Hej på er.
Blev lite tyst här efter i torsdags men kände att det behövdes en mindre sak att tänka på i mitt liv. Jag försöker stressa ner då det är den stora boven i att det inte går helt hundra på viktnedgångsfronten just nu. Jag stressar för mycket. Har dock arbetat med det (bocka av saker på listan osv) under förra veckan så det börjar lätta lite i alla fall. Det är till största del bra saker det handlar om men saker som kräver mycket tankeverksamhet, ageranden och en portion oro för att allt ska klaffa. Får skriva mer om det sen någongång :)
 
Helgen har i alla fall gått i den andan.. stressminskning och avbockande av saker från listan (ja en fysisk lista, älskar listor). Städat lägenheten och vinden en del samt hämtat vår nya bil, en Renault Megane från 2011. Grymt skönt med en ny bil, vår gamla var från 2003 så den nya är aningen fräschare :)
 
Idag blir det skola mellan 13 och 17. Gillar inte riktigt så långa föreläsningar då min hjärna blir för trött för att orka registrera vad som sägs efter typ 2-2½ timme. Inte helt optimalt! Nåväl, vill få alla verktyg som jag bara kan inför C-uppsatsen så det är bara att tvinga hjärnan till att registrera!
 
Innan dess blir det dock förberedande av middagen och några matlådor.
Förra veckans vikt: 163.0 kg
Dagens vikt: 163.2 kg
= +0.2 kg.
 
Fasade för en stor viktuppgång men 2 hekto kan jag hantera. Tack kroppen för att du inte lagt på dig mer!

"Gå ner i vikt kära vän".

På väg till bussen passerar jag en främmande äldre man med rund mage som känner att det är hans ansvar att förmedla detta budskap till mig. Att jag behöver gå ner i vikt och försöker göra det okej genom att lägga till ett "kära vän". Jag vet inte riktigt när jag blev kär vän med denna främling men uppenbarligen var det så.  Jag säger självklart ingenting och jag säger självklart för de säger alltid det så snabbt och så oväntat och det är över på en sekund. Jag blir lika förvånad varje gång, chockad rent utav, att jag aldrig har någon snabb replik tillbaka.

Nu tror jag inte att den här mannen, eller andra som agerar som honom, vill något ont utan jag tror och antar att det är av goda avsikter de låter mig veta att jag behöver gå ner i vikt. För de, liksom jag, vet antagligen att det inte är hälsosamt att väga det jag gör.. men det SPELAR INGEN ROLL. Det spelar verkligen ingen roll  om de säger det för att vara elak eller för att vara snäll, inte för mig. Jag blir ledsen och då jag inte har den personligheten som gör att jag "minsann ska visa dom" och kämpar hårdare blir deras goda (?) agerande istället raka motsatsen. Då min personlighet är en känslig sådan så tenderar jag snarare att tröstäta och nej det är inte en särskilt bra egenskap men det är så jag är, så jag fungerar. 

Jag förstår verkligen inte varför främlingar tror att de har rätt att tilltala mig på det här viset. Jag skulle aldrig gå fram till någon och säga något om  deras vikt, om deras utseende (i negativ bemärkelse i alla fall), om att de röker, om att de är arbetslösa eller något annat. Vem ger mig rätten att göra det? Jag förstår att vikt är hälsorelaterat och de kan unna mig ett bättre liv men då borde det gälla rökare och andra kategorier av människor också. Det finns fysisk osundhet och psykiskt sådan. Jag har rökt tidigare och jag vet att man mår bättre utan cigaretter men det är inte upp till mig att få någon annan att sluta. Jag har varit arbetslös, haft ont om pengar och mått riktigt jäkla dåligt över det - sämre än vad jag hittills gjort över min vikt men det är ändå inte upp till mig att be någon ta tag i sitt liv. Ska förändring ske, oavsett vad det är så kommer det inte bero på att någon säger åt en annan vad den ska göra utan det måste komma inifrån, du måste vilja det själv för att det ska bli gjort.

Hur som helst, vad jag vill säga med det här inlägget är att du kanske gör mer skada än nytta när du ger dina kommentarer till människor du inte känner. Jag blev då ledsen och det var inte den start på dagen jag ville ha. Speciellt inte på en dag där jag faktiskt kände mig ovanligt fin och så hinner jag gå 100 meter utanför dörren innan en "gubbe" bestämmer sig för att förstöra det.

Ni får ursäkta att det inte blir mycket uppdaterat här. Tiden går så snabbt just nu och dagarna bara springer i från mig. Skola, jobb, jobbsökande, en massa praktiska detaljer som ska fixas i mitt liv, köpande av ny bil (yes!), fixa med försäljning av en triljon skolböcker som ska skickas titt som tätt. Ja jag vet inte.. det är bara väldigt mycket just nu och jag känner en inre stress som gnager på mig. Kan inte riktigt slappna av någon gång under dagen utan är som på spänn hela tiden då jag vet att det är så mycket att göra just nu. Inte direkt optimalt för viktnedgång då det, för mig, kräver att jag är helt inne i just det och inte har massor av annat på hjärnan. Aja bara att beta av listan på saker att göra så blir det nog bättre sen..

Frukost - Davosgröt (på vaniljyoghurt 0.5% och havregryn) med ½ banan och frysta hallon.

Lunch - Pasta med köttfärssås. Vatten.

Mellis - Ingen (sen frukost och lunch ist).

Middag -  Viktväktarnas chorizo med potatismos och bostongurka.

Frukost - Davosgröt (på vaniljyoghurt 0.5% och havregryn) med ½ banan och frysta hallon.

Lunch - Pasta med strimlad skinka, paprika, broccoli och keldas 8% ostsås. Vatten

Mellis - Semla på fik med en vän.

Middag -  Köttfärssås med pasta

Kvällsfika - Yoghurt.

Då var det dags. Första dagen på sista terminen och jag har massa känslor bubblande i magen. Egentligen är det som vilken dag som helst men jag tänker ju alltid för mycket och då blir det så mycket mer än så. Glad, nervös, stressad, förväntansfull, nyfiken. Det är inte bara terminens innehåll utan också vad som kommer därefter. Något som inte känns allt för långt bort nu... och C-uppsats.. scary stuff! Haha :) Ska hur som helst bli kul att träffa mina klasskompisar igen, inte gjort det (förutom någon enstaka) sen maj/juni.. (haft valfri termin och valde inte som någon annan).
 
Nej dags att göra sig iordning nu! :) Hoppas att ni får en fin dag!

Frukost - 2 dl citronyoghurt

Lunch - Pasta med strimlad skinka, paprika, broccoli och keldas 8% ostsås. Vatten

Mellis - 2 stekta ägg.

Middag -  Ugnsstekt kycklingfilé med actifrypotatis, sås på mixad inlagd grillad paprika, fetaost, turkisk yoghurt 3.5%., vitlök och chili. Sallad på paprika, tomat, gurka, chili. Vatten.

 

Kvällsfika - Yoghurt

 
Hela dagen igår ägnades åt att storstäda lägenheten. Mycket av den där otacksamma städningen som inte syns och som under tiden man pysslar med den så är lägenheten ännu mer stökig. Rensning, organisering, torka skåp osv. Vi tog paus bara för att köpa mer rengöringsmedel på rusta. Idag är mina händer torra och stela och min kropp tror den sprungit några mil ;) Var nog rätt så bra "träning" för min kropp igår. Alla muskelgrupper fick nog känna att de levde, eller ja.. det känns då så idag i alla fall.
 
Har även tagit tag i mina skolböcker och lagt ut annonser på blocket för en triljon av dom. Lär inte få sålt alla men vore trevligt om några såldes i alla fall. Jag har köpt nästan alla böcker under 2½ år nu och inte sålt en enda av dom so far. Det är förövrigt sjukt vad dyrt kurslitteratur är.
 
Sista dagen ledig nu innan sista terminen drar igång (intro och första föreläsningen imorgon). Känns helt sjukt att det är sista terminen.
Förra veckans vikt: 163.0 kg
Dagens vikt: 163.0 kg
= +/- 0.0 kg
 
Jomensåatt.. hela veckan har vågen visat kring ½ kilo minus (inte mycket det heller) men åt och drack tung mat väldigt sent igår så det lilla minuset blev plus minus noll istället. Det är okej.. hade en annorlunda vecka där det var tungt både psykiskt och fysiskt så jag tar den här stillstående veckan med ro.

Frukost/ Lunch -. Sallad från Willys salladsbar. Bland annat quinoa, avokado, paprika, ruccola, skinka, lök, keso, ett ägg. Såå smarrigt! :)

Middag -  Sötsur fläskfilé med ris. (Ananas, paprika, chili, ingefära, lök, vitlök, vinäger, tomatpure, ananasspad, vatten, en gnutta socker, haricot vertes).

 
Kvällsgott - ½ påse mikropopcorn med coca cola zero.

Igår när vi var och hälsade på hos barnfamiljen så reflekterade jag bara över vilken stor förändring det faktiskt är nu jämfört med när jag vägde som mest. Jag är nere på golvet och lika fort upp därifrån om jag skulle behöva det. Jag är inte lika smidig som andra men jag KAN göra det nu. Jag kan ta mig upp och ner från golvläge utan större problem. Utan att behöva få hjälp, ta 5 minuter på mig, ta stöd på möbler osv. Att jag kan det känns extra bra såhär i vintertider då det är riktigt läskigt att veta att man är som bambi (ramlar/halkar alltid) men att man knappt kan ta sig upp - speciellt inte om man är själv ute. Det är rätt otryggt.. men nu så, nu kan jag själv och blir dessutom bara smidigare för varje kilo som försvinner från min kropp!

Lika sjukt som det måste låta för andra som alltid kunnat göra det är det sjukt för mig att jag kan det nu.  Jag har lite svårt att få in det i huvudet för jag är så van vid att jag inte kan.

Fast det är inte bara det, jag kan stå på knä! Det fanns inte en chans förr att det skulle hända tidigare, inte på golv och inte på mjukt underlag men nu kan jag stå på knä om jag skulle behöva det.. vilket också är hjälpsamt när man ska ta sig upp från golvet.

Det underlättar rätt mycket när man ska leka med små barn kan jag säga.. :)

Första promenaden i snön är avklarad nu :) Har känt i flera dagar att jag vill ut och promenera men jag har avstått i rädsla för att min rygg ska bli sämre men idag kunde jag inte vänta längre! Frågade sambon om han ville med ut och som den stora supporten han är så hängde han på. 3 km (en meter innan porten ropade appen ut att det vi gått 3 km) på 40 minuter. Det var en skön promenad för mig och en iskall för min söta skåning. Nu hoppas jag min rygg tyckte det var en bra idé också bara!
 
 
Vinterland.

Frukost - 3 skivor kallrökt skinka, 1 dl lågkalori äppelmos. (Inte mycket, var osugen på frukost idag).

Lunch -. Torsk med tacotäcke och ris tillsammans, tacosås, ruccola och paprika. Vatten.

Mellanmål - 2 ägg och en skål med citronyoghurt (0.5%).

Middag - Bortbjudna på middag. Fläskkött (karré?) med ugnspotatis och bearnaisesås.

Freeedag! Gårdagen slutade som den började men det var igår, idag är en annan dag och jag ska försöka göra både denna dag men också helgen betydligt bättre!
 
Dagens planer:
Vila min kassa rygg i soffan titandes på olika serieavsnitt på datorn.
Ta helg! (med sambon efter kl 15.)
Hälsa på sambons bror med barn för att umgås och äta middag där.
 
Inte allt för avancerade planer idag med andra ord. Min rygg blir inge bättre trots tabletter, voltarensalva, massage och vila. Var rätt jobbigt igår när jag satt vid datorn på jobbet i 5 timmar.. ville bara lägga mig ner och vila ryggen då!.. Lägga mig ner är dock precis vad jag ska göra nu.. gör ont om jag sitter eller står för länge (vilket inte är länge alls).
 
... men, positivt var det ja.. hehe, lite att jobba med på den fronten känner jag ;)
 
Hoppas ni har en trevlig fredag! :)

Frukost -  Davosgröt (yoghurt + havregryn som står över natten i kylskåp) med banan och hallon ovanpå.

Lunch -. Kyckling i sås med smak av enbär, vinbär, soja och timjan tillsammans med morötter och potatis i ugn. Limevatten.

Mellanmål - 2 stekta ägg, en skål yoghurt (0.5%), 3 skivor kallrökt skinka.

Middag - Torsk med tacotäcke och ris tillsammans, en klick tacosås på sidan om, ruccola och paprika. Torsken är tillagad i ugn med en sås på milda mat extra 4% och tacosås, täcket är några smulade nachochips med lite lite mager ost högst upp.

 
Efter en konstig morgon som gick i tomhetens och det ledsnas tecken (framtidstankar och ovisshet) ska jag nu strax gå till jobbet. Ångrar att jag tackade ja till det passet, känner inte alls för att jobba idag. Känner istället mest för att lägga mig och dra täcker över huvudet. Nåväl.. man får inte alltid som man vill.

Frukost -  Vaniljyoghurt (0.5%) med lågkalori äppelmos.

Lunch - Biffstroganoff med potatismos smaksatt av ädelost, ärtor och limevatten till det.

Mellanmål -  Smoothie på hallon, jordgubb, lågkalori äppelmos och mjölk. 3 skivor kallrökt skinka till det.

Middag - Kyckling i sås med smak av enbär, vinbär, soja och timjan tillsammans med morötter och potatis i ugn, en grönsallad och en klick vinbärsgele. Limevatten. SÅ gott!

Kvällsfika - Citronyoghurt (0.5%) med 3 skivor kallrökt skinka.

Skickade in min hemtenta, den sista för höstterminen igår och nu är jag ledig en vecka innan nästa kurs/termin börjar! Ren lyx om jag får säga det själv. Att vara student innebär ju att man aldrig riktigt är ledig för även om man inte pluggar just där och då så har man alltid det hängandes över en, det finns alltid något man kan göra. Nu är det dock ingenting på en vecka och det känns skönt och kan säkert behövas inför sista terminen nu med C-uppsats och annat :) Jag ska visserligen jobba kväll imorgon men aja det är bara 5 timmar.
 
Började dagen idag med att prata med min lillasyster i nästan 2 timmar i telefon. Saknar henne så! Jag känner mig rätt ledsen över att bo så långt i från henne nu då jag för första gången känner att vi faktiskt hade kunnat umgås som "vänner" om vi bott nära varandra. Vi var väl irriterade på varandra som unga då vi var så olika varandra och sen har jag bott i Dalarna och nu i Halmstad och när vi faktiskt bott på samma ort har jag varit i en dålig period i mitt liv där jag varit deprimerad och mer eller mindre isolerade mig. Jag är på en helt annan plats i livet nu och det är även hon och det vore så roligt att få umgås mer med henne (och hennes familj såklart).
 
Det är tungt men vad ska man göra. Får försöka tänka på annat istället.. tänkte städa lite i köket nu och sen söka ett jobb och lyssna på massa glad musik samtidigt! Orkar dock inte stå upp för länge för då gör min rygg för ont (fortfarande) så får kanske ta det i etapper.. :)
 
 
Jag och min lillasyster förra julen (2012).

Frukost -  Davosgröt (yoghurt 0.5% och havregryn) med banan och hallon.

Lunch - Pasta och broccoligratäng med ädelost.Limevatten

Mellanmål -  Vaniljyoghurt (0.5%) med hallon, 3 skivor kallrökt skinka.

Middag - Biffstroganoff med potatismos smaksatt av ädelost, ärtor och limevatten till det.

 

Kvällsfika - ½ korv med bröd från Statoil (delade med sambon).

Efter att ha bockat av några punkter på min att göra lista kände jag för att fixa ordning sovrummet lite och fota för det har kommit lite nya saker dit senaste månaden. Jag är förresten en sån som tror på att inte ha tv i sovrummet för jag tror man sover så mycket bättre utan det. Jag har alltid haft tv i mina sovrum innan men inte sen jag flyttade till Halmstad för tre år sen och jag har aldrig sovit bättre eller somnat fortare när jag väl lägger mig än under den här perioden. Min sömn var helt katastrof förr så även om min sömn inte är perfekt nu så är det en otrolig förbättring. Förr tog det flera, flera timmar innan jag kunde somna och nu somnar jag ofta på fem minuter när jag väl lägger mig. Hur som helst, så här ser vårt sovrum ut för de som är intresserade ;)
 
 
"Byrån" är en julklapp från Philip och där har jag numer allt mitt smink, hårprodukter, naggellack osv. Ja den är full.. sjukt. Golvlampan och spegeln ovanpå köpte vi på ett Ikeabesök i slutet av december. Blomman i fönstret följde med oss från Gekås och gardinerna fick vi hem förra veckan från Jotex.
 
 
Kuddarna som matchar gardinerna är också nya och från Jotex :) Sängborden är från Ikea besöker i december, de är i plåt och såå mycket bättre än de fula klumparna vi hade innan.
 
 
Här ser man dom bättre, sängborden, tyvärr är det lite sladdar under som stör ihjäl mig som vi inte ordnat än. Förra sängborden stod inte på ben så då gömdes allt sådant.
 
 
En annan vinkel :) Inte helt nöjd över det som står på lackhyllan.. håller på att flyttar omkring en massa "pynt" mellan sovrum och vardagsrum nu i dagarna men blir aldrig nöjd med något av rummen.
 
Älskar vårt sovrum :) Det är en bra storlek och inger ett lugn som hjälper till när det är sovdags!
Trötter morgon idag igen med en välanvända snoozefunktion. Måste verkligen försöka lägga mig tidigare om kvällarna (nätterna) men det är ju så svårt för en inbitan nattuggla som mig. Om jag går och lägger mig före 1 så är det ju tidigt men i själva verket är det rätt sent om man har ambition att kliva upp i hyffsad till dagen därpå.
 
Min rygg gör fortfarande ont vilket känns trist och opassande då jag har tvätt-tid om 2 timmar.. och det kom förresten snö igår kväll, någon ynka millimeter men när jag tittar ut genom fönstret nu verkar det vara borta fast det kanske bara är borta här inne bland gatorna i centrum. Hoppas att det var enda snön för i år ;)
 
Nu är det dock dags att sätta i gång dagen som har följande planer: Tvätta, göra klart det sista (inte mycket) på hemtentan, omboka min läkartid (ögonen) då jag lyckades boka samma dag, samma tid som vi har seminarie på, ändra om i mitt CV och börja titta på platsbanken efter jobb.
 
 
 

Frukost -  1½ dl Yoggi mini passion, persika och vanilj med frysta hallon, äggröra på 2 ägg (bara ägg ingen mejeriprodukt i) och ett stort glas av gurk- och citron vattnet.

Lunch - Räkor indienne med ris. Vatten.

Mellanmål -  125g makrillfilé i tomatsås och några skivor kallrökt skinka, stor glas vatten.  Konstig blandning på mellanmålet...

Middag - Pasta och broccoligratäng med ädelost (+ milda mat extra 4%, ägg och salt/peppar). Limevatten.

 
Svårfotad rätt men tänkte att det skulle bli ännu svårare på tallrik och jag hade rätt.. ;) 
 

Kvällsfika - 2½ dl citronyoghurt med frysta hallon.

Efter tentaplugg, veckohandling och matlagning verkar min energi ha tagit slut. Eller ja.. min kropp är slut vilket beror framför allt på att jag har ruskigt ont i ryggslutet/svanken vilket sprider sig mot höfterna och upp längs halva ryggraden. Vet inte riktigt varifrån det kommer men kanske kroppen reagerar på återupptagandet av promenader. Hoppas på att det känns bättre imorgon!
 
 
Tänkte att jag kunde fota vagnen även denna vecka. Idag blev det lite mer handlat så det är en väldigt rörig vagn. Nu har vi så vi klarar oss veckan ut med undantag från cola zero som vi köper när helgen närmar sig. Flera nya rätter denna vecka så det ska bli spännande :)
Eftersom smhi säger att det ska bli snö här i eftermiddag (hoppas inte) så tänkte jag att det är lika bra att få in en promenad innan den eventuella snön kommer. Jag har dock inga ordentliga vinterkläder som sitter bra och i och med att det idag är minusgrader (brr) så uppstod ett litet problem, vad ska jag ha på mig? Till slut drog jag på mig min vinterjacka som jag hade för hundra år sen, den är ju som ett korvskinn men jag stängde den på något vänster. Inte så snyggt men jag frös i alla fall inte något speciellt. Jag skulle väldigt gärna kunna komma in i den jackan ordentligt innan säsongen för vinterjackor är över för denna gång. Vi får se hur det går. Den sitter bra överallt förutom på magen, magen som känns som att den inte blir något mindre bara får mer häng :/
 
Hur som helst i med musik i öronen, på med endomondo appen och sen promenerade jag i 48 minuter (blev tydligen 48 idag igen) under tiden jag gick 3.5 kilometer och brände enligt appen 738 kcal. Var en skön och uppfriskande promenad även om den inte slog gårdagens härliga solpromenad.
 
Nu när kroppen fått sin dos av aktivitet så är det hjärnans tur. Dags att ta itu med sista frågan på hemtentan!
 
 
Känns både skönt och oskönt att det är måndag, ny vecka och en vardag. Oskönt för att det inte längre är helg då helg innebär sköna lediga dagar med Philip men skönt då det är mer strukturerat på vardagarna. På vardagarna lägger vi oss lite tidigare (fortfarande för sent - nattuggla) och då ställer jag också alarm för att komma upp i hyffsad tid vilket innebär att jag hinner äta frukost innan lunchen och är då också hungrig till mellanmålet och sedan till middagen. Matmässigt är allt lättare på vardagarna än på helgerna. På vardagen är det alltså mer struktur men det är också mindre frestelser än på helgen. Inte så att det nödvändigtvis finns något som viftas framför näsan på en på helgen men det är ju de där vanorna, beteendet som säger att på helgen äter man. Ens hjärna är verkligen ens största fiende ibland. Hur som helst så klarade jag den här helgen utan större matdilemman än att jag sov för länge och inte hann äta frukost. Helt okej för mig  men det är skönt med vardag nu. Allt blir som lite bättre på vardagarna ur ett hälsoperspektiv i alla fall :)
Förra veckans vikt: 167.2 kg
Dagens vikt: 163.0 kg
Minskning på - 4.2 kg
 
En fantastisk vecka! Känns riktigt skönt att ha gått ner (precis) allt som jag gick upp under mina 3 frosseriveckor för det var verkligen det de var, frosseri. Nu är jag på banan igen och kan ta nya siffror som jag inte sett förr i viktminskningsresan :) Glad!

Frukost -  Ingen.

Lunch - Saffranskyckling med bulgur (+ tomat och gröna blad), sparris, broccoli och kall sås på 5% fraiche, vitlök, gräslök, salt/peppar och lite honung. (Rester).

Mellanmål -  En clementin.

Middag - Räkor indienne med ris och gurka. Räkor indienne innehåller krossade tomater, massa paprika, purjolök, curry, vitlök, tomatpure och lite milda mat extra 4% och räkor förstås.

 

Kvällsfika - 2 dl yoggi mini - passion, persika och vanilj - med frysta hallon och en liten bit (1cm) påläggskorv som jag inte minns vad den heter. Plus detox te hemma hos sambons brors familj.

Tog en runda uppe på galgberget vilket är ett populärt motionsspår här i stan. Jag promenerade där uppe medan sambon sprang sin runda och han tog sen andra hållet för att möta upp mig och sen gick vi resten tillsammans. Det var en riktigt skön runda med sol, blå himmel och lite vind som friskade upp. Är två tunga backar, för mig i alla fall, på rundan som riktigt suger musten ur en. 48 minuters promenad i frisk luften blev det. Skönt!
 
 
 
Trots att jag vaknade upp av en dröm som gjorde att jag faktiskt hade tårar på kinderna när jag vaknade och en ledsenkänsla i kroppen (känns så sjukt när man gör något på riktigt av det som händer i drömmen) så känner jag på mig att det här kommer bli en riktigt bra dag! Kan ha att göra med att min tjuvvägning på vågen var positiv, att det är(delvis) blå himmel och sol, att det fortfarande inte är någon snö här (ser ut att komma nu i veckan dock) och att det är en ledig dag. Jag pluggade på så pass fram till fredag att jag kunde ta lite ledigt i helgen och fortsätta med hemtentan imorgon.
 
Glad söndag!
 

Frukost -  2dl citronyoghurt (0.5%)

Lunch - Sallad från Willys salladsbar med bland annat quinoa, paprika, sallad, avocado, keso, skinka osv. Fick till en superblandning idag, så gott!

Mellanmål -  Inget

Middag - Fläskfiléröra med kronärtskockhjärta tillsammans med ris och haricot vertes. Sås till röran var mini fraiche (5%), kalvfond, persilja, timjan, vitlök och soja.

 

Kvällsgott - ½ popcorn påse och en morot (lite random ;)) tillsammans med cola zero.

Så var det redan kväll! Den här dagen har rusat förbi i snabb takt. Började dagen med att spela lite playstation med sambon imorse, sen handlade vi och for och hälsade på sambons bror med familj och nu har vi just lagat mat och ätit. Hade tänkt promenera idag men det bara regnar hela tiden så känner inte riktigt för det. Fick i alla fall lite styrketräning av att bära omkring på en 8 månaders kille om man nu vill se det på det viset ;) Nej men med andra ord, en rätt lugn och relativt händelslös lördag så jag har inte direkt så mycket att skriva om idag :)
 
Hoppas att ni har en fin lördag!
 
 

Frukost - Citronyoghurt (0.5%) och ett glas vatten.

Lunch - Saffranskyckling med bulgur (+ tomat och gröna blad), sparris, broccoli och kall sås på 5% fraiche, vitlök, gräslök, salt/peppar och lite honung. Vatten att dricka.

Mellanmål -  Macka på Gekås

Middag - Nötkött med actifry potatis, pulver bea utan smör, sallad på gurka, tomat, salladsblad, röd lök samt stekt sparris. Cola Zero att dricka.

Kvällsfika - Ingen


Var både för trött och för hungrig för att orka fota middagen :)

Blev ovanligt många timmar på gekås, 3½ för att vara exakt, så mina ben och höfter har gett upp för idag. Så trött men blev nog en del kalorier förbrända. Var nog en bra dag att åka dit på då det inte var mycket folk alls, har nog aldrig sett så lite bilar på parkeringen där. Som vanligt åker vi dit utan att behöva något speciellt och kommer ut med en full vagn och 2100 kronor fattigare. Haha, men det är kul i alla fall och jag är nöjd med allt som vi köpt, man kommer ju på massor där inne som man "behöver".
 
 
Inte allt men det mesta kom med på bild, köpte även gardiner till kök, en stor blomma till sovrums fönstret, ett dussin ansiktsmasker, en ljuslykta, två halsdukar och lite annat. Älskar att ha schampo, balsam och duschcreme i pumpflaskor då det är så himla smidigt inne i duschen så det brukar vi köpa stora förpackningar av där (900 ml schampoo och balsam för 18 kr/styck). Köpte även lite presenter och sådant. Ah shopoholicen i mig mår bra nu!
 
Blir dock att slappa i soffan resten av kvällen, spela lite spe, surfa på datorn och kanske lite tv-tittande. Levde utan tv i 1½ år och kom helt i från tv-tittandet och även om vi haft tv i lika länge nu så har jag inte riktigt vant mig vid att slå på och titta på den ;)
 

Frukost - Vaniljyoghurt (0.5%) med frysta hallon och en banan. Vatten till det.

Lunch - Pasta med skinka, paprika, broccoli och keldas 8% ostsås (rester). Vatten.

Mellanmål - Varma koppen - redd kycklingsoppa (85 kcal). Vatten.

Middag - Saffranskyckling med bulgur (+ tomat och gröna blad), sparris, broccoli och kall sås på 5% fraiche, vitlök, gräslök, salt/peppar och lite honung. Vatten att dricka.

Kycklingen är marinerad i lite olja, cayennepeppar, saffran, salt, svartpeppar, vitlök, citronsaft.  

 Gott!

Kvällsfika - Äppel, kanel och vanilj yoghurt (0.5%), en clementin.

Tog en halv evighet idag hos läkaren med undersökningar, starka lampor, en till läkare, kolla tryck i ögat och fota det. Tydligen ser det bättre ut, mitt ärr på ögat, men jag hade sämre syn idag. De trodde dock det berodde på torrhet så jag fick två nya mediciner, utöver de två jag tar redan. Jag är verkligen inte van vid att behöva ta medicin dagligen så senila jag har lite problem att komma ihåg det ibland men det ska nog gå bra.
 
Promenerade hem i ösregnet (fick vrida ur kläderna när jag kom hem) fick i alla fall ihop 20 minuter på den promenaden. Tvivlar på att det blir någon kvällspromenad idag, i alla fall inte om regnet håller i sig men utöver det borde jag vara hemma och skriva på min hemtenta. Fick lite nya planer nyss så att jag inte kommer kunna plugga hela dagen imorgon som jag tänkt då sambon tagit ledigt halva dagen imorgon och tänker ta med mig till gekås! Woop woop!
 
Pluggdags nu fram till middagen! :)
Idag är det dags för ytterligare ett återbesök hos ögonläkaren. De vill hålla koll på mig under tiden jag tar medicin så att det ser okej ut och inte blir komplikationer.
 
Varje gång jag går dit får jag träffa en ny läkare. Något som jag upplever som ett problem när jag går till läkare är att de inte vill berätta saker till en. Vill man ha information om vad som händer en själv, vad man har, vad det innebär, vad som kan hända, vad dom tror.. så får man dra det ut läkaren och efter att denne motvilligt berättat så ber denne om ursäkt för att jag kanske fått för mycket information! Varför är de så rädda att berätta väldigt basic saker? Det blir ett problem sedan när jag ska träffa nästa läkare, nästa gång, och de ber mig berätta varför jag är där (för de verkar aldrig läsa på riktigt innan besöket). Hur ska jag kunna berätta allt när jag själv inte får mer information än "forsätt med medicinen och boka ny tid om 2-3 veckor"? Frågar jag sen mer ingående hur det ser ut för mig kommer det fram att saker och ting förändrats och fått lite "återfall". Borde jag inte få veta sånt utan att tvinga fram det? Jag förstår verkligen inte!
 
Nåväl! Hoppas på att ögat mår bättre än tidigare. Jag är för glömsk för att droppa kortisondroppar och ta tabletter varje morgon och kväll i alla evighet! Haha :)
 
 
Slog besöksrekord igår! Första gången över 100 unika besökare på en dag, 106 för att vara exakt! Så tacksam för alla er! Ni finns där bak i huvudet som ett extra samvete vid varje viktminskningsrelaterade val jag gör :) Tack för att ni vill följa med på min resa!

Frukost - 2 dl äpple, kanel och vanilj yoghurt (0.5%) ochett glas citron/gurk vatten

Lunch - Tacogryta med ris (rester), ett stort glas citron/gurk vatten

Mellanmål - Citronyoghurt med 3 skivor kallrökt skinka

Middag - Kokt torsk, kokt potatis, stuvad spenat, ärtor och morotsspiraler (åt dock inte all torsk som lades upp på tallriken). Använde en av mina julklappar för att göra spiralerna, jag blev aningen exalterad av resultatet, haha! Mineralvatten till det.

 

Kvällsfika - Fruktsallad gjord på ½ banan, ½ kiwi, ½ litet äpple, 1 clementin, 50gram galia melon.

 
Blev en kvällspromenad idag efter skola, middag och lite tv tittande. 40 minuter lyckades vi skramla ihop ikväll. Känns i benen nu, dom känns trötta och lite darriga. Har helt klart tappat en del sen sist jag var inne i promenadrutinen, hastighet, kondis och ork men det kommer nog snart tillbaka! Vi gick längs Nissan större delen av promenaden vilket jag tycker är riktigt härligt, så mysigt och fint där! :)
 
Nu sitter jag bänkad i soffan, ätandes på dagens kvällsfika - en fruktsallad - och funderar på om jag ska påbörja handikappsrättens tenta idag eller om jag ska ta kvällen ledig och ta tag i den imorgon istället. Jag är en sådan som arbetar bäst på kvällen och till och med på natten. Lutar dock åt att ta det imorgon, huvudet är rätt trött efter dagens långa seminarie (som för övrigt gick helt okej).
 
 
Nissan i mörkret.. :)
God morgon på er. Idag var det riktigt tungt att kliva upp och mellan snoozningarna drömde jag hela tiden att någon sa åt mig att jag inte behöver kliva upp, jag kan ignorera alarmet. Önskedrömmande! Idag är sista dagen på min ena kurs, rekryteringskursen, och det som är kvar är ett seminarie där vi ska redovisa våra tentor muntligt. När det är avklarat måste jag sätta i gång med min hemtenta i handikappsrätten som jag har 7 dagar på mig att göra. Snart är denna termin avklarad, snart påbörjar jag min sista termin och snart är jag återförenad med min klass (haft valbar termin). Ska bli skönt!

Frukost - 2 dl Vaniljyoghurt (0.5%) med frysta hallon, ett stort glas citron/gurk vatten

Lunch - Potatismos, lövbiffsrullader, ärtor (matlåda från frysen) med ett stort glas citron/gurk vatten

Mellanmål - Varma koppen - ost och broccoli (110 kcal), två clementiner och ett stort glas citron/gurk vatten

Middag - Pasta med stekt skinka, paprika, broccoli och keldas 8% ostsås. Ett stort glas citron/gurk vatten.

 

Kvällsfika - Vaniljyoghurt (0.5%) med frysta hallon och detox te (pukka).

 
Jag har aldrig varit särskilt duktig på att dricka vatten, speciellt inte om det inte är i samband med lunch eller middag. Inte när jag viktminskar och inte när jag äter sämre. En punkt på min plan var ju att dricka mer vatten och eftersom jag vet med mig att jag inte tenderar att gå och ta ett glas vatten från kranen då jag inte gillar smaken så värst (är psykiskt, kan dricka kranvatten som stått i kylskåpet). Hur som helst så tänkte jag att jag skulle testa att ha en tillbringare med vatten i kylen och då även smaksatt med citron och gurka (hur mycket smak nu gurka kan ge) för att det ska kännas lite roligare. Har fungerat toppen idag i alla fall! Riktigt gott. Supernöjd med tillbringaren vi köpte på Ica Maxi igår, den är utöver att vara fin också praktisk då den har en "stopper" funktion i locket med hål i så att vattnet kommer ut men inte något annat. Ja om man håller i locket lite lätt, sådär som jag inte gjorde igår när jag hällde upp ett glas till Philip och halva innehållet åkte ut.. man lär så länge man lever ;)
 
Nackdelen med denna mängd vatten (och överlag att jag börjar äta nyttigt igen efter en period av skitmat) är ju att jag får springa på toa en gång i halvtimmen typ! Haha.
 
 
Gör sig fint i kylskåp, mun och kropp.
Godmorgon! Så var vi tillbaka till vardagen igen. Tidig morgon (snacka om att vi vänt dygnet under ledigheten) och saker planerade för dagen. Ska träffa en klasskompis om cirka 50 minuter på bibblo för att förbereda vår muntliga redovisning av den tenta vi skrev förra månaden (redovisning i morgon).
 
Har hunnit äta frukost, måla naglarna och det vanliga göra mig iordning racet och nu sitter jag mest här och fryser ihjäl. Fryser väldigt mycket nu för tiden. Vet inte om det har att göra med viktnedgång eller om det bara råkar vara så just nu.
 
Hoppas att ni får en fin dag!

Frukost/Lunch - Varma koppen kantarellsoppa (100 kcal)

Middag - Tacogryta med lövbiff, krossade tomater, tacokrydda, röd lök, 4% matlagningsgrädde tillsammans med ris, ruccola och gurka.

 

Kvällsfika - 2 dl Vaniljyoghurt (0.5%) med frysta hallon.


Inte så mycket mat idag men det beror på 1. vaknade sent 2. hade inget hemma innan handling (halvdålig planering där ;)).

30 minuters promenad i regnet, check! Kände att jag verkligen ville få in en promenad idag för att få en bra och stark start på dels veckan men också hela årets viktminskning. Med sambon så klart, han säger aldrig nej till en promenad.. om det nu inte spöregnar så pass mycket att man lika gärna kunde ha stått i duschen - då bangar han ;-)
 
 
Vi bor inne i centrum och går ofta omkring i just centrum, det är så mysigt!
Då var planering av mat och veckohandling utfört! Vi rensade även kyl, frys och skafferi innan idag och slängde en massa skit så nu finns det bara bra och nyttiga saker att äta här hemma. På tal om att kroppen min lägger hinder för mig själv (som jag skrev i inlägget innan) så lyckades den idag igen när jag ramlade ner för en trappa i trappuppgången. Hade kunnat vara värre, nu blev det mest att jag kanade nerför trappen med mitt ena ben som "pulka". Det benet gör aningen ont nu men det ska nog inte påverka allt för mycket men det känns ju bra typiskt! ;)
 
Har för övrigt köpt en ny kamera så tanken är att det ska bli mindre mobilbilder och mer av lite bättre kvalitet här i bloggen. Jag är dock inte så superduktig på att fota med den men det blir säkert bättre allt eftersom! :)
 
.. och bara för det så slänger jag in en mobilbild, haha. Fotade vagnen i affären idag. Vi hade mycket av proteinet vi ska använda i veckan hemma redan så blev mest annat.
 
 
Känns lite ovant att börja blogga igen. Min hjärna är inte riktigt i bloggläge men jag hoppas det kickar in fort igen! Så nu var det då dags att ta tag i min vikt igen och det känns så skönt faktiskt (se veckans resultat nedan). Jag vill ju inte väga så här mycket så jag kan inte förstå varför min hjärna sätter ut hinder för mig (eller min kropp för den delen). Hur som helst så är jag igång igen och planen är följande:

  • Inget bröd (jag kan inte hantera mackträsket)
  • Inget godis/chips/fika (osv) förutom eventuellt ½ påse mikropopcorn på lördagar om så önskas.
  • Ingen alkohol.
  • Börja röra på mig igen.
  • Bara vatten på vardagarna men på helgen är även en zero dryck (cola eller fanta) tillåtet.
  • Dricka MER vatten!
  • Äta varierad och nyttig mat.
  • Planera för luncher/middagar och veckohandla därefter.
 
Ja det var väl vad jag har tänkt ut för stunden i alla fall :)
Im back! .. och så är även ett antal extra kilon. Jag tappade det HELT under jul och nyår. Verkligen helt. Exakt vad det beror på vet jag inte men faktorer som spelade sin roll var: det var jul inklusive alla frestelser som finns under den tiden, sambon var ledig i 17 dagar = semestermode! .. och jag var allmänt ledsen och deppad många av dagarna för jag saknade mig familj så mycket, det kändes riktigt tungt att inte fira jul med dom i år. Den viktigaste faktoren är ju så klart att jag inte orkade stå emot frestelserna, att motivationen inte var där.
 
Hur som helst! Nu kör jag igång igen!  Redovisar vad vågen skrek argt åt mig nedan.
 
Förra gången jag vägde migt: 163.0 kg (16 dec)
Dagens vikt: 167.2 kg
Ökning på: 4.2 kg
Inte riktigt tillbaka men vill önska er ett gott nytt år! Återkommer med full kraft på måndag den 6e januari! :) 2014 ska bli mitt år!
 
 
Från igår, jag är inte direkt van vid snöfria nyårsaftonar. Även om jag bott här nere i några år nu brukar vi vara uppe i Luleå över nyår! Jag klagar dock inte på bristen av snö! :) Härligt!