fasa ut kortisondropparna jag tar för ögat, istället för att ta en droppe två gånger per dag som jag gjort sen december ska jag ta en droppe en gång per dag i 2 veckor till och sen sluta med dom. Ska fortsätta med tabletter för ögat bara.
 
Jaja, i fall att någon är intresserad så vet ni nu det! ;) Mår fortfarande inte bra (vad är det för skit jag dragit på mig?!) så hade tänkt vara lat och ta bussen hem men det var 8 minuter tills den gick så jag tog en promenad hem istället. Bara 17 minuter men det är alltid något, dock helt slut efter den. Hoppas på att må bättre väldigt snart, jag vill gå mina promenader!
 
Belönade mig inne på apoteket innan jag gick. För några månader sen så hade jag ju väldigt dålig hy och frågade om tips här i bloggen. Det var en som skrev om L300 serien och jag provade köpa det på apoteket. Det gjorde under fr min hy och jag har använt det varje dag sen dess. Köpte då "intensive moisurizing face cream" och har bara använt den. Idag köpte jag även en ögoncream och en nattcream från samma serie som jag varit sugen på att testa ett längre tag. Jag ville egentligen ha nattcreamen från torr hy serien också men den fanns inte där så testar denna. Hoppas dom funkar lika fin fint för mig! Jag har de senaste månaderna verkligen försökt rå om huden i ansiktet på ett sätt som jag aldrig gjort förr och jag märker skillnad! Skönt.
 
 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso, bär, kanel och pumpakärnor

Mellanmål - 70g makrill med 5 sötmandlar

Lunch - Torsk med haricot vertes och ris + sallad.  

Mellanmål -  Kvarg med bär och päron.

Middag - Nötfärsbiff på nötfärs, lök, ½ ägg, kryddor. Stekt tomat, sparris och vitkålssallad (olja+ vitvinsvinäger).

 

Kvällsfika - Ingen, inte hungrig.

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

 
Det var jättefint väder igår så Philip tyckte vi skulle åka ut en sväng till Tylösand för att få lite friskluft och njuta av den fina utsikten. Idealiskt vore väl en promenad där men jag är fortfarande så förkyld (med förkylningsastma som gör mig helt slut) så en miljon trappor räckte mer än väl :)  Det är sååå fint där, tänkte bjussa på lite foton från igår. Vi gick även ner till stranden efter bilderna.
 
 
 
 
Födelsedagskillen ;)
 
 
.. och en sleten Sara :)

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - 70g makrill med 5 sötmandlar

Lunch - Kyckling, lök, paprika, kokosmjölk och ris.

Mellanmål -  Keso med bär och mango.

Middag - Lövbiff, stekt tomat, sparris och vitkålssallad (med olja och vitvinsvinäger).

Kvällsfika - Grönsaksdip på gurka, morot och dip på låg procentig kvarg med kryddor i.  

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se (förutom kvällsfikat som var en del av firandet av sambons födelsedag).

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min sambos födelsedag! 32 år blir han och han fick starta dagen med frukost på sängen med tillhörande sång. Min röst höll inte riktigt (fortfarande sjuk) och det lät förjävligt så jag fick speeda på processen lite men är det en födelsedag så är det.
 
Varit så himla mycket nu och jag känner att jag aldrig blir frisk för jag hinner aldrig vila upp mig. Har försökt att ta det lugnt nu idag innan sambon kommer hem från jobbet.. tittade på en film (the butler) och druckit mycket vatten. Att titta på en film som man började gråta av var så här i efterhand kanske inte världens bästa idé när man redan har en snuvig näsa, men men.
 
Blir en lugn födelsedag för herrn i mitt liv här hemma. Presentöppning, mat, film, spel och bara umgås vi två och försöka koppla bort alla måsten som stressar oss och ger oss ångest alla andra dagar.
 
Grattis Philip på födelsedagen! :)
 
 
Imorse vid frukosten på sängen :)

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso med kanel, blåbär, hallon, pumpakärnor.

 

Mellanmål - 70g makrill med 5 sötmandlar

Lunch - Kyckling, gul lök, röd paprika, kidneybönor och lite ris.   

Mellanmål -  75g tonfisk och ett päron.

Middag - Tacossallad igeeen (det finns fler alternativ men vi gjorde en massiv sats av tacofärs förra veckan och det är ju så smidigt att bara värma på det - och gott är det också).

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär, vatten, kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Förra veckans vikt: 164.1 kg
Dagens vikt: 161.7 kg
= - 2.4 kg
 
Totalt: - 38.2 kg
 

Ääääntligen under 163 och med marginal också! Känns skönt som tusan! Vidare mot 150 talen nu!

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso, bär och ½ avokado.

Lunch - Räkor med 0.8dl kokt ris och lök + sallad.  

Mellanmål -  Fruktsallad på apelsin, banan, honungsmelon (tror jag det var, kan ha missat någon frukt) på barnkalaset. Te till det.   

Middag - Tacosallad med en klick kesella (låg %).

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär, vatten, kanel.

 

Ni får ursäkta att det varit några bildlösa vad jag äter inlägg, inte riktigt orkat lägga energi på fotandet.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se (bortsett från andra mellanmålet denna dag).

Var iväg igår på kvällen och hälsade på hos Philips bror med familj, vi var bjudna på middag där och det var planerat sen innan. Var lite osäker på om vi skulle åka då jag känner mig otroligt seg men det blev att åka ändå. Kollade med dom om det var okej (i och med förkylningen - som jag är rätt övertygad kommer från deras barn) och det var det.
 
Igår kände jag att jag är så tacksam att jag är öppen med att jag vill gå ner i vikt, genom att vara öppen och ärlig så ökar chanserna för att få stöd från sin omgivning. Sociala tillställningar är ju annars rätt jobbigt när man viktminskar för det är ofta någon slags mat involverad. I och med att jag varit öppen med mitt viktminskande så anpassade dem maten som vi åt igår med tanke på mig och idag ska vi dit igen på kalas och de berättade att de hade fruktsallad till mig då. Sådant stöd betyder verkligen så mycket och underlättar också så himla mycket. Tacksam!
 
Utöver kalaset består dagen av städning, lite OS och affärtrip. Det är visning imorgon igen på lägenheten så den ska ju se glänsande ut igen. Inte riktigt vad jag orkar med idag, andfådd som en gris efter minsta lilla.. men det måste ju göras såå.. :)
 
 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Omelett på 1 äggvita, ½ tomat, squash, lök, ingefära

Mellanmål - Smoothie på kvarg, bär och vatten. ½ avokado utöver det.

Lunch - Torsk, morötter, sparris, broccoli och 1 msk sås på 5% fraiche (och kryddor).

Mellanmål -  Kvarg med bär och päron.  

Middag - Bortbjudna på middag hos sambons bror med familj.  De hade gjort maten med mig i åtanke då det vet att jag vill gå ner i vikt. Sallad på bland annat gurka, salladsblad, röd lök, kyckling och rökt skinka m.m. Så gott och så snällt gjort av dom! :)

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär, vatten, kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se (bortsett från middagen denna dag).

Förkylningen håller i sig så pausar promenerandet även idag. Känner mig inte alls pigg i kroppen. Nackdelen med att umgås med minimänniskor som går på dagis är ju att man drar på sig sånt här lite oftare än man tycker det är nödvändigt. Jag har alltid varit benägen att bli smittad dessutom, dåligt immunförsvar antar jag.
 
Tjuvvägde mig imorse också och om det resultatet håller i sig på måndag är jag en glad en men vi får se! Känns riktigt bra även om jag nu lyckades dra på mig den här sjukan! Riktigt peppad! :)
 
Blir för övrigt väl omhändertagen här hemma av sambon, igår fick jag både ryggmassage, benmassage och fotmassage och sen order om att sitta upp för då var fotbad fixat till mig. Jätteskönt!
En matdag i sjukans tecken var det igår.. jag försökte hålla strukturen (frukost, mellanmål, lunch osv) men lyckades inte riktigt på kvällsfikat.

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso, hallon, blåbär, psylliumfrön, pumpakärnor och kanel.

Mellanmål - Smoothie på kvarg, bär och vatten. ½ avokado utöver det.

Lunch - Kalkon, ½ potatis, morot, sparris.  

Mellanmål -  Kvarg med bär och 150g honungsmelon.

Middag - Lövbiff, tomat, sparris, vitkålssallad (med olja och vinäger).

Kvällsfika - Jag var för trött för att orka äta.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Ja det här med belöningar var inte helt lätt. Vill sätta belöningar som jag faktiskt kan se fram emot, som betyder något. Saker jag inte kunnat eller velat göra vid högre vikter eller bara saker som jag verkligen tycker om att göra.
 

149.9 (-50kg) Hotellnatt i Helsingborg med sambon

139.9 (-60kg)

129.9 (-70kg) Frisörbesök med färgning osv (aldrig färgat hos frisör innan).

119.9 (-80kg) Weekend (stad i Sverige eller utomlands) med sambon

109.9 (-90kg) Spa/ansiktsbehandling

99.9 (-100kg) Personlig tränare


Så här tänkte jag mig, men jag kan verkligen inte komma på andra belöningen. Det är nog "nära" för att jag fortfarande ska ha problem att göra vissa saker på grund av min storlek men nog långt bort för att jag inte vet vart jag kommer bo när den vikten kommer. (Jag ska banne mig ta första innan vi flyttar från Halmstad). Kanske lägger till något på -100 kilo belöningen.. den är ju stor! Tänkte först shopping men jag vill ju ner mer i vikt så känns onödigt att gå all in på shopping då utan det får komma sen. Nåväl gott om tid för att fundera på det. -60 belöningen får jag fundera lite mer på.

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Kvarg, hallon, blåbär, psylliumfrön, pumpakärnor och kanel. (Tog lite mer än jag ska då jag visste att jag inte skulle äta förmiddagsmellis.).

Mellanmål - Ingen, var i skolan hela morgon och förmiddagen. 

Lunch - Kalkon, ½ potatis, morot, sparris.  

Mellanmål -  Keso, bär, päron.

Middag - Taconötfärs, ruccola, gurka, tomat, röd lök, ½ avokado och sås på låg % kvarg och vitlök (la på sås efter bilden).

 

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, hallon, blåbär, kanel och vatten.

Kommentar: Aldrig ätit kalkon förr (förutom tunna skivor påläggskalkon) och det var verkligen ett trevligt tillskott! Som en blandning mellan fläskkött och kyckling, nästan mer mot fläskkött tyckte jag. Gött!

Matschema enligt kostkontrollen.se!

Vaknade förkyld och jävlig imorse, eller ja jag vaknade massa gånger under natten av det också och det var inte borta tills klockan ringde. Tråkigt. Blir att kurera sig i soffan idag med nässpray, värktabletter och halstabletter och allt vad det heter. :(
34 minuters kvällspromenad med sambon avrundar denna fina dag! Ska dricka min smoothie nu, varva ner och titta lite på tv innan det blir en tidig kväll. Så skönt att promenera omkring med honom och bara umgås.. det är sjukt hur mycket fokus alla elektriska teknikprylar tar i våra liv så det är skönt att få lite kvalitetstid utan något sådant som stör.. för stör gör det. Är det inte jag som är på datorn eller iphonen så är det han eller båda.
 
Hur som helst, åttonde promenaden so far denna vecka! Inte illa om jag får säga det själv! ;) Känns bra i kroppen men benen var lite extra trötta på kvällspromenaden, lite halvsega sådär.. men helt okej ändå!
 
Hoppas att ni har en fin kväll!
Som kompensation för brist på morgonpromenad tog jag 39 minuters eftermiddagspromenad. Skönt med friskluft.. men jag lyckades med konststycket att gå vilse! Haha, tillfällig panik där ett tag innan jag lyckades lokalisera mig igen.. sjuk känsla. Risken med att gå omkring i större villaområden som man inte har superkoll på! Glad att jag tog mig ut i alla fall, känns bra!
 
 
Vaknade glad imorse, jag vill inte påstå att det hör till det vanliga. Inte så att jag vaknar sur men glad är kanske inte det jag brukar känna heller. Riktigt trevligt måste jag säga ;) Jag bestämde där och då att det här ska bli en bra dag, en positiv dag. Hade ett riktigt intressant seminarie i fyra timmar där hela klassen diskuterade för fullt om olika perspektiv inom feminism, genus, kön, män och så vidare.
 
Det blev dock ingen promenad imorse, jag klev upp 6.30 (för att hinna göra mig iordning inför skolan) och jag var inte riktigt redo för att kliva upp 5 något för en promenad. Hade tankar på att promenera hem från skolan men jag var så sjukt hungrig att jag bara ville hem och äta lunch men jag får väl ta igen det vid annat tillfälle.
 
Tänkte försöka komma i kapp med alla måsten i mitt liv nu, söka fler jobb i Luleå och så vidare. Periodvis blir det så mycket av allt att jag inte hinner med alla delar och det stressar mig. Jag tycker om att ha kontroll över alla delar i mitt liv. Det är något jag försöker arbeta på, att inte alltid behöva ha sådan kontroll över allt och att inte må dåligt av bristen på kontroll. Nu kan man ju inte släppa kontrollen över allt dessvärre utan söker jag inga jobb kommer det inga jobb till mig och ingen gör heller min C-uppsats eller planerar flytt och försäljning och ny bostad.
 
Att jag fått hjälp med maten nu är till viss del lite läskigt för jag måste själv släppa kontrollen men samtidigt är det grymt skönt då det är en sak mindre att tänka på och det är precis vad jag behöver just nu. Mindre saker att tänka på.
 
Sådär, lagomt osammanhängande inlägg dagen till ära, haha :)
 
 
..och så slänger vi in en bild som inte har ett skit att göra med inlägget och som inte ens är från idag (dock från tidigare i veckan) bara för att öka på det osammanhängande temat! Redo för promenad var jag i alla fall där.

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt med äggvita, psylliumfrön, vatten, mjölk och kanel.

Mellanmål - 75g makrill i tomatsås med 5 sötmandlar.

Lunch - Kyckling, ris, kidneybönor, gul lök och paprika.

Mellanmål -  140g keso med blåbär och hallon. 1 päron.

Middag - Nötfärs, gurka, tomat, lök, avokado, majs och sås på låg % kvarg.

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, hallon, blåbär, kanel och vatten.


Tydligen lyckades jag med att INTE ta någon bild på ett enda av alla målen. Rätt skickligt ändå.. ;) .. och som tidigare dagar denna vecka är det här enligt ett kostschema jag följer från kostkontrollen.se!

Dagen har gått i pluggandets tecken även om det gått rätt segt mellan varven. Huvudvärken har gjort sig påmind hela dagen och gjort att läsandet gått lite extra trögt. Inte klar än dessvärre utan har ca 30 sidor kvar + att jag ska formulera en diskussionsfråga. Tog en paus nyss i alla fall och gick en 40 minuters promenad med sambon. Hoppas på att friskluften ska hjälpa mig att klara det sista plugget för idag.
Jag har aldrig riktigt haft några belöningar så som jag ser att många andra har men jag tänkte jag skulle införa det nu i hopp om att det kan fungera som extra morot i svaga stunder. Jag kommer ha det i 10kilos intervaller och då menar jag 10 kilos intervaller från start så -50, -60 osv. Kommer hoppa över den närmaste (-40) bara för att det känns som att den är för nära inpå.
 
Tänkte lägga upp belöningar för dessa siffror:

149.9 (-50kg)

139.9 (-60kg)

129.9 (-70kg)

119.9 (-80kg)

109.9 (-90kg)

99.9 (-100kg)

... men så till den svåra frågan? Vad ska det vara? Har ni några förslag? :)

Det här med att kliva upp tidigt gör att det känns mer okej att lägga sig tidigt. Jag är normalt sett inte så benägen att lägga min innan midnatt, man missar ju så mycket om man lägger sig tidigt! .. ja eller så brukar jag tänka, vet inte riktigt vad jag missar om jag ska vara ärlig. Vi la oss vid 22 igår. Så skönt. Vi hälsade på hos sambons bror med familj igår kväll och passade på att promenera dit och hem istället för att ta bilen. Totalt 44 minuters promenad blev det. Bokade även in när vi ska ha "kalas" för sambon (han fyller år nu på tisdag den 25e) det blir kalas söndag 2 mars för hans familj. Hade tänkt ha nu i helgen men då är det andra kalas (försenade) i familjen.
 
Imorse vaknade jag upp med huvudvärk och halsont men tog mig ändå ut på en 33 minuters morgonpromenad. Har ätit min gröt nu och ska strax sätta mig skönt i soffan och slötitta hockey samtidigt som jag pluggar (läser) inför morgondagens seminarie om feministiska teorier och perspektiv.
 
 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso, hallon, blåbär, pumpakärnor, psylliumfrön och kanel.

Mellanmål - 1 avokado med 100g keso, lite salt och peppar.

 

Lunch - Kyckling, ris, kidneybönor, gul lök och paprika.

Mellanmål - 200g mango

Middag - Taconötfärs, gurka, tomat, lök, avokado, majs och sås på låg % kvarg.

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, hallon, blåbär, kanel och vatten.


Enligt kostschema från kostkontrollen.se!

Sådär, dags för första "gårdagens mat" på matschemat från kostkontrollen.se!

Före frukost - 1 msk omega 3 (möllers tran citron). Ska egentligen ta även linfröolja och D vitamin men var tvungen att beställa dessa över nätet och de hade inte kommit till igår (dock till idag).

Frukost - Keso, hallon, blåbär, pumpakärnor, psylliumfrön och kanel.

(Missade ett mellanmål här, var så mätt från frukost).

Lunch - Kyckling, ris, kidneybönor, gul lök och paprika.

(Missade ett mellanmål här då jag var i skolan)

Middag - Lövbiff, vitkålssallad (med olja, vinäger och krydda), stekt tomat och sparris.

 

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, hallon, blåbär, kanel och vatten.


Något jag var lite fundersam till var hur jag skulle uppleva t ex lunchen då jag är en som inte gillar torr mat, det vill säga - jag tycker om sås! .. men det gick superbra och jag fick inte alls torrkänslan. Gott.

God morgon!
Kommit hem från morgonpromenaden för ett tag sen och har sen mätt upp de olika delarna av min frukost och nu väntar jag på att bären ska tina lite och att keson ska kylas lite extra av bären. Det är så jag gillar det i alla fall ;) Idag blev det 36 minuter promenad och jag känner verkligen skillnad dels på hur det var att gå igår och hur det var att gå idag, var mycket piggare i gången idag men också på hur jag känner mig nu efteråt. Känner mig mer pigg och glad idag vilket visserligen kan bero på att jag har en ledig dag idag och igår var det fullpackat av måsten ;)
 
Har funderat på en sak.. är ni sådana som tänker en massa och kommer på en en drös av smarta saker när ni promenerar? Jag önskar på ett sätt att jag var sådan men när jag går så är jag helt nollad i hjärnan, tänker nog aldrig så lite som när jag promenerar vilket känns som slöseri med kvalitets tänktid då det känns som att alla får sina smarta planer under sin promenad. Samtidigt tänker jag allt för mycket övrig tid så det kan vara skönt att vila hjärnan lite under promenaden ;)
 
 
Väldigt dimmigt ute idag, hoppas det inte blir regn senare idag till min andra promenad!
4 timmars föreläsning, det vill säga intensivt lysnande, gör en verkligen sjukt trött! Blev i alla fall en 30 minuters promenad längs havet, i solnedgången, med sambon. Blåsigt men skönt. Nej, jag är verkligen GRYMT trött så jag får nästan ta och återkomma imorgon, hjärnan fungerar inte riktigt.
 
 
Stylish..
 
Då har det nya livet startat ;) Fått intstruktioner från kostkontrollen.se om att kliva upp senast 7.30 varje dag så det var bara att ställa klockan betydligt tidigare än vanligt. Vägning, påklädning och fixa lite grejjer snabbt i lägenheten medan sambon fortfarande var hemma och sen ut på morgonpromenad. Jag ska gå en morgonpromenad fem gånger i veckan på 30-45 minuter och sen en till promenad någon gång under dagen som är lika lång. Idag blev det 33 minuter och i första låten sjöng dom "So wake me up when it's all over" vilket lät väldigt skönt där i början av promenaden men allt eftersom minutrarna gick så började det kännas skönt att vara ute och röra sig sådär tidigt på morgonen.

Måste dock antagligen be invånarna i Halmstad om ursäkt då jag väckt alla som försökt sova med mina grus-sprängar-skor. Det är helt sjukt vad högt det låter när jag går på grus med just de här skorna. Pinsamt högt.
 
 

Idag är det föreläsning i en massa timmar på eftermiddagen och samtidigt som jag är i skolan så kommer mäklaren till vår lägenhet och har extra insatta visningar (2 under dagen) för folk som är intresserade men som inte kunde komma på ordinarie visningar. Detta har inneburit rensning av garderober och städning för oss i helgen och massa sista minuten fix så som att måla i skrubben/klädkammare/philips datorrum. Då en visning är efter att jag och sambon slutat skola och jobb så hämtar han upp mig och så tar vi en promenad i något område vi inte brukar gå i annars och handlar sen lite saker som vi inte hittade på gårdagens mathandling.
Förra veckans vikt: 163.2 kg
Dagens vikt: 164.1 kg
= -+0.9 kg
 
Sjukvecka men största boven är den här mentaliteten inför nya hårdare tag.. att man måste passa på innan... ja ni vet. End of the world liksom. Nåväl tur det är nya hårdare tag från idag då! Det här kommer bli bra! :)

Kommer bli lite ändrad kost de kommande veckorna här då jag har fått möjlighet att äta enligt ett skräddarsytt kostschema från kostkontrollen.se. Jag ser väldigt mycket fram emot det här och känner att det är precis vad som behövs för mig just nu. Något nytt och spännande! Jag tror och hoppas att det kommer vara den där sparken i baken som jag verkligen behöver. Kommer dessutom att öka rejält på promenader (morgonpromenad + en till under dagen).

Börjar på måndag! Är riktigt peppad! 

 
Hoppas att ni får en fin alla ♥-dag idag!
 
Min dag kommer tillbringas med min fina sambo. Blir inga storslagna planer, båda är hemma och är sjuka men vi ska väl fixa ihop någon middag ikväll som förhoppningsvis är god och titta på både OS och film under dag och kväll. Dagen började dock med frukost på sängen av sambon med smörrebröd från ett ställe i närheten, mysigt!
 
 
Crap bild dock, haha ;)
Hade en rätt jobbig natt med feber, frossa och väääääldigt ont i kroppen. Blev att sjukskriva sig och sen har jag varvat sömn med OS under dagen. Känner mig lite mer som människa nu, hoppas det håller i sig och att det inte är värktabletterna som gör allt.
 
På den positiva sidan så verkar det finnas intresse för vår lägenhet och vi ska ha fler visningar på den än de två som står på hemnet (två stycken som inte kunde de dagarna).
Har en sjukling dag idag. Ont i magen, kallsvettas och hade sen innan halsont och en sån där sjuk i kroppen känsla. Dubbelt upp idag. Känner mig speciell som får den uppmärksamheten av sjukor... 
 
Hoppas jag mår bättre imorgon så jag slipper sjuka mig från mitt jobbpass, tycker verkligen inte om att sjukanmäla mig.
 
Idag kom vår lägenhet ut på hemnet! Spännande! Här finns den om ni vill kika: LÄNK.
Vi behövde en liten paus från vårt vardagliga liv kände både jag och sambon idag så han slutade lite tidigare och så åkte vi ner till Helsingborg. Åkte runt och han visade än en gång olika delar av stan och berättade historier om olika platser, saker han gjort när han växte upp. Han kommer därifrån som ni kanske förstår. Jag älskar att åka bil och jag älskar att höra historier från förr så det är den ultimata aktiviteten för mig ;)
 
Åkte till Råå och gick en stund på stranden, fotade lite och sen satte vi oss på en bänk och tittade på solnedgången. Lite mer bilåkning och sen snabb shopping på Väla efter det. En riktigt skön dag. Det är bra med lite avstickare från vardagen då och då. Bra för själen, humöret och bra för kärleken :)
 
 
 
 
 
 
 
Förra veckans vikt: 165.8 kg
Dagens vikt: 163.2 kg
= - 2.6 kg
 
Ordningen återställd, är mina mina 163 kilo återigen..undrar om min våg har några siffror under det?
Så var det lördag och jag vet inte riktigt hur men dagarna bara speedar sig förbi just nu. Jag hinner bara vakna så är det dags att sova och jag är inte helt säker på vad som hänt däremellan.
 
Gårdagskvällen tillbringade jag i alla fall med sambon, vi spelade spel (helt besatt av sequence spelet just nu) och hade minispa med olika ansiktsmasker, black head strips och allt sådant. Älskar att han är med på mina påhitt, blir mycket roligare att göra det tillsammans. Allmänt har jag de senaste månaderna försökt att vara duktig med ansiktsmasker och smörjande av ansikte med mjukgörande. Min hud älskar det tydligen och jag som alltid har så mycket problem med hyn har knappt några alls nu. Så skönt.
 
 
 
Gårdagen började dock med fotografering av lägenheten, redan 8.30 på morgonen. Gick jättebra och fotografen verkade vara nöjd med utseendet på lägenheten och sina bilder. Hoppas att dom blev bra! Får länka hemnet länken här sen när lägenheten kommer ut där. Det börjar hur som helst hända konkreta grejjer nu! Spännande, rolig och lite lite läskigt! Hoppas att vi inte blir hemlösa, haha ;)
 
 
En av buketterna till homestylingen :)
 
Vad dagen har att erbjuda är jag osäker på men jag sa just hejdå till en kompis som hälsade på här och sambon är ute och springer med sin kompis. Bra start på lördagen i alla fall :)
Har fullt upp här men det går helt okej med maten fortfarande.. inte 100% men 75% kanske.. hur som helst betydligt bättre än hur det var innan. Det känns ändå bra, det känns som om att jag är på rätt spår även om jag inte går helt rakt än.
 
Mina dagar fylls nu och de senaste veckorna med plugg (c-uppsats tänkerier), ögonproblemen som aldrig tar slut och det som tar upp absolut mest tid: våra flyttplaner! Jag vet inte hur mycket jag stressat, brutit ihop, fått enorma gladkänslor av det. Vi har bestämt att vi ska flytta upp till min familj i Luleå vilket jag är oerhört glad för även om jag kommer sakna Halmstad väldigt mycket. Både människorna jag lärt känna här (Philips familj och vänner) men också Halmstad i sig. I en optimal värld vore Sverige inte så jäkla avlångt men nu är det så dessvärre. Att flytta upp innebär att många faktorer ska klaffa och det känns som världens största projekt just nu. Jag söker flera jobb i veckan och det gör sambon också. Det är dock bostadsbrist där uppe och mina köpoäng från 2009 räcker inte långt på hyreslägenheter, något som stressar mig lite. Vi kan tänka oss att köpa men vill gärna se lägenheten själv innan köp men då det är 145 mil mellan Halmstad och Luleå åker man inte riktigt dit över dagen för en visning. Nåväl! Första steget är att sälja vår bostadsrätt och vi har skrivit avtal med en mäklare och imorgon kommer en fotograf hit och fotar lägenheten. Idag blir det med andra ord att städa lite extra och köpa lite piff som färska blommor till lägenheten.
 
Att planera en flytt så här kanske inte är det mest optimala i mitt liv just nu med tanke på min viktresa och c-uppsats tider men samtidigt är det precis det - det optimala. Jag avslutar mina studier 5 juni och ska sedan påbörja nästa kapitel i livet, det känns som att det är ett ypperligt tillfälle att påbörja det i Luleå. Jag känner dessutom en stark saknad och längtan efter min familj och sorg över att inte få lära känna mina syskonbarn som växer upp utan att egentligen veta vem jag är. Detsamma med min minisyster (8 år) även om hon nog känner mig lite bättre då hon iaf är något år äldre än syskonbarnen. Jag tror att jag skulle må mycket bättre där. Dels för att jag då skulle kunna finnas där för min familj som en vuxen och pålitlig individ. Jag har aldrig haft chansen att finnas där för dom på det sättet innan av olika anledningar. Det skulle betyda så mycket för mig. 
 
En känsloladdad sak det här med flytten. Än så länge har vi bara stött på massa hinder vilket gjort mig lite nere men jag hoppas verkligen att saker börjar lätta snart och att vi får lite flyt! Har någon en bostad i Luelå eller jobb (också i Luleå så klart!) till en it-tekniker eller till en snart nyexaminerad person som läst ledarskap inom socialt arbete så tveka inte att hojta till ;)
Blev en till längre period utan blogginlägg och så även en till period med dåligt ätande. Hade gått upp 2.6 kilo och väger nu 165.8 kilo. Jag blir så frustrerad på mig själv som automatiskt hanterar stress, press, jobbigheter och gladheter med ätande. Min hjärna blir väldigt enkelspårig och tänker bara på hur den ska få så mycket gottigheter som möjligt till sig varje dag.. ibland känns det som att jag inte har kontroll över mig själv, som att jag står på sidan om och ser hur min kropp och hjärna samarbetar utan mig för att få sig sin dagliga dos av för höga kaloriintag. Missförstå mig inte jag vet ju att det är jag som i slutändan gör valen, jag väljer vad jag sätter i mig men när jag väl hamnar i en sådan period är det som att jag befinner mig i en annan verklighet där just den dagen inte spelar någon roll, bara lite till, det är ändå nya tag på måndag.
 
Jag förstår ju att det inte är hållbart och jag önskar att jag inte hade haft så konstiga kopplingar till allt ätbart. Att det inte var min last i livet för jag måste ju äta. Det var så mycket enklare att bara sluta röka, för mig i alla fall. Jag vet att mitt ätande är kopplat till beteende, tidigare referenser och ett visst missbruk antar jag. Min kropp skriker efter sötsaker för att jag tidigare lärt den att den ska ha det när saker är lite tunga i livet, kroppen gör ju bara vad jag lärt den att göra. I en optimal värld borde jag säkerligen prata med någon professionell om detta men det är verkligen inte något jag känner att jag vill göra i det här läget. Det är bara en sak mer att tänka på och jag kan inte riktigt ta till mig sådant ändå.
 
Jag får helt enkelt försöka ta mer plats i min kropp och göra alla valen manuellt och inte köra på automatik. Måndagen gick i alla fall bra och än så länge idag, tisdag, har jag hållt mig i skinnet :)