Så var första dagen med nytt fokus avklarad (ja i stort sett i alla fall). Hade en rätt hungrig kväll men det är kanske inte så konstigt, mesta av ätandet på sistone har skett på kvällen och det är ju inte direkt sallad jag matat kroppen med. Maten har det gått bra med och jag har njutit av en sista ledig dag innan allvaret drar igång på riktigt. Om det nu räknas som ledigdag när man har tvättstuga.. jäkla tvättstuga, enda positiva med den är ju att man får lite motion. På tal om tvättstugan så har jag sen jag ramlade i trappen ner dit för x antal veckor fortfarande väldigt ont i knäna och benen överlag. Belastar nog lite annorlunda/fel nu i och med att jag har ont för det gör även ont i höfter och ja, i hela benen faktiskt. Värker väldigt mycket oavsett om jag ligger, står eller sitter. Om jag suttit för länge kan jag knappt gå för jag är så stel i benen. Det här med tvättstuga alltså! Farliga saker! Tur att vår nästa lägenhet har tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten!
 
Nästa lägenhet är förövrigt en trea (tvåa nu) med inglasad balkong, badkar (har vi inte nu) och den där tvättpelaren. Känns som en rätt bra mellanlandningslägenhet. Den är nytapetserad och har nya golv dessutom :)
 
Fast nu skulle jag inte klaga på mina ben utan berätta att första dagen har gått bra. Hoppas att er dag också gått bra!
 
 
Blommor från sambons brors trädgård.
 
Jag grävde helt ner mig i skolan och alla saker runt om i livet som pickade på där ett tag. På den positiva sidan så slipper vi bli hemlösa då Philip skrev på ett hyreskontrakt i fredags (lägenhet här i Halmstad tills vidare). Det var rätt stressande där ett tag när vi kände att vi kommer stå utan bostad efter att vi måste lämna över vår sålda bostadsrätt...och skolan då. Jag satt hela dagarna, hela nätterna i 2 veckor. Jag var helt förstörd men jag fick det inlämnat och har även redovisat det muntligt och fick fina kommentarer på det från läraren. Det märks tydligen att jag är ambitiös var en av hennes kommentarer.. känns bra att mitt slit iaf märktes.
 
Haft lite pusta ut helg med fint väder, sol, häng i sambons brors trädgård och shopping på Väla i Helsingborg igår. Imorgon börjar allvaret igen med sista kursen på min högskoletid. Dags för C-uppsats nu.
 
.. och så är det ju också dags för att gå ner x antal kilon nu. Har infört godisförbud fram till sista maj, så precis 2 månader blir det. Har blivit alldeles för mycket godis sista veckorna. Har även skrivit matplanering och ska handla till det ikväll när sambon slutar jobbet. Känner mig rätt pepp faktiskt :)
 
Bjuder på lite bilder från helgen!
 
 
Fint väder i fredags
 
 
..och i lördags. Var sååå varmt i solen och 17 grader i skuggan.
 
 
Sånt gör sambon glad ;)
 
 
.. och när han är glad så blir det bus med brorsonen hans :)
 
 

.. och ett av shoppingplaggen från igår. Koftan som kostat 700 men som jag betalade 209 för. Älskar de neongröna linjerna.. så fräscht :) Det enda som är negativt med koftan är att den är rätt stor så jag ser större ut i den jämfört med andra koftor men jag blev så kär så jag kunde inte låta bli.
Vikt för 2 veckor sen: 161.5 kg
Dagens vikt: 163.6 kg
= +2.1 kg
 
Totalt: -36.3 kg
 
Jag tappade all motivation, lust, ork där ett tag. Mycket på alla plan men det var då och nu är nu. Nytt fokus, ny plan, ny motivation och snart nya siffror :)
Förra veckans vikt: 159.9 kg
Dagens vikt: 161.5 kg
= +1.6 kg
 
Totalt: -38.4 kg
 

Jag har det tungt just nu. Jag känner mig stressad, otillräcklig och svag. Jag vill så gärna gå ner i vikt men min hjärna orkar inte vara stark nog att göra det bra och rätta valen vilket gör att jag känner mig ännu mer stressad, otillräcklig och svag.  Jag har en stor inlämningsuppgift tills på måndag och jag har SÅ mycket kvar att göra på den och jag drunknar i den. Jag får fasiken inte luft för jag stressar så.

Det är så tungt att viljan finns till ett hälsosammare liv men att jag inte kan hålla i det fullt ut för jag blir bara besviken på mig själv. Jag vill, jag måste och så går jag ändå och gör fel val hela tiden. Jag förstår inte vad jag tänker på, fast det är väl det.. jag tänker inte alls. Jag bara gör, så som jag alltid gör när jag mår dåligt och sen mår jag ännu mer dåligt för att jag inte stått emot.

Känner ett behov av att hoppa in här och berätta att jag (vi) är just hemkommen från en 72 (!) minuters promenad. Jag är inte trött nu, jag är helt jäkla slut haha. Blev längdrekord också, 5.6 km och nej det kanske inte är så snabbt för vissa men jag går verkligen så snabbt som min kropp tillåter. Jag blir helt slut, svettig och andfådd så det är inte som att jag lullar omkring där ute utan jag kämpar!
 
Nu ska vi se ett avsnitt av en serie innan sängen kallar mitt namn. Tror det blir grymt skönt att lägga sig ikväll!
 
Natti på er! :)
Var på föreläsning i förmiddags, tror det är sista föreläsningen på den här kursen då resterande tid ska spenderas på inlämningsuppgift och sen redovisning av den på ett seminarie. Var rätt givande föreläsning och jag fick lite tips på teorier för min uppsats. Sol är det ute också och jag hade idag på mig en jacka för första gången. Köpte den på sensommaren/hösten förra året men har aldrig använt den då den varit för liten i armarna och om magen. Idag sitter den mycket bättre även om jag hade behövt minska minst 1-2 cm på armarna för att det skulle vara helt bra.. aaaaningen tajt där... men men, den är knallröd och jag kände för att ha på mig en glad färg och allmänt ha på mig något glatt. Måste vara solen som påverkade mig ;)
 
Efter plugget fick jag mig ett träningspass här hemma i form av städning av vår lägenhet.. den har kommit lite i skymundan på sista tiden då vi haft så mycket annat att tänka på. På tal om annat att tänka på så var vi på en lägenhetsvisning på en lägenhet (hyres) här i Halmstad igår som var superfin men känns som att vi behöver enorm tur om vi ska få den. Har även fått erbjudande (plats 5) på en lägenhet i Luleå men det är en 1a med inte allt för hög standard så  jag vet inte hur vi vill göra med den.. sista dagen att bestämma sig idag. Dessa beslut!
 
Nåväl, lämnar er med en bild på vårtecken som jag såg igår.
.
 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Keso, bär, pumpakärnor, kanel.

Mellanmål - Makrill med 5 sötmandlar

Lunch - Torsk med morot, broccoli, sparris och 1 msk 5% fraiche med kryddor och örter i.  

Mellanmål -  Kvarg, blåbär, hallon och päron.  

Middag - Fläskfilé med sparris och sallad på ruccola, gurka, avokado, jordgubb och stekt päron.  Fläskfilén var enligt matschemat men inte i kombination med sparris och jag vet inte om det är okej att ha jordgubb och päron i salladen (man får ha valfri sallad till).. hur som så var vi sugen på något gott men ändå nyttigt och då blev det så.   

 
Jag tog aldrig någon egen bild så snodde sambons bild som han tog på sin tallrik. Vi äter likadant så. Jag hade dock mer sallad..
 

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso med bär och avokado (på sidan om).

Lunch - Torsk med morot, broccoli, sparris och 1 msk 5% fraiche med kryddor och örter i.  

Mellanmål -  Kvarg, blåbär, hallon och mango.  

Middag - Tacosallad (tacofärs, gurka, tomat, ruccola, röd lök, ½ avokado och en klick kvarg smaksatt med vitlök).

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

Alla luncher denna vardagsvecka är torskrätten ovanför då vi kände oss lata och orkade bara förbereda en maträtt inför veckans luncher. Det kanske inte låter som den roligaste rätten men jag tycker verkligen att det är gott. Det är allmänt något som jag förvånats över under dessa veckor som jag ätit efter matschemat från kostkontrollen - hur gott det är med ren mat, man behöver inte ett ton med sås och andra saker till utan det är härligt att bara kunna njuta av de goda smakerna som finns i råvarorna... och allmänt så säger jag det som jag sagt innan.. det är grymt skönt att äta efter ett matschema där det är ett visst antal rätter som man varierar mellan för det betyder att det är en mindre sak att tänka på och jag behöver mindre saker att tänka på! :)

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Vid varje -10 jag går ner så ber jag sambon ta bilder på mig och det gjorde han såklart även vid startvikten.Jag har funderat lite på om jag ska lägga ut dom här bilderna, känns lite konstigt när jag bara har en t-shirt på mig men jag tycker ju egentligen inte att det är något fel så äh, jag lägger ut. Mer hud än så finns det gott om på nätet.
 
Gjorde "kollage" av gårdagens bilder (-40kg) och startbilderna (199.9kg) för att det ska vara lättare att se. Det är samma t-shirt jag har på mig. Det är inte helt lätt att få exakt samma vinkel då både lägenhet (bakgrund) har förändrats och vi har även bytt kamera men man ser ju på ett ungefär i alla fall!
 
 
 
Förhoppningsvis ser ni vilken bild som är vilken ;)
Den vänstra bilden har tyvärr skuggor vid ryggen.. dålig belysning där i hallen.
Även om dagen var bra på alla sätt och vis med positiva besked på vågen och allt så hade jag en sån där halvdepp dag där känslorna är lite väl nära ytan. Pratade rätt länge med både pappa och min syster på telefon idag och jag antar att det var en viss saknad och längtan efter familjen som fick känslorna att bubbla till ytan. Skrev lite med sambon att jag kände mig låg vilket gjorde att han ville göra min dag bättre så han slutade jobbet tidigare, vid 15, och plockade upp mig hemma för att ta en promenad i solen vid havet. Sol och hav muntrar väl upp alla? ;) 30 minuters aktiv promenad blev det och sen lite strövande, kastande av sten i vattnet, foto och sittande på klippor för att prata. Riktigt trevligt och jag var i alla fall mer glad efter det :) Det är skönt när man kan använda motion som en form av "pick me up".
 
Råkade dock göra något mindre smart nu på kvällen då vi båda somnade och sov i 2-2½ timme. Inte helt bra med tanke på att jag måste upp tidigt imorgon för att åka iväg till bibblo och plugga (söka vetenskapliga artiklar) men men!
 
 
Bad Philip ta en bild på mig :)
 
 
Delar av utsikten.. stör mig sjukt mycket på att horisonten är sned.. meeeen, ni överlever.
Helgen blev kanske inte helt optimal denna heller. Jag vet inte varför min hjärna blir som förbytt så fort Philip är ledig. Han får helt enkelt jobba konstant så att jag kan hålla mig i schack gällande kost och sånt ;) Gick ju rätt bra ändå på vågen men ja.. ändå! Så vad har vi gjort i helgen? Jo vi har maratontittat på amerikanska masterchef (säsong 4), vi har varit barnvakt åt två extrema energiknippen, vi har varit på söndagsmiddag hos Philips pappa (lamm och potatis) och vi har åkt en massa bil för det är det vi gör i vårt förhållande. Åker en jäkla massa bil och pratar, pratar, pratar och just nu finns det så mycket att prata om. En sak som varit på "att göra listan" har varit att ta bilder som inte är selfies på mig till de jobbansökningar som kräver foto. Inte riktigt tagit tag i det förrän igår. Inte så att någon bild blev fantastisk men de får duga, dock kan jag inte riktigt bestämma mig för vilken bild jag ska använda. Lägger in två här under, vilken tycker ni är bäst? (För att bifoga vid jobbansökningar då). Önskar att ljuset var bättre men det ville sig inte så.
 
 
 
Förra veckans vikt: 161.1 kg
Dagens vikt: 159.9 kg
= - 1.2 kg
 
Totalt: - 40.0 kg
 
Det var på håret men jag fick min 5:a och jag fick mina - 40 kilo sen start! Äntligen!
Bra start på veckan!

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso med bär och avokado (på sidan om).

Lunch - Torsk med morot, broccoli, sparris och 1 msk 5% fraiche med kryddor och örter i.  

Mellanmål -  Kvarg, blåbär, hallon och mango.  

Middag - Nötfärsbiff med vitkålssallad, tomat, sparris.  

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Dagarna flyger förbi och det går mer och mer upp för mig vilket intensiv period som väntar mig. C-uppsats runt hörnet och innan dess ska en litteraturöversikt till den göras.. (inlämning 24e och jag har inte börjat.. stress! Det innebär nämligen massa massa sökande av vetenskapliga artiklar och läsning av dessa). Måste hitta boende (mest troligen överlämnar vi vår lägenhet 1 juni) och jag slutar skolan 5 juni och har hela sista veckan redovisning att göra och andra att lyssna på så flytten kommer i slutet av c-uppsatsen.
 
Nu blir det mest troligt en hyreslägenhet i Halmstad före Luleåflytt, i alla fall om vi inte lyckas få något jobb däruppe innan - vilket vi såklart hoppas att vi får. Lägenhet här måste dock skaffas annars är vi hemlösa om mindre än 3 månader.. gah. Måste självklart söka en massa mer jobb under den här tiden, både i Luleå och Halmstad (sommarjobb på sistnämnda). Packning, rensning och såklart.. vikten som MÅSTE gås ner helst igår.
 
Kommer helt klart få träna upp jongleringsfärdigheterna denna vår. Jag vet inte om det märks men jag känner mig rätt stressad just nu. Lika delar ångest och stress faktiskt.. men en sak i taget. Det kommer lösa sig, allt löser sig ju men fram tills dess så måste jag bara försöka komma ihåg att andas och sluta stressa upp mig själv för det gör bara saken värre.
 
Har som mål att göra något "vettigt" varje dag. Något som hjälper det stora hela. Igår köpte vi flyttkartonger och påbörjade rensning av vindförrådet. Tänkte packa sakerna där uppe i nya, hela, kartonger och rensa rensa rensa. Jag är verkligen inte en som sparar saker men jag har upptäckt att min sambo är det.. det har han tydligen varit alla år där uppe på vinden utan att jag lagt märke till det! Hockeykort, disketter, cd-skivor i mängder, pennor, böcker, filmer osv osv.. Det enda jag har där uppe är lite foton från när jag var ung och mina julgrejjer, viss skillnad i mängd om man säger så.
 
Tror vi fortsätter där uppe idag. Det tar sin lilla tid då det är stort och ja, fullt med alla hans saker...

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso med bär och avokado (på sidan om).

Lunch - Kyckling med paprika, gul lök, 40g kidneybönor och 0.5 dl ris.

Mellanmål -  Kvarg, blåbär, hallon och mango.  

Middag - Fläskfilé med squash, vitlök, lök, avokado och sallad.

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

Kväll - Tabletter med Zink, magnesium och B6, 30 minuter innan det är dags att sova.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Äntligen en morgonpromenad igen! 36 minuter skramlade jag ihop. Ätit frukost för sen stund sen och ska påbörja pluggeriet strax... bjussar på en bild trots att jag ser väldigt trött och seg ut på den. Här ser man förövrigt att mitt dåliga öga ofta ser tröttare ut än det friska.. hoppas att det inte är permanent.. Hoppas också på att ni får en fin och hälsosam dag :)

 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso med bär och avokado (på sidan om).

Lunch - Torsk med sparris kokta morötter, broccoli och en sås på 5% fraiche med örter (1 msk sås).

Mellanmål -  70 gram makrill och 150g mango.

Middag - Nötfärsbiff (ägg, kryddor och gul lök inuti) med vitkålssallad (olja, vitvinsvinäger), tomat och sparris.

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

Kväll - Tabletter med Zink, magnesium och B6, 30 minuter innan det är dags att sova.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Hämtade mina nya skor idag så nu på kvällen tog jag med dom och sambon ut på en promenad (36 minuters). Jag vet inte om det är för att jag varit sjuk, för att sambon släpade runt mig i en takt som jag egentligen inte ens kan gå i eller kombinationen som gör att jag nu ligger (ja ligger) i soffan och skriver det här. Det rycker i benen och jag är helt och fullständigt slut. Skorna tyckte jag var jättebra och de spränger framförallt inte grus under mina fötter.. bara det är ju ett enorm plus! ;)
 
Min dag har idag gått i jobbsökarandan så jag har fått iväg ett antal ansökningar. Jag vet inte varför det är så ansträngande, psykiskt, att söka jobb? Jag blir helt utmattad av det hela men det är väl för att jag vill så gärna och vet vad ett jobb i norr innebär. Jag lägger ner så mycket energi och vill få ut så mycket som möjligt av varje ord. Det är svårt. Något som däremot kommit lite i skymundan (hej ångest) är pluggeriet. Måste.ta.tag.i.det.nu. Inte så att jag är efter någon deadline eller så men jag är ju inte före på något sätt heller. Ska faktiskt ta och läsa en artikel nu till seminariet vi har på torsdag.. *ljudet av avcheckning på listan väntar om det nu hade haft ett ljud*.
.
 

Före frukost - 1 msk omega 3 (Möllers tran citron), 1 msk Holistic linfröolja och 5ml  D3 vitamin (flytande).

Frukost -  Havregrynsgröt

Mellanmål - Keso med bär.

Lunch - Kyckling med lök, paprika, ris och kokosmjölk.

Mellanmål -  Kvarg, blåbär, hallon, mango.

Middag - Lövbiff med tomat, sparris och vitkålssallad.  

Kvällsfika - Smoothie på kvarg, bär och kanel.

 

Äter enligt ett matschema från kostkontrollen.se

Förra veckans vikt: 161.7 kg
Dagens vikt: 161.1 kg
= - 0.6 kg
 
Totalt: - 38.8 kg
 
Ett resultat som sabbades av en dålig helg med låg karaktär. Efter att jag ramlade och slog mig i helgen (knät) så slungades jag tillbaka till en verklighet där jag vägde 200 kilo och inte kunde ta mig upp från soffan, sängen, stolen, bilen. Så sjukt deprimerande. Släng in bakande inför kalas och kalas dagen efter (lördag och söndag) med den bristande karaktären som kom från det ovan så har ni ett recpet på något dåligt. Åt någon bulla och tårtbit och sen blev maten väldigt konstig igår under kalasdagen (gäster mellan 12 och 20 på kvällen).
 
Känner mig rätt ledsen över att jag inte orkade hålla i det psykiskt trots motgång men det är måndag idag och ny vecka. Jag har verkligen inte gett upp och nu är det åter på kostschemat. Mitt resultat innan helgen var nämligen fin fint.. (såg en 5:a)..