



Dagens vikt: 159.9 kg
Vad hääääääänder? Okej att min vecka inte varit fläckfri och perfekt men den har verkligen inte varit en plus två komma tre kilo aktig. Det är som en dåligt skämt, en dålig dröm.. hade gått och lagt mig igen om det inte vore för att jag ska iväg om en stund.
Frukost - Macka från konditoriet
Lunch - Korv med bröd
Mellanmål - Yoghurt med hallon och kanel
Middag - Ryggbiff med grönsallad och majskolv, sås på kvarg och kryddor.

Kvällsfika - Riskakor med kvarg och hallon.
Frukost - Yoghurt
Lunch - Köttfärssås med pasta (gjorde tyvärr inte nog mycket av zuccinipastan att det skulle räcka till lunch dagen efter, innan kok kändes det som jättemycket och efter kok - not so much).
Mellanmål - Yoghurt+kvarg med hallon och kanel
Middag - Tortillapizza (pizzavarianten av tortillan) med tomatsås (på passerade tomater+kryddor), mager ost, rökt skinka, ananas och ruccola.

FUSK - En magnum classic glass.
Kvällsfika - Fruktsallad på banan, ananas, päron, äpple, kiwi.
Frukost - Kvarg med hallon och kanel.
Lunch - Ugnslax med täcke av fräst chili, vitlök, salladslök och ingefära tillsammans med pressad potatis och sallad på babyspenat och paprika.
Mellanmål - Vaniljyoghurt (lätt) med kanel och pumpakärnor (1 tsk) och en riskaka.
Middag - Kryddstark (phew) köttfärssås (på 5%ig färs) med krossade tomater och kryddor tillsammans med zuccinipasta (kokad i vatten med lite buljongtärning och sambal oelek). Babyspenat och tomat på sidan om.

Kvällsfika - Ett kokt ägg och en riskaka.

Frukost - Två riskakor
Lunch - Fläskfilé med ugnsmorötter och potatis tillsammans med babyspenat, tomat och sås på kvarg (med salt, peppar, vitlök, cayennepeppar och paprikapulver).
Mellanmål - Yoghurt med äpple, kanel och pumpakärnor (1 tsk) och en riskaka.
Middag - Ugnslax med täcke av fräst chili, vitlök, salladslök och ingefära tillsammans med pressad potatis och sallad på babyspenat och paprika.

Kvällsfika - Kvarg med kanel och hallon.
Frukost - Yoghurt och en riskaka
Lunch - Citronkyckling med bulgursallad
Mellanmål - Yoghurt och riskaka
Middag - Fläskfilé med ugnsmorötter och potatis tillsammans med babyspenat, tomat och sås på kvarg (med salt, peppar, vitlök, cayennepeppar och paprikapulver).

Kvällsfika - Åt så sent att kvällsfika blev överflödig. Råkade eventuellt sova i tre timmar på kvällen (till 21).. suck. Åt middag vid 22.





En del av gänget.

Dagens vikt: 157.6 kg
Det blev ett okej resultat i slutändan :)
Frukost - Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon och kanel.
Lunch - En viktväktarchorizo med ett grovt korvbröd.
Mellanmål - 2 riskakor
Middag - Citronkyckling med bulgursallad (salladslök, paprika, gurka, babyspenat) och stekt sparris (ingen sås, woop framsteg).

Kvällsfika - Två kokta ägg.
Frukost - Frunch se lunch
Lunch - Köttfärssås med pasta
Mellanmål - Inget.
Middag - Viktväktarchorizo med grovt korvbröd (två stycken).
Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel.
Kommentar - Det här med att sambon är ledig.. inte bra. Middagen var inte planerad utan vi avvek från planen.. nu blev det faktiskt helt okej kalorimässigt men kanske inte bästa om man ser på det ur en näringsmässig aspekt. Det var gott i alla fall, älskar korv med bröd.

Frukost - Frunch se lunch
Lunch - Sibyllameal (korv med mos) och bostongurka (ca 540 kcal)
Mellanmål - Inget.
Middag - Entrecote med actifrypotatis, sparris, vitlökskvarg och sallad på babyspenat, salladslök, tomat och rädisor.

Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel.
Kommentar: Kanske inte världens bästa matdag men långt i från den sämsta! :)

Frukost - Kvarg med hallon och kanel. Riskaka med kokt ägg.
Lunch - Ugnsstekt lax med stuvad spenat, granatäpplekärnor, en potatis, 20g smulad fetaost (10%).
Mellanmål - Grov macka med lufttorkad skinka, lite mozzarella, ruccola, tomat, röd lök (café).
Middag - Fläskfilé med böntzatziki (kidneybönor, riven gurka, kvarg och lite matyoghurt, vitlök, salt, peppar, lite cayennepeppar), sparris och grönsallad på babyspenat, tomat och rädisor.

Kvällsfika - Två riskakor.

Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.
Lunch - Kycklingsallad med ruccola, tomat, gurka, paprika, rädisor, salladslök, stekta späda morötter och tunn sås ringlad över på lite matyoghurt, fetaost (10%) och ruccola.
Mellanmål - Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon, kanel och en riskaka.
Middag - Ugnsstekt lax med stuvad spenat, granatäpplekärnor, en potatis, coctailtomater.

Kvällsfika - Två riskakor.


Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.
Lunch - Köttfärsbiff med hemmagjord potatismos, ärtor, stekt lök och lågkalori lingonsylt.
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel.
Middag - Kycklingsallad med ruccola, tomat, gurka, paprika, rädisor, salladslök, stekta späda morötter och tunn sås ringlad över på lite matyoghurt, fetaost (10%) och ruccola.

Kvällsfika - Två riskakor.
Frukost - Två riskakor med ett kokt ägg.
Lunch - Kyckling med ris, broccoli och sweet chilikvarg.
Mellanmål - Vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Middag - Köttfärsbiff med hemmagjord potatismos, ärtor, stekt lök och lågkalori lingonsylt

Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel.
Dagens vikt: 158.8 kg
Känns som att jag har stått still kring den här vikten hela veckan (tjuvväger mig såklart), tror det handlar om att jag fick ett överdrivet bra resultat förra veckan som påverkade denna veckas resultat.. men jag är supernöjd med att det är ett kilo ner. Ville verkligen inte ha en nolla först och det blev det ju inte heller! :)
Frukost - Sömntutor äter frunch (se lunch ;)).
Lunch - Chili på högrev med kryddor osv (rester från igår). Blandsallad på babyspenat, gurka, tomat, paprika. Vitlökskvarg.
Mellanmål - Inget, inte hungrig.
Middag - Chili på högrev med kryddor osv (rester från igår). Babyspenat och tomater. Sparris, vitlökskvarg.

Kvällsfika - En riskaka med ett kokt ägg.
Kommentar - Hade planerat en annan middag men hade inte tänkt på att sambon skulle iväg på en fotbollsmatch (i en annan stad och matchen började på en rätt dålig tid). Skrotade planeringen och åt ytterligare en portion av chilin vi gjorde igår. Hade dock lite ont om grönsaker kvar (handling imorgon så ekar lite tomt nu). Känns inte lika roligt att laga mat till sig själv ju!



Frukost - En riskaka, ett kokt ägg, vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Lunch - Plocksallad från Willys med blandsallad, morot, gurka, avokado, skinka, keso och ett ägg.
Mellanmål - Inget, inte hungrig.
Middag - Chili på högrev, röd chili, vitlök, oxfond, öl, honung, spiskummin, oregano, chilipulver, koriander som får koka ihop i 2½ timmar. Tillsammans med majskolv, sallad på babyspenat, gurka, tomat och paprika. Vitlökskvarg.

Kvällsfika - ½ påse mikro popcorn.
Det som jag verkligen minst tycker om på min kropp är mina överarmar. Jag gillar dom inte när jag tittar ner på dom, inte i spegeln, inte på bild, inte framifrån, inte bakifrån och inte från sidan. Jag tycker inte heller om att andra ser dom. När jag tittar på jämförelsebilden där jag gått ner 40 kilo ser jag ju att de blivit mindre och ingen är gladare för det än jag. Mindre betyder dock inte att de ännu nått ett stadie där jag inte längre känner avsky när jag ser dom.
Även om jag älskar sommaren så är den årstiden rätt jobbigt i kombination med dessa känslor om mina överarmar. Jag har högst motvilligt på mig t-shirt, alltså jag har det för jag får värmeslag annars men det är inte så att jag trivs. Ja, utomhus då, hemma har jag såklart på mig sånt utan att tänka desto mer på det. Linne är något som jag har under koftor, under tröjor.. inte som soloplagg men åh vad jag önskar att jag hade det. Vore så himla skönt att våga ha det på sommaren, för jag blir verkligen så lätt överhettad i solen.
Har i alla fall bestämt att jag i sommar ska försöka våga ha linne ute bland folk.. för egentligen är det ju skitsamma.. det är ju inte som att någon tror mina armar är minimala i t-shirt och blir helt chockade över storleken när det istället saknas en minimal ärm. Lustigt hur så små saker betyder aaallt. Den där lilla, lilla ärmen skyddar mig tydligen från omvärlden.



Frukost - En riskaka, ett kokt ägg.
Lunch - Kycklingcurry m. ingefära, äpple. lime, vitlök, tomat, rödlök, yoghurt och curry, ris.
Mellanmål - Två riskakor
Middag - Nötytterfilé med actifrypotatis, pulverbea utan smör, babyspenat, tomat, gurka, sparris.

Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel

Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.
Lunch - Bulgur kokad i sambal oelekvatten med kassler, stekt pak choy (det vita), gul lök, ingefära och det gröna på pak choyen inblandat i slutet. Sweet chilikvarg.
Mellanmål - Vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Middag - Kycklingcurry med ingefära, äpple. lime, vitlök, tomat, rödlök, yoghurt och curry såklart. Serveras med ris och babyspenat.

Kvällsfika - 2 kokta ägg.
Frukost - Två riskakor med ett kokt ägg.
Lunch - Tandorilax med ris, tzatziki, sparris och paprika.
Mellanmål - Keso med bär
Middag - Bulgur kokad i sambal oelekvatten med kassler, stekt pak choy (det vita), gul lök, ingefära och det gröna på pak choyen inblandat i slutet. Sweet chilikvarg och coctailtomater.

Kvällsfika - Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon, kanel och en riskaka.
Det känns overkligt att jag gått ner 40 kilo. Det är lätt för mig att tänka på det som en droppe i havet, som att det inte är någonting för jag jämför ju de 40 kilona med hur mycket jag måste gå ner, allt som allt. 40 kilo är bara en början.
.. men så kommer dom där stunderna då och då där jag tänker, fan.. 40 kilo, det är ju sjukt mycket egentligen. Det är tungt att lyfta något som väger 40 kilo. Alltså måste 40 kilo viktnedgång vara mycket oavsett vilken startvikt man har.
Det är inte lätt för huvudet att förstå alltid. Förstå vart allt suttit, att jag gått ner 40 kilo, hur jag ska förhålla mig till den siffran. Jag vill inte bli nöjd med den siffran heller, inte för nöjd.. för jag är ju bara i början fortfarande.
Frukost - Två riskakor
Lunch - Saffranskyckling med ris, broccoli, kvargsås.
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel. En riskaka.
Middag - Tandorilax med ris, tzatziki, sparris, babyspenat och paprika.

Kvällsfika - Två riskakor och ett kokt ägg.
Kommentar - Jag är verkligen ingen fiskmänniska och det som jag har mest problem med är laxfile (kallrökt och gravad är gott). Jag vet ju fördelarna med att äta lax och sambon äääälskar denna firre så jag har bestämt mig för att försöka äta det en gång i veckan (andra veckan nu). Nåååångång måste jag väl sluta hata och börja tycka det är mer okej. Fick i mig hela filén igår i alla fall men det är mitt lilla projekt nu ;)
Frukost - Kvarg med hallon, 1 riskaka med 1 kokt ägg.
Lunch - Kalkonfilé med ugnsgrönsaker och vitlökskvarg.
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel.
Middag - Saffranskyckling med ris, sås på matyoghurt, gräslök, lite honung och sallad på babyspenat, tomat, gurka, avokado.

Kvällsfika - Riskaka med 1 kokt ägg.

Dagens vikt: 159.8 kg
Sådärja! I fas igen efter 3 veckors fuskande och dessutom 0.1 kg mindre än tidigare lägsta noterade vikten. Nu tänker jag utforska andra siffror på 150 något!
Frukost - Skönt att sova.. idag igen (ingen frukost med andra ord).
Lunch - Kyckling, ris, broccoli, sweet chili kvarg (rester).
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel. Riskaka med 1 kokt ägg.
Middag - Kalkonfilé med ugnsmorötter, palsternacka, potatis (väldigt lite), paprika, röd lök och coctailtomater. Babyspenat och vitlökskvarg på sidan om. Älskar förövrigt timjan om det inte syns ;)

Kvällsfika - 2 ägg.

Frukost - Skönt att sova.. ;)
Lunch - Lövbiffwok med grönsaker och lite mer än ½ dl ris.
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Vi blev spontanbjudna på grillkväll hos Philips bror med familj, vi och två andra par. Åt grillat fläskkött, ugnspotatis, sallad och en lite klick bearnaisesås.
Kvällsfika - Kom hem sent och kände inget behov av något.
Frukost - 2 riskakor med 2 kokta, skivade, ägg på.
Lunch - Kyckling med ris, broccoli och sweetchilikvarg.
Mellanmål - 2 riskakor med 1 avokado och 1 skiva kalkon.
Middag - Lövbiffwok med paprika, morot, bambuskott, vattenkastanj, babyspenat, gul lök, vitlök med just över ½ dl ris. Lite sweetchili sås droppat ovanpå (tillkom efter bild).

Kvällsfika - En riskaka.
Frukost - Keso med hallon. Riskaka.
Lunch - Chili- och sojamarinerade laxspett med bulgursallad (gurka, paprika, persilja) och limekvarg (kvarg, lime, örtsalt, peppar).
Mellanmål - Kvarg med lågkalori äppelmos och hallon till det.
Middag - Kyckling med ris, babyspenat, tomat, sparris och sweetchilikvarg.

Kvällsfika - 2 riskakor och 1 kokt ägg.


Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon (sista brödet som var kvar).
Lunch - Apelsinkyckling, cous cous, kikärtsyoghurtsås, grönsaker.
Mellanmål - Kvarg med mango och hallon.
Middag - Chili- och sojamarinerade laxspett med bulgursallad (gurka, paprika, persilja) och limekvarg (kvarg, pressad lime, örtsalt, peppar).

Kvällsfika - Kvarg med lite vaniljyoghurt, pumpakärnor, hallon. Riskaka.

Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon. Har inte tänkt äta bröd så frekvent senare men vi hade kvar sen helgen.
Lunch - Nötfärsbiff med 1½ dl kokt fullkornspasta och bostongurka.
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Apelsinkyckling (brynte kycklingen först och sen in i ugnen tillsammans med apelsin) med cous cous, sås på kikärtor, matyoghurt, vitlök, chili, salt, peppar, citron och sallad på bladspenat och tomat.

Kvällsfika- Kvarg med lite vaniljyoghurt tillsammans med hallon och äpple. En riskaka.
Hur gick det då med kostschemat från konstrollen?
Jag känner inte alls att jag gjorde mitt kostschema och kostkontrollen rättvisa. Gick jag in i det med tro och hopp på att det skulle gå bra? Ja. Gick det bra? Kanske inte men det beror på mig. Det var kanske inte rätt stund i livet att dra igång det på. Jag tyckte att det var skönt med ett matschema, med någon som berättar för en hur man bör göra och hur man bör äta. Christofer som jag hade kontakt med var hur trevlig som helst och jag önskar verkligen att jag hade orkat hålla i det hela för jag tror verkligen att jag hade kunnat få hur bra resultat som helst! Är ni intresserade tycker jag helt klart ni ska spana in kostkontrollen.se.
Jag kommer helt klart ta med mig många saker från det, kvargen kommer finnas kvar och så även keso, försöka ha fler kolhydratsfria (och då tänker jag på större källor som ris, potatis, cous cous, pasta osv) måltider än vad jag hade haft annars (det kanske inte alltid blir så men jag ska försöka planera in det). Jag kommer också fortsätta ta fiskleverolja och linfröolja (och d-vitamin när det finns behov för det). Ja, det är några av sakerna jag kommer ta med mig och det är inte heller omöjligt att jag hoppar på schemat sen igen! :)


Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon
Lunch - Tacos, rester från helgen.
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Kassler med stekt äpple och spetskål (+en skvätt koncentrerad äppeljuice och en skvätt milda extra 4% .. kanske 1-2 tsk vardera), persilja, coctailtomater. Riktigt gott faktiskt.

Kvällsfika- Kvarg utblandat med lite vaniljyoghurt (0.5%) 1 tsk pumpakärnor och några frysta hallon. 1 riskaka. (Hungrig kväll!!)