Ytterligare en fullspäckad dag. Fick bra feedback på min uppsats och känner mig nöjd med redovisningen.. fick även ett samtal om att jag fick sommarjobbet jag var på anställningsintervju för förra veckan! Woop! 2 fantastiska dagar i rad! Jag tackar och tar emot och njuter av tillvaron! Kände mig dessutom fin idag i mina kläder och den sminkning jag gjort och fick även komplimanger för båda delarna.. Jag måste bli bättre på att ge komplimanger för det gör ju så himla mycket när man får dom själv.. meeeen, sa jag att jag fått sommarjobb! Helt sjukt, jag är nu en sån som fått jobb direkt efter utbildningen (även om det bara är sommarjobb) och då precis det jag utbildat mig till dessutom! Så glad, tacksam, exalterad och nervööös!
 
 
Glad i packkaoset!
Vill bara kika in snabbt och säga att jag inte kommer redovisa mat och fota den osv den här veckan. Känns som att det är så mycket annat den här veckan och tiden räcker som inte till :) Igår åt vi i alla fall grillad kyckling med en grönsallad till så bara för att jag inte skriver så betyder det inte att jag äter pizza hela dagen lång ;)
 
Hade gått ner ½ kilo till idag så vikten fortsatte i alla fall inte att skena.
 
Suttit och förberett min presenation nu på morgonen och ska öva lite muntligt nu innan jag måste göra mig iordning och åka iväg. Vi har förövrigt seminarie mellan 12-17 idag.. vilket innebär att jag går hemifrån 11.20 (för jag tycker om att komma i tid).. blir rätt skumt med lunchen idag.. och ja hela dagens mat blir konstig men det blir nog bra ändå. Lär ju vara ashungring när vi slutar i alla fall.
Tog en paus tidigare från pluggeriet och tog med sambon ut till samma plats som jag var på i morse. Mellis ute i naturen (han slutade lite tidigare idag). Vi gick omkring lite på stranden, klättrade på några stenar och plockade jag fram en filt och mellanmål (överaskning för sambon) och så satt vi där och åt, tittade på utsikten över havet, pratade och sen kom det två svanar som jag försökte fota men jag vågade inte gå nära (hört att svanar kan vara aggresiva) så istället tog sambon min iphone och gick nära dom och fotade.. Dom tvättade sig (?) och hade sig jättelänge framför oss. Fina!
 
 
Var iväg flera timmar så nu har jag en del att jobba ikapp nu på kvällen men det var det värt!
Även om det stora pluset på vågen kändes förjävligt rent utsagt så har det inte påverkat min dag nämnvärt. Det är jättefint väder ute så jag klädde mig i t-shirt (och det var varmt med det). Jag hade inbokat intervju nummer två till c-uppsatsen och var lite tidig dit så jag gick en extra runda ner till havet och njöt i några minuter av vädret och utsikten. Kände mig lugn och harmonisk.. riktigt skönt. Intervjun gick jättebra och jag gick därifrån med ett lyckorus. Jag kände och känner mig så grymt lycklig.. har som sagt varit mycket på sistone så den där känslan av ren lycka och välmående var  grymt uppskattad och efterlängtad.
 
Vore trevligt att stanna ute i solen men min dag tillbringas nu vid datorn för att transkibera intervjun och för att förbereda morgondagens redovisning (seminarie). Fortfarande glad dock!
 
 
Är man för tidig kan man få njuta av den här utsikten!
 
Förra veckans vikt 157.6 kg
Dagens vikt: 159.9 kg
= + 2.3 kg
 
Totalt: - 40.0 kg
 

Vad hääääääänder? Okej att min vecka inte varit fläckfri och perfekt men den har verkligen inte varit en plus två komma tre kilo aktig. Det är som en dåligt skämt, en dålig dröm.. hade gått och lagt mig igen om det inte vore för att jag ska iväg om en stund.
Så fullt upp! Har packat massor i helgen och idag har vi varit iväg till ett shoppingcenter för att handla lite till Philips brorsbarns 1 års kalas och lite kläder till Philip. Känns helt sjukt att vi inte bor i den här lägenheten idag om en vecka. Sambon är i alla fall iväg på fotboll i Helsingborg nu och jag tänkte ta och plugga lite, eller ja.. förbereda för den muntliga redovisning vi har på tisdag i alla fall. Inget speciellt att uppdater om egentligen som ni ser men ville inte låta bloggen vara död :)

Frukost - Macka från konditoriet
Lunch - Korv med bröd
Mellanmål - Yoghurt med hallon och kanel
Middag - Ryggbiff med grönsallad och majskolv, sås på kvarg och kryddor.

 


Kvällsfika - Riskakor med kvarg och hallon.

 

Frukost - Yoghurt
Lunch - Köttfärssås med pasta (gjorde tyvärr inte nog mycket av zuccinipastan att det skulle räcka till lunch dagen efter, innan kok kändes det som jättemycket och efter kok - not so much).
Mellanmål - Yoghurt+kvarg med hallon och kanel
Middag - Tortillapizza (pizzavarianten av tortillan) med tomatsås (på passerade tomater+kryddor), mager ost, rökt skinka, ananas och ruccola.

 


FUSK - En magnum classic glass.
Kvällsfika - Fruktsallad på banan, ananas, päron, äpple, kiwi.

Frukost - Kvarg med hallon och kanel.
Lunch - Ugnslax med täcke av fräst chili, vitlök, salladslök och ingefära tillsammans med pressad potatis och sallad på babyspenat och paprika.
Mellanmål - Vaniljyoghurt (lätt) med  kanel och pumpakärnor (1 tsk) och en riskaka.
Middag - Kryddstark (phew) köttfärssås (på 5%ig färs) med krossade tomater och kryddor tillsammans med zuccinipasta (kokad i vatten med lite buljongtärning och sambal oelek). Babyspenat och tomat på sidan om.

 


Kvällsfika - Ett kokt ägg och en riskaka.

Var iväg till sambons bror med familj på kvällen. Vi har länge planerat att tillsammans med dom åka till Helsingborg och ta färjan över till Danmark över dagen, äta ute, umgås och sen bo på hotell men vi har haft lite svårigheter med att få fram ett datum som passar allas scheman. Nu har vi i alla fall lyckats komma överens om ett datum och skulle boka det online men självklart strulade det så dom skulle ringa och kolla upp det med hotellet imorgon. Ska bli så skönt och kul när det är bokat så att man kan ha något att se fram emot! Det är just över 2 veckor kvar så inte allt för långt bort i tiden!
 
Blev förresten en minipromenad till med deras vovvs (15 minuter).. så den här dagen går alltså att sammanfatta med de många småpromenadernas dag. Nu är mina ben lite sura på mig men inte så illa som det varit innan, så det är bra ändå. Har faktiskt varit rätt skönt att röra på sig idag.
 
 
När sambon och jag firade tre år i november (förra året) så fick jag ett halsband av honom. Ett halsband med superkort kedja, jag menar, även för en smal person kommer halsbandet vara kort. Hur som helst så kunde jag ha det där i november men det tryckte åt liiiiiite lite. Så pass att jag inte kände att jag ville använda det där i början. Har inte provat det halsbandet sen dess men igår när jag försökte hitta kläder till dagens jobbintervju så tänkte jag på det där halsbandet och se nu passade det mycket bättre! Det sitter inte åt så där lätt obekvämt längre. Kul! Hade på mig det under intervjun idag och hoppas på att det för tur med sig ;)
 
I övrigt har dagen gått i ett. Läkarbesöket gick bra, fick utskrivet allergidroppar till ögonen och ska testa det. Min ögon var så irriterade, torra (bubbliga) så hon misstänkte allergi. Annars såg det ut som tidigare, ser som en kratta på höger öga men det blir inte värre i alla fall. 
 
Blivit en del småpromenader idag. 10 minuter, 20 minuter, 10 minuter och 10 minuter. Bättre än ingenting!
 
 
La in denna bild på instagram tidigare idag för att reta familj och släkt uppe i norr ;). Från promenaden hem från sjukhuset.
Berg och dalbanedag idag igen. Så mycket att göra och så lite tid och värst av allt.. jag kan inte kontrollera allt. Även om mycket är upp till mig så är jag också beroende av att andra ska ta beslut och ta sig tid. Kan inte vara hälsosamt att stressa upp sig och ha sådan ångest som jag har nu.. hoppas det blir bättre snart. I morgon blir det läkarbesök (ögat) och sen arbetsintervju (fick samtal om det idag, snabba puckar), sen hem och plugga massor innan jag måste skicka in uppsatsen (vad som är gjort so far) till handledaren igen. Vill skriva så mycket som möjligt så att hon har så mycket som möjligt att ge respons på.
 
Trots stress och mycket känslor så går det ändå förvånansvärt bra med suget/maten. Visst, vissa dåliga tankar har väl ploppat upp sista dagarna men de är inte så "intensiva" som de brukar vara vid lägen likt denna. Jag kämpar på.. men borde sova nu så jag orkar med morgondagen.
 
God natt på er!

Frukost - Två riskakor
Lunch - Fläskfilé med ugnsmorötter och potatis tillsammans med babyspenat, tomat och sås på kvarg (med salt, peppar, vitlök, cayennepeppar och paprikapulver).
Mellanmål - Yoghurt med äpple, kanel och pumpakärnor (1 tsk) och en riskaka.
Middag - Ugnslax med täcke av fräst chili, vitlök, salladslök och ingefära tillsammans med pressad potatis och sallad på babyspenat och paprika.

 


Kvällsfika - Kvarg med kanel och hallon.

Promenaden idag har än så länge inte smärtat mina ben så som det gjort på senaste tiden! Håller tummarna för att jag slipper smärtan imorgon också.. i så fall kanske jag vågar promenera lite mer igen. Råkade för övrigt somna tillsammans med sambon tidigare på kvällen och vi sov i tre timmar.. känns kanske inte helt optimalt men jag hoppas på att kunna sova i natt ändå, fortfarande trött så. Blev ju inte så mycket sömn natten till idag och sen har jag haft en berg och dalbanedag när det gäller känslor och humöret. Det tar på krafterna.
 
Hade förresten en ny upplevelse igår.. vi "fuskade" lite och köpte en kebabsallad till middag som vi åt i bilen, parkerade vid havet (bilpicknick?). Sambon brukar ha sin mat i famnen när vi ätit i bilen förr men jag har liksom inte haft nog med benyta för att det ska gå bra då magen alltid tagit upp så mycket plats på låren när jag sitter ner. Igår fick matlådan plats i famnen utan problem! Känns ju lite komiskt att jag insåg det när jag åt snabbmat..

Frukost - Yoghurt och en riskaka
Lunch - Citronkyckling med bulgursallad
Mellanmål -  Yoghurt och riskaka
Middag - Fläskfilé med ugnsmorötter och potatis tillsammans med babyspenat, tomat och sås på kvarg (med salt, peppar, vitlök, cayennepeppar och paprikapulver).

 


Kvällsfika - Åt så sent att kvällsfika blev överflödig. Råkade eventuellt sova i tre timmar på kvällen (till 21).. suck. Åt middag vid 22.

Sovit riktigt dåligt idag då jag är en sådan som vaknar en triljon gånger om natten när något ska hända på morgonen därefter.. Har min första intervju till c-uppsatsen om mindre än 45 minuter och jag är SÅ nervös!! Drömt om mina intervjufrågor hela natten, har ändrat på dom i sömnen, strykit flera, lagt till andra.. det gick aldrig bra i alla fall.. vaknade varje gång av att allt gick så dåligt så jag orkade inte mer. Nervös över själva genomförandet och nervös för att (om jag får spela in) ljudklippet inte ska fungera när jag väl kommer hem.
 
Andas. Aja är en 25 minuters promenad dit (50 fram och tillbaka) så får in motion också..
 
.. andas. .. andas..
Friskluften och all lek tog på krafterna, är helt färdig nu när vi kommit hem från Tylösand. Ligger i soffan och försöker samla ork till resten av dagen! Barnen letade påskägg, sen grillades det korv och gräddades våfflar, fotboll, filthäng och massa mer. Var en riktigt trevlig dag där ute. Tog en korv med bröd och räknade det som lunch. Inte supermättande men det var ju inte direkt en lågkalori korv så det fick räcka så.
 
 
Philip hittade en fotboll och började genast trixa med den..
 
 
Sen hittade han en kompis (brorsbarn) att grejja med bollen tillsammans med.
 
 
Philip fångade mig på bild när jag satt på en filt. Förr i tiden skulle jag aldrig posta en sån här bild men skit samma. Faktum är att jag skulle ha raderat den direkt men nu blir jag glad för nu fick jag en till före bild att lägga till mappen jag sparar alla bilder på mig i (för att kunna jämföra senare).
 
 
Havet där bakom.
 

En del av gänget.
 
 
 
 
 
 
Blev lite ändrade planer igår kväll och istället för att göra måsten blev det ett besök ända till efter midnatt hos Philips bror med familj. Bus med barn och sen mycket prat med de vuxna. Trevligt som alltid. Passade på att gå en liten sväng med deras hund när barnen nattades också, inte långt pga mina knän och pga dåliga skor för sådant men en liten bit i alla fall. Hunden Sune får mig i alla fall att gå bra mycket snabbare än vad min kropp tycker är bra.. ivrig liten varelse. Nej, ska avrunda här och bege oss till Tylösand till Philips pappa där Philips brorsbarn ska få leta påskägg. Vi följer med mest för att umgås lite med alla.
 
 
Förra veckans vikt 158.8 kg
Dagens vikt: 157.6 kg
= -1.2 kg
 
Totalt: - 42.3 kg
 

Det blev ett okej resultat i slutändan :)

Frukost - Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon och kanel.
Lunch -  En viktväktarchorizo med ett grovt korvbröd.
Mellanmål -  2 riskakor
Middag - Citronkyckling med bulgursallad (salladslök, paprika, gurka, babyspenat) och stekt sparris (ingen sås, woop framsteg).

 


Kvällsfika - Två kokta ägg.

Packa, rensa, packa, rensa och plugg på det. Återkommer imorgon!

Frukost - Frunch se lunch
Lunch - Köttfärssås med pasta
Mellanmål -  Inget.
Middag - Viktväktarchorizo med grovt korvbröd (två stycken).
Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel.

Kommentar - Det här med att sambon är ledig.. inte bra. Middagen var inte planerad utan vi avvek från planen.. nu blev det faktiskt helt okej kalorimässigt men kanske inte bästa om man ser på det ur en näringsmässig aspekt. Det var gott i alla fall, älskar korv med bröd.

Glad Påsk på er!
.. inte för att det känns som påsk då vi som jag nämnt innan inte firar det alls i år. Inte ens ett ägg har det blivit! Idag har det varit så himla fint väder (18-20 plusgrader och sol) men jag har suttit inne större delen av dagen och pluggat. Kände att jag låg lite efter min egen planering då jag tog ledigt igår. Vi åkte i alla fall ut till Tylösand en sväng på eftermiddagen, till Philips pappa. Blev bara en halvtimme eller så men var härligt att sitta i solen en stund och blicka ut över havet.
 
 
Min kropp verkar inte vilja göra sig av med kilon så som jag tycker den borde göra. Jag tycker jag sköter mig och äter på ett sätt så att den borde tappa mer än vad som visades på vågen imorse.. ett resultat som var rätt tråkigt. Funderar på vad jag måste förändra.. har en känsla av att för mycket fett används till stekning (ofta sambon som steker maten) så vill dra ner på det. Kanske äter jag för mycket salt (saltoman). Kanske utesluta light läsken helt och hållet? Jag äter en del riskakor nu jämfört med förr när jag viktminskat men jag vet inte varför de skulle påverka negativt, jag äter inte dem på ett sätt att de småäts här och var eller att det blir så många att kaliorierna stiger i taket, snarare tvärtom.. de är kalorisnåla och jag äter en eller två av dom vid en fast måltid. Jag vet inte.. jag vill gå ner kilo(n) och inte hekton. Sen gör jag knappt nummer två nu för tiden så kanske behöver se över det också..
 
Jag vet att man inte "ska" väga sig varje dag men jag klarar inte av att inte ha koll på läget. Jag vill inte stå där på måndagarna och bli jättebesviken när jag tror resultatet ska bli bra och så blir det dåligt. Jag vill förbereda mig för vad som komma skall.
 
 

Frukost - Frunch se lunch
Lunch - Sibyllameal (korv med mos) och bostongurka (ca 540 kcal)
Mellanmål -  Inget.
Middag - Entrecote med actifrypotatis, sparris, vitlökskvarg och sallad på babyspenat, salladslök, tomat och rädisor.

 


Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel.

 

Kommentar: Kanske inte världens bästa matdag men långt i från den sämsta! :)

Vi var på 3-årskalas idag på kvällen. Inte det vanligaste med barnkalas på kvällen men det blir som det blir ibland med skilda föräldrar. Var rätt trevligt att träffa lite folk men som vanligt blir jag grymt trött efter sådana sociala tillställningar där ljudnivån är riktigt hög. Borde nog kolla upp min hörsel, jag har mer eller mindre självdiagnostiserat mig med nedsatt hörsel bara. Har ofta problem att höra vad människor säger rent generellt. Aja var inte mer om mina krämpor jag skulle skriva om, haha. Kalaset var trevligt som sagt och jag tackade nej till både tårta, kakor och chilinötter och nöjde mig istället med en kopp kaffe med ltie mjölk i. Känns gött.
 
Annat som känns gött är att jag idag bokat in min första intervju till c-uppsatsen (tisdag). Riktigt glad för det!
 
.. och så avrundar vi det här inlägget med en dagsfärsk bild som Philip tog på mig tidigare idag.
 
 
Sambon har ont i foten och har klagat lite på det de senaste dagarna och så även igår. Sambon är en frisk, smal kille som spelat fotboll hela dagerna när han var yngre, som kan jogga flera kilometer fast han inte tränat på år och då dessutom utan att bli särskilt trött. Så att han har ont i foten är en stor grej för honom, för han har inte ont annars, han får knappt huvudvärk.
 
Det kanske låter sjukt men när vi pratade om hans fot igår så insåg jag att jag inte vet hur det känns att inte ha ont. Jag har alltid ont i min kropp, mer eller mindre ont. Det är mitt normalläge, att ha ont. I benen, knäna, ryggen, axlarna, armarna, magen, fötterna, nacken.. allt gör ont, ibland är det i bakgrunden och ibland är det mer intensivt. Jag insåg också att det antagligen är därför jag inte oroar mig så mycket när nya krämpor dyker upp (som andra sprungit till läkaren för direkt).. för jag är ju så van, det är ju bara en sak i mängden. Nu spelar väl viss läkarskräck in också men jag oroar ju mig inte ens.. så det är inte bara läkarskräck. Kan inte ens komma ihåg en tid där jag inte hade ont.
 
Haft grymt ont sen promenaden häromdagen till exempel. Mina ben.. jag vill bara hugga av dom för jag kan inte hantera smärtan (kommer från knäna). Mina knän har verkligen blivit så himla dåliga sen jag ramlade i tvättstugetrappen. Står jag upp lite för länge eller tar en promenad så värker dom något extremt kommande dagar. Sitter jag för länge så blir dom så stela att jag knappt kan gå.
 
 

Frukost - Kvarg med hallon och kanel. Riskaka med kokt ägg.
Lunch - Ugnsstekt lax med stuvad spenat, granatäpplekärnor, en potatis, 20g smulad fetaost (10%).
Mellanmål -  Grov macka med lufttorkad skinka, lite mozzarella, ruccola, tomat, röd lök (café).
Middag - Fläskfilé med böntzatziki (kidneybönor, riven gurka, kvarg och lite matyoghurt, vitlök, salt, peppar, lite cayennepeppar), sparris och grönsallad på babyspenat, tomat och rädisor.

 


Kvällsfika -  Två riskakor.

Klev upp vid 6.30 då jag hade handlingen (c-uppsatsen) idag vid 10.30 men tänkte passa på att sitta på biblioteket lite innan dess, gillar att hänga på dörren när de öppnar för då finns det sittplatser ledigt och det är ingen som varit och tagit de böcker jag vill kika i innan mig (studentlitteraturböcker som inte får lånas ut).
 
 
8 på morgonen är det tooomt och tyst på bibblan!
 
Dagen har gått så sjukt fort och jag känner mig som en zombie! Verkligen. Handledningen gick bra, biblioteksbesöket gick bra och ja det mesta har väl gått bra idag förutom att min energinivå dalade något extremt när jag kom hem.
 
Borde sätta igång och plugga lite nu innan sambon kommer hem men jag orkar verkligen inte. Så det får bli att slappa, har ju tydligen en hel påsk på mig att plugga.. en påsk som känns väldigt dåligt planerad, hallå.. jag tappar ju typ en vecka nu! Behöver börja göra intervjuer! :)
 
Angående påsken så kommer den inte firas överhuvudtaget och jag känner mig glad för det. Jag är en traditionsmänniska och älskar sånt men just påsken har jag aldrig haft några större traditioner för, kanske lite ägg (+målning när man var liten), godis (GOOODIS) och middag med familjen men inget särskilt egentligen. I år äter jag inte godis, min familj är långt bort, jag ser inte riktigt behovet av att måla ägg men jag kanske äter något ägg till frukost. Det känns skönt att inte fira i år för det betyder att det är en helg som alla andra. Helger har nog med frestelsemoment, jag behöver inte få dubbel påverkan av att det dessutom är påsk med allt firande därtill. Bästa med att det är påsk är att jag får ha hemma sambon i fler dagar än vanligt!
 
..och precis där förbrukade jag sista droppen energi. Zzz.

Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.  
Lunch - Kycklingsallad med ruccola, tomat, gurka, paprika, rädisor, salladslök, stekta späda morötter och tunn sås ringlad över på lite matyoghurt, fetaost (10%) och ruccola.
Mellanmål -  Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon, kanel och en riskaka.
Middag - Ugnsstekt lax med stuvad spenat, granatäpplekärnor, en potatis, coctailtomater.

 


Kvällsfika -  Två riskakor.

Varit lite ont om promenader nu då jag haft ont i mina ben (från knäna) men idag kom jag ut på en 38 minuters promenad i solen. Var faktiskt riktigt varmt i solen och trots att jag inte tyckte jag hade allt för mycket kläder på mig så var det just det, för mycket. Svettigt värre.. men hur härligt är det förövrigt inte med sol, med blommorna här och var och att blad och löv äntligen börjar slå ut lite. Det är grönt och härligt!
 
 
 

Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.  
Lunch - Köttfärsbiff med hemmagjord potatismos, ärtor, stekt lök och lågkalori lingonsylt.
Mellanmål -  Kvarg med hallon och kanel.
Middag - Kycklingsallad med ruccola, tomat, gurka, paprika, rädisor, salladslök, stekta späda morötter och tunn sås ringlad över på lite matyoghurt, fetaost (10%) och ruccola.

 


Kvällsfika -  Två riskakor.

Tung och ledsen dag men jag stog emot suget att tvångsmässigt tröstäta.. sjukt hur det suget, det beteendet, är så nära till hands trots att man egentligen är motiverad och fokuserad. Glad att jag stog emot idag, skönt också att dagen snart är slut.

Frukost - Två riskakor med ett kokt ägg.
Lunch - Kyckling med ris, broccoli och sweet chilikvarg.
Mellanmål -  Vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Middag - Köttfärsbiff med hemmagjord potatismos, ärtor, stekt lök och lågkalori lingonsylt

 


Kvällsfika -  Kvarg med hallon och kanel.

Förra veckans vikt 159.8 kg
Dagens vikt: 158.8 kg
= -1.0 kg
 
Totalt: - 41.1 kg
 

Känns som att jag har stått still kring den här vikten hela veckan (tjuvväger mig såklart), tror det handlar om att jag fick ett överdrivet bra resultat förra veckan som påverkade denna veckas resultat.. men jag är supernöjd med att det är ett kilo ner. Ville verkligen inte ha en nolla först och det blev det ju inte heller! :)

Frukost - Sömntutor äter frunch (se lunch ;)).
Lunch - Chili på högrev med kryddor osv (rester från igår). Blandsallad på babyspenat, gurka, tomat, paprika. Vitlökskvarg.
Mellanmål - Inget, inte hungrig.
Middag - Chili på högrev med kryddor osv (rester från igår). Babyspenat och tomater. Sparris, vitlökskvarg.

 


Kvällsfika - En riskaka med ett kokt ägg.

Kommentar - Hade planerat en annan middag men hade inte tänkt på att sambon skulle iväg på en fotbollsmatch (i en annan stad och matchen började på en rätt dålig tid). Skrotade planeringen och åt ytterligare en portion av chilin vi gjorde igår. Hade dock lite ont om grönsaker kvar (handling imorgon så ekar lite tomt nu). Känns inte lika roligt att laga mat till sig själv ju!

Vi har börjat packa! Varje dag senaste 1-2 veckorna har jag sagt att vi borde packa men så kommer allt annat i vägen och ingen kartong packas. Nu är det mindre än tre veckor tills vi flyttar och ja jag vet att det fortfarande finns gott om tid men jag vill gärna börja tömma skåp och lådor och städa ur dom redan nu så att man inte har ALLT där i slutet. Jag vill också göra saker lite då och då med tanke på mitt plugg som också ska göras under den tiden. Det funkar liksom inte att avsätta en hel vecka till flytt och flyttstäd utan det är bättre att varva det med plugget. Sen är jag kontrollfreak och planeringsfreak och tycker om att skriva listor och tycker absolut inte om att vara ute i sista minuten.. det bidrar ju också ja!
 
4½ kartong är packad och jag förstår verkligen inte hur det är möjligt att vi har så mycket grejjer som vi inte använder men som vi sparar för de få (FÅÅÅÅ) tillfällen de används. Jag menar, vi har massa uppläggningsfat men det använder vi ju bara när vi bjuder folk på middag. Hur ofta bjuder vi på middag? En gång om året kanske men sparas ska alla sjuttioelva faten göras, de är ju fina. Samma med alla skålar, de används inte jätteofta men de är ju bra att ha för ibland används dom ju.. Nu är jag inte ens den som tvekar att rensa ut, jag älskar sånt men just köksgrejjer är så himla svårt att rensa bland tycker jag.
 
Vi längtar faktiskt till flytt, ska bli trevligt med lite förändring och vi längtar tills vi har egen tvättmaskin och den inglasade balkongen. Även om lägenheten är en tillfällig sådan så ska det bli riktigt trevligt. Jag insåg dock igår att det bara är tre veckor kvar att bo i den här lägenheten.. jag har hela tiden varit så fokuserad på nästa och hur trevligt det ska bli att jag glömt att jag faktiskt ska lämna den här lägenheten. Känns lite sorgligt ändå, det är en superlägenhet som vi har haft många fina och bra stunder i.
 
.. men förändring är bra! Jag brukar sällan bo i samma bostad länge (tacka min mamma för det..). Har flyttat över 20 gånger i mitt liv (jag är 28 år). Känns lite skumt att bo på ett ställe (lägenhet/hus) längre än ett år.. (vi har bott i denna i två år nu). Mamma tyckte om att byta boende när jag var yngre och jag har tydligen fortsatt det beteendet. Jag har dock tagit det lite längre och flyttat till olika städer och inte bara inom samma stad. Började i Malmberget (Gällivare), sen Borlänge, Falun, tillbaks till Malmberget/Gällivare, Luleå och nu Halmstad och sen tillbaks till Luleå så snart vi lyckas få jobb där. Som sagt, förändring är bra! :)
 
Försökte fota lite av de kläder jag beställt och köpt på senaste.. meeeen, det gick sådär.. hehe, måste putsa speglarna för att kunna visa mörkare plagg och se det orkar jag inte göra idag!  Jag har alltid sagt att jag kommer bli ruinerad den dagen då jag kan köpa kläder från ett större utbud.. jag förstår inte hur tjejer som kan köpa bland de "vanliga" storlekarna gör det. Jag skulle bli helt galen av alla möjligheter!
 
 
Den här kjolen är ny! Jag älskar den. Jag menar, jag älskar den sjukt mycket! Jag måste ha den i midjan då den är för tajt att ha längre ner. Osäker på om det är en sådan modell som ska vara i midjan eller inte.. men spela roll! Det funkar fint för mig. Kommer dock ha leggings på mig när jag använder den på riktigt. Från ellos.se
 
 
Närbild på tyget.
 
 
Ny kofta och klänning.. drog i klänningen lite just innan bild så stör mig rätt mycket på "bluppen" som bildades men aja! Jag insåg för ett tag sen att en vit kofta kanske kan vara bra, såg sen den här med rosa prickar och resten är historia. Älskar prickar, älskar rosa. Klänningen har inga ärmar för övrigt. Kommer säkerligen ha leggings under även här. Jag älskar leggings och älskar inte så mycket mina knän eller det faktum att låren bråkas med varandra om det inte är ett plagg mellan. Även de här plaggen är från ellos.se.
 

Frukost - En riskaka, ett kokt ägg, vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Lunch - Plocksallad från Willys med blandsallad, morot, gurka, avokado, skinka, keso och ett ägg.
Mellanmål - Inget, inte hungrig.
Middag - Chili på högrev, röd chili, vitlök, oxfond, öl, honung, spiskummin, oregano, chilipulver, koriander som får koka ihop i 2½ timmar. Tillsammans med majskolv, sallad på babyspenat, gurka, tomat och paprika. Vitlökskvarg.

 
Vet inte om det ser supergott ut köttet, drog isär det med två gafflar i grytan men det var gott i alla fall.

Kvällsfika - ½ påse mikro popcorn.

Det som jag verkligen minst tycker om på min kropp är mina överarmar. Jag gillar dom inte när jag tittar ner på dom, inte i spegeln, inte på bild, inte framifrån, inte bakifrån och inte från sidan. Jag tycker inte heller om att andra ser dom. När jag tittar på jämförelsebilden där jag gått ner 40 kilo ser jag ju att de blivit mindre och ingen är gladare för det än jag. Mindre betyder dock inte att de ännu nått ett stadie där jag inte längre känner avsky när jag  ser dom. 

Även om jag älskar sommaren så är den årstiden  rätt jobbigt i kombination med dessa känslor om mina överarmar. Jag har högst motvilligt på mig t-shirt, alltså jag har det för jag får värmeslag annars men det är inte så att jag trivs. Ja, utomhus då, hemma har jag såklart på mig sånt utan att tänka desto mer på det.  Linne är något som jag har under koftor, under tröjor.. inte som  soloplagg men åh vad jag önskar att jag hade det. Vore så himla skönt att våga ha det på sommaren, för jag blir verkligen så lätt överhettad i solen.

Har i alla fall bestämt att jag i sommar ska försöka våga ha linne ute bland folk.. för egentligen är det ju skitsamma.. det är ju inte som att någon tror mina armar är minimala i t-shirt och blir helt chockade över storleken när det istället saknas en minimal ärm. Lustigt hur så små saker betyder aaallt. Den där lilla, lilla ärmen skyddar mig tydligen från omvärlden.

 
Dagens outfit, t-shirt på fast det vara bara för att jag visste att jag inte skulle ta av mig jackan någonstans publikt (provrum räknas inte som så publikt). Kjolen är ny förresten, gjorde en ellos beställning förra veckan och det var ett av plaggen. (Ps. Ignorera oredan i bakgrunden!).

 

Vaknade vid 7 något av att Philip fick larm, han har beredskap.. nu kan man ju välja att se det som sugit att larmet går så tidigt på en lördagsmorgon men man kan också se det som en chans att ta tillvara på dagen. Han fixade sitt larm medan jag låg och surfade lite på mobilen i sängen (med andra ord gå igenom det lååånga flödet i instagram) och sen åt vi frukost tillsammans i köket. Vi äter sällan frukost tillsammans nu för tiden för antingen jobbar han eller så kliver vi upp så sent att det känns onödigt med frukost. Gjorde lite ärenden och åkte sen en sväng till ett litet shoppingcentrum.. var där innan dom öppnat så fick sitta och vänta 10 minuter innan vi släpptes in. Jag satt alltså och väntade på att en klädbutik skulle öppna (klockan 10) på en lördagsmorgon, sjukt litkt mig.. eller inte ;) Är nog första gången. Behövde köpa ett enkelt svart linne för de jag har är så stora och sladdriga, inte alls roliga med andra ord och så behövde jag fylla på med mitt beroende, BB cream. Jag tycker att vi valde det sista, ta tillvara på dagen. Nu har vi umgåtts några timmar så nu kan jag med gott samvete plugga i några timmar ;)
 
 
Här är våra alster från gårdagens påskpynt, haha.. vi kanske inte tog påskdelen så sjukt seriöst. Philips till vänster och min till höger ;) Påskpunkare?
 
 
Efter ett tag såg det ut så här.. lekte grävskopa med Philips brorsbarn.. hans arm är skopan och jag är visst föraren ;) Philip är fokuserad på sitt mästerverk!
 

Frukost - En riskaka, ett kokt ägg.
Lunch - Kycklingcurry m. ingefära, äpple. lime, vitlök, tomat, rödlök, yoghurt och curry, ris.
Mellanmål - Två riskakor
Middag - Nötytterfilé med actifrypotatis, pulverbea utan smör, babyspenat, tomat, gurka, sparris.

 


Kvällsfika - Kvarg med hallon och kanel

Freeedag! Pausade plugget och for till sambons bror med familj för lite lek med deras barn. Hade med en liten present dit som det lektes med och sen fick vi påskpyssla lite med flörtkulor och fjädrar. Evigheter sen man pysslade med sådant.. det var helt klart bland de bästa sakerna att göra när man var liten och gick på fritids. Minns fortfarande känslan av att få gå in i förrådet där allt pyssel var och välja ut vad man skulle använda... så fort jag tänker på det minnet blir jag helt lycklig i själen, haha :) Jag har aldrig hävdat att jag är helt frisk!
 
Vill mest kika in med en fredagshälsning och säga att jag vet att jag inte bloggar allt för mycket nu (allt är väl relativt visserligen.. ) men jag sköter mig med maten och jag är så sjukt pepp på det här! Riktigt kul att motivationen håller i sig!
 
 
Selfie i trappuppgången i väntan på att sambon skulle plocka upp mig ;)
 
Hoppas att ni har en fin fredagskväll nu! :D

Frukost - En riskaka med ett kokt ägg.
Lunch - Bulgur kokad i sambal oelekvatten med kassler, stekt pak choy (det vita), gul lök, ingefära och det gröna på pak choyen inblandat i slutet. Sweet chilikvarg.
Mellanmål - Vaniljyoghurt med hallon och kanel.
Middag - Kycklingcurry med ingefära, äpple. lime, vitlök, tomat, rödlök, yoghurt och curry såklart. Serveras med ris och babyspenat.

 


Kvällsfika - 2 kokta ägg.

På händelselösa dagar är bloggen också händelselös. Jag vet faktiskt inte riktigt vart den här dagen har försvunnit. Pluggdag, så har mest spenderat dagen med att läsa.. och mer av det blir det imorgon.. jag är ingen som tycker om att läsa böcker. Jag tappar bort mig själv, tänker på annat, blir trött.. Föredrar skrivdelen av skoluppgifter men man kan ju inte alltid göra saker som är roligt. Är åtminstone intressanta saker jag läser om men det hjälper tyvärr inte min trötta hjärna från att tappa bort sig själv. Sambon uttryckte sin oro härom dagen för hur otroligt glömsk och senil jag kommer bli när jag blir äldre.. eller som han sa det.. "när du blir senil på riktigt".. för jag är lite småsenil nu. Jag glömmer bort ord, glömmer konstant bort vad jag håller på med, finner ofta mig själv ståendes någonstans i lägenhetem då jag varit på väg någonstans men glömt vad jag skulle göra. Tror att min hjärna behöver semester!

Frukost - Två riskakor med ett kokt ägg.
Lunch - Tandorilax med ris, tzatziki, sparris och paprika.
Mellanmål - Keso med bär
Middag - Bulgur kokad i sambal oelekvatten med kassler, stekt pak choy (det vita), gul lök, ingefära och det gröna på pak choyen inblandat i slutet. Sweet chilikvarg och coctailtomater.

 


Kvällsfika - Kvarg med lite vaniljyoghurt, hallon, kanel och en riskaka.

Jag tänkte på en sak här om dagen. På hur sjukt det är att nånstans på min kropp har jag tidigare lyckats bära 40 kilo utöver det jag redan bär. Vart var dessa kilon placerade? Har jag gått ner 1 kilo på armarna? 1 kg av 40? 2? 3? Hur mycket satt på magen? På benen? Om jag gått ner 20 kilo på magen så känns den tanken rätt sjuk, hur orkade jag ha 20 kilo mer än jag har nu på magen?

Det känns overkligt att jag gått ner 40 kilo. Det är lätt för mig att tänka på det som en droppe i havet, som att det inte är någonting för jag jämför ju de 40 kilona med hur mycket jag måste gå ner, allt som allt. 40 kilo är bara en början.

.. men så kommer dom där stunderna då och då där jag tänker, fan.. 40 kilo, det är ju sjukt mycket egentligen. Det är tungt att lyfta något som väger 40 kilo. Alltså måste 40 kilo viktnedgång vara mycket oavsett vilken startvikt man har.

Det är inte lätt för huvudet att förstå alltid. Förstå vart allt suttit, att jag gått ner 40 kilo, hur jag ska förhålla mig till den siffran. Jag vill inte bli nöjd med den siffran heller, inte för nöjd.. för jag är ju bara i början fortfarande. 

Frukost - Två riskakor
Lunch - Saffranskyckling med ris, broccoli, kvargsås.   
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel. En riskaka.
Middag - Tandorilax med ris, tzatziki, sparris, babyspenat och paprika.

 


Kvällsfika - Två riskakor och ett kokt ägg.

 

Kommentar - Jag är verkligen ingen fiskmänniska och det som jag har mest problem med är laxfile (kallrökt och gravad är gott). Jag vet ju fördelarna med att äta lax och sambon äääälskar denna firre så jag har bestämt mig för att försöka äta det en gång i veckan (andra veckan nu). Nåååångång måste jag väl sluta hata och börja tycka det är mer okej. Fick i mig hela filén igår i alla fall men det är mitt lilla projekt nu ;)

Jag har en liten låg dag idag (inte något som påverkar min kosthållning eller liknande så inget att oroa sig över) känner mig bara lite ensam, ledsen och halvt eländig. Det här med att känna sig ensam är något jag väldigt sällan gör. Jag trivs väldigt bra med mig själv och har inget emot ensamhet men enstaka gånger känns det inte fullt så okej. Idag var en sån dag så därför är jag glad att min pappa hade tid att prata lite i telefon idag om ditten och datten, bland annat om vikt - han är den som alltid puschat och försökt få mig att gå ner i vikt i alla år. Efter samtalet så kändes allt lite bättre. Jag kände mig lite mindre ensam och inte längre så nere. <3 Min pappa är så sjukt positiv, kanske lite väl ibland ;) Hans motto i livet är "det löser sig". Allt löser sig alltid och det är något som jag tagit med mig från honom. Det löser sig, på något sätt.
 
Något som måste lösa sig för mig just nu är angående min C-uppsats. Jag är på det klara med mitt ämne, syfte, avgränsning osv som jag vill ha. Jag vill skriva om den psykosociala tillgängligheten för personer med synliga, fysiska funktionsnedsättningar. Hur ser bemötandet från samhället ut? Finns det en tillgänglighet i samhället för dessa personer att vara den dem är? Att bli accepterade för den dem är. Det handlar med andra ord inte om fysisk tillgänglighet (installation av rampar och så vidare) utan den psykiska tillgängligheten.
 
Jag tycker att det är ett riktigt intressant ämne och ser fram emot att skriva mer på uppsatsen.. men.. mitt problem just nu som jag behöver lösa är hur jag ska få tag på personer att intervjua angående frågan. Jag vill intervjua just personer med synliga, fysiska funktionsnedsättningar men jag vet inte riktigt hur jag ska komma i kontakt med personer som vill ställa upp. Så det är något jag klurar på nu. Har ni några tips?
Var definitivt inte något som bara var aktuellt för gårdagen, trötthetskänslan i kroppen. Har ont i varje kroppsdel och är slut även idag. Som tur är behöver jag inte iväg någonstans idag utan kan sitta här vid datorn och plugga istället. Under täcket. Ska försöka ha en lite mer produktiv dag än gårdagen men vi får se hur det går. Kontrollvägde mig imorse för att se att gårdagens vikt inte var en glädjevikt (dvs mer positiv än jag förtjänade) men det verkar det inte vara, var något hekto mindre idag. Härligt! 8 veckor kvar på mina 9 veckor utan godis och det vore riktigt härligt att få se 140 något (även om det är höga 140) i slutet av dessa veckor. Det är mitt mål som jag arbetar mot :)

Frukost - Kvarg med hallon, 1 riskaka med 1 kokt ägg.
Lunch - Kalkonfilé med ugnsgrönsaker och vitlökskvarg.  
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel.
Middag - Saffranskyckling med ris, sås på matyoghurt, gräslök, lite honung och sallad på babyspenat, tomat, gurka, avokado.

 


Kvällsfika - Riskaka med 1 kokt ägg.

Idag har jag haft en riktigt trötterdag. Efter handledningen i förmiddags (som gick bra) har allt varit som i en dimma. Jag har stirrat på min datorskärm med dokumentet för C-uppsatsen öppen i flera timmar och bara lyckats skriva ner 3-4 rader. Verkligen helt slut. Antingen är det bara något för idag eller så har jag något skit i kroppen, misstänker att min herpes i ögat är tillbaka och är den det är det kanske inte konstigt att jag känner mig så här. Är inte bara trött utan har rätt ont i kroppen också. Brukar må halvtasktigt i samband med herpesen nämligen. Nåväl, hoppas på att vara lite piggare imorgon, har mycket att göra :)
 
Fick i alla fall veckohandlat tidigare under kvällen så nu är kyl och frys fyllda med bra saker igen. Alltid skönt även om det var grymt jobbigt att masa sig runt i affären :)
 
Känner mig sjukt pepp på att se nya siffror på vågen förresten. Ska bli så härligt att se hur siffrorna tickar ner nu på 150 talen. Känns också riktigt skönt att vara i fas redan efter en vecka, det är aldrig kul att gå ner kilon som man redan gått ner innan. Nya siffror är betydligt roligare!
 
 
Dagsformen ;)
Förra veckans vikt: 163.6 kg
Dagens vikt: 159.8 kg
= -3.8 kg
 
Totalt: - 40.1 kg
 

Sådärja! I fas igen efter 3 veckors fuskande och dessutom 0.1 kg mindre än tidigare lägsta noterade vikten. Nu tänker jag utforska andra siffror på 150 något! 

Frukost - Skönt att sova.. idag igen (ingen frukost med andra ord).
Lunch - Kyckling, ris, broccoli, sweet chili kvarg (rester).
Mellanmål - Kvarg med hallon och kanel. Riskaka med 1 kokt ägg.
Middag - Kalkonfilé med ugnsmorötter, palsternacka, potatis (väldigt lite), paprika, röd lök och coctailtomater. Babyspenat och vitlökskvarg på sidan om. Älskar förövrigt timjan om det inte syns ;)

 


Kvällsfika - 2 ägg.

Så var en helg över och jag är glad över att jag kunnat slappna av. Leva lite i stunden och inte stressa över allt som jag har en tendens att göra just nu. Blev social lördag som jag skrev och idag söndag har vi mest chillat här hemma. Har rensat min garderob och sorterat dom i 4 högar. Skänkes, släng, spara och packa.. för ja, jag kommer inte använda hela min gardrob den kommande månaden så kan lika gärna packa ihop rätt mycket inför flytten. Blev rätt mycket i både skänkes och slänghögarna så det var skönt göra sig av med lite som aldrig används. Har även städat, kika på film och åkt runt i bilen för terapi ;) En väldigt bra söndag faktiskt, lagom innehållsrik.. om man inte räknar med att ngn kidnappat tvättstugenycklarna så vi inte kunde använda vår tvätt-tid. Har haft en lätt irriterad sambo här hemma som satt upp lappar och knackat på och sprungit upp och ner för att kolla om tvättstugan blivit ledig någongång.. men icke! Nåväl!
 
Imorgon ska jag till skolan för första handledningstillfället, är nervös då jag inte vet vad som förväntas av mig på första mötet eller vad vi ska göra då men det kommer säkert gå bra. Hoppas att handledaren är bra också!
 
Dags att sova, vägning imorgon på morgonen! Hoppas på bra resultat :)
 
Natti
Två dagar i rad har vi sovit utan alarm ställda, det händer.. ALDRIG. Vi har alltid alarm ställda, vardag som vardag vilket är rätt onödigt kanske. Har hur som helst varit så himla skönt att få sova ut tills kroppen själv känner för att vakna. Idag vaknade jag dock upp med rosslig röst, astmakänningar och lite täppt näsa.. hmm, får hoppas det inte är något som ska fastna på mig.
 
Igår hade vi en social dag. Var hos Philips bror (med familj) rätt många timmar igår. Började som ett hälsa på besök men slutade upp i grillkväll med oss och två andra par (utöver värdparet). Var en trevlig dag och kväll med barnbus, bra sällskap och god mat. Jag försökte tänka på vad jag åt, det är ju alltid svårare när man inte lagar maten själv men jag tycker jag gjorde ett okej jobb.. bearnaisesåsen jag åt var kanske tveksam men jag försökte hålla ner mängden samt att jag inte ätit så mycket innan på dagen kalorimässigt.. så det var nog okej ändå.
 
 
Tycker Philips bror och hans sambo har det så fint hemma hos sig. Älskar bordet!

Frukost - Skönt att sova.. ;)
Lunch - Lövbiffwok med grönsaker och lite mer än ½ dl ris.
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Vi blev spontanbjudna på grillkväll hos Philips bror med familj, vi och två andra par. Åt grillat fläskkött, ugnspotatis, sallad och en lite klick bearnaisesås.
Kvällsfika - Kom hem sent och kände inget behov av något.

Frukost - 2 riskakor med 2 kokta, skivade, ägg på.
Lunch - Kyckling med ris, broccoli och sweetchilikvarg.
Mellanmål - 2 riskakor med 1 avokado och 1 skiva kalkon.
Middag - Lövbiffwok med paprika, morot, bambuskott, vattenkastanj, babyspenat, gul lök, vitlök med just över ½ dl ris. Lite sweetchili sås droppat ovanpå (tillkom efter bild).

 

Kvällsfika - En riskaka.

Sitter fortfarande i pyjamasen idag.. ja fortfarande.. klev upp 7.40 och klockan är nu över 21 och det enda jag gjort är att vara hemma, i pyjamasen, och pluggat (lagat mat, ätit, och slötittat lite på lets dance också visserligen men ja ni förstår). Vill grotta in mig lite mer i mitt ämne innan min första handledarträff på måndag så jag kan få ut så mycket som möjligt av den. Sen känner jag också att jag borde hålla igen lite med plugget i helgen när sambon är ledig, blir lätt besatt så om jag inte pluggar så tänker jag på det eller så pratar jag om det. Jag är med andra ord rätt tråkigt att umgås med just nu! Stackars sambo ;) Borde börja packa lite smått också under helgen! .. men ja vad jag skulle kika in här för att säga är att jag är rätt tråkig nu och har inget att skriva om!
 
Kan skriva att jag är rätt så jättemycket sugen på något gott (onyttigt) just nu.. men jag ska inte äta något. Lustigt hur en fredagskväll automatiskt kan få en gottesugen.. Men 9 veckor utan godis var det ju!
 
 

Frukost - Keso med hallon. Riskaka.
Lunch - Chili- och sojamarinerade laxspett med bulgursallad (gurka, paprika, persilja) och limekvarg (kvarg, lime, örtsalt, peppar).
Mellanmål - Kvarg med lågkalori äppelmos och hallon till det.
Middag - Kyckling med ris, babyspenat, tomat, sparris och sweetchilikvarg.

 

Kvällsfika - 2 riskakor och 1 kokt ägg.

Det var fint väder med sol och 11 plusgrader i skuggan idag så när sambon slutade jobbet gick vi direkt ut på en 35 minuters promenad. Det kändes dock rätt tungt idag, mina ben och då framförallt det jag skadade för några veckor sen gjorde ont vid varje steg men men, fick ju i alla fall röra på mig lite!
 
 
Jag är så ljuskänslig i mina ögon så solglasögon är verkligen att föredra när jag är ute i solen
 
 
Fina Halmstad!
 
Kvällen har gått i ett den. Lagat massa mat för att få matbackar, pratat med min mamma (facetime), fått rygg och vadmassage (mina vader is killing me) av Philip, handlat lite mat som inte fanns på veckohandlingen i måndags och tittat ett avsnitt av criminal minds. Sjukt hur fort dagarna går nu! Jag klev ju nyss upp!
Jag känner mig SÅ peppad just nu. Peppad och lite rädd... rädd för mig själv. För att jag ska fucka upp det här igen, att jag ska vara svag, ta dåliga beslut, inte orka stå emot, ta den lätta (och ofta roligare) vägen. Varför är det så lätt att vara svag och så svårt att vara stark ibland? Det är en rädsla som gnager i mitt bakhuvud. Problemet är ju att rädslan grundar sig i att man inte litar på sig själv, att man inte litar på att man kommer göra de rätta valen imorgon eller om en vecka för man vet inte vad livet slängt på en då. Är man lika stark då som idag? Det gör mig rädd och orolig... meeen jag vet ju att det inte är någon idé att tänka på det. Jag måste fokusera på att vara stark just idag och alla andra dagar som det är just idag för. En dag i taget, jag kan ju inte ta morgondagens beslut idag ändå.
 
För att fortsätta där jag började så är jag verkligen så peppad just nu och det känns så skönt. Jag känner mig lättad och glad över att känslan infunnit sig. Jag hade bestämt att det får vara nog i söndags men det är ju inte som att pepp- och motivationskänslan alltid infinner sig bara för att man tänkt en tanke. Jag är i alla fall riktigt nöjd över att tanken tänktes och även beslutet av att ta 9 veckors godisuppehåll (+fika, glass, chips och sånt också). Inte så att jag vill äta massor efter det men det är faktiskt okej att ta en glas då och då på sommaren förutsatt att man äter duktigt övrig tid.
 
Ska ta mitt peppade själv och styra över det till plugg nu. Försöker hitta vetenskapliga teorier som är som handen i handsken för mitt ämne.. en utmaning! :)

Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon (sista brödet som var kvar).  
Lunch - Apelsinkyckling, cous cous, kikärtsyoghurtsås, grönsaker.   
Mellanmål - Kvarg med mango och hallon.
Middag - Chili- och sojamarinerade laxspett med bulgursallad (gurka, paprika, persilja) och limekvarg (kvarg, pressad lime, örtsalt, peppar).

 

Kvällsfika - Kvarg med lite vaniljyoghurt, pumpakärnor, hallon. Riskaka.

Inte promenerat något på någon vecka nu men idag var det dags igen. Brukar sikta på att komma över åtminstone 30 minuter men idag blev det bara 27 minuter dock mestadels i jobbigare terräng än asfalt så det blir nog bra ändå. Min bak kände då av det! Vi gick runt och spanade in området som vi ska flytta till om en månad. Var skönt med en paus i pluggandet och få lite friskluft på köpet! Dessvärre hade solen som hälsat på oss på senaste gömt sig men vad gör det :)
 
 

Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon. Har inte tänkt äta bröd så frekvent senare men vi hade kvar sen helgen.
Lunch - Nötfärsbiff med 1½ dl kokt fullkornspasta och bostongurka.  
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Apelsinkyckling (brynte kycklingen först och sen in i ugnen tillsammans med apelsin) med cous cous, sås på kikärtor, matyoghurt, vitlök, chili, salt, peppar, citron och sallad på bladspenat och tomat.

 

Kvällsfika- Kvarg med lite vaniljyoghurt tillsammans med hallon och äpple. En riskaka.

Hur gick det då med kostschemat från konstrollen?

Jag känner inte alls att jag gjorde mitt kostschema och kostkontrollen rättvisa. Gick jag in i det med tro och hopp på att det skulle gå bra? Ja. Gick det bra? Kanske inte men det beror på mig. Det var kanske inte rätt stund i livet att dra igång det på. Jag tyckte att det var skönt med ett matschema, med någon som berättar för en hur man bör göra och hur man bör äta. Christofer som jag hade kontakt med var hur trevlig som helst och jag önskar verkligen att jag hade orkat hålla i det hela för jag tror verkligen att jag hade kunnat få hur bra resultat som helst! Är ni intresserade tycker jag helt klart ni ska spana in kostkontrollen.se.

Jag kommer helt klart ta med mig många saker från det, kvargen kommer finnas kvar och så även keso, försöka ha fler kolhydratsfria (och då tänker jag på större källor som ris, potatis, cous cous, pasta osv) måltider än vad jag hade haft annars (det kanske inte alltid blir så men jag ska försöka planera in det). Jag kommer också fortsätta ta fiskleverolja och linfröolja (och d-vitamin när det finns behov för det).  Ja, det är några av sakerna jag kommer ta med mig och det är inte heller omöjligt att jag hoppar på schemat sen igen! :)

Haft en skol- och ärendedag idag. Introduktion till sista kursen med leverans av lite panikartade insikter om hur lite tid vi faktiskt har på oss att genomföra denna C-uppsats! Får verkligen se till att inte slösa bort dagar och även se till att sätta igång NU och inte om en vecka. Fick även springa lite ärenden, banken, fixa med busskort, hämta paket (med böcker). Har på något mystiskt sätt lyckats slarva bort min bankdosa. Efter en väldans massa år och en väldans massa flytter så försvinner den appropå ingenting helt plötsligt, fick i alla fall en ny fräsch om man nu vill se det positivt.
 
Känner mig rätt glad idag, provat en ny maträtt idag igen. Jag älskar att testa nya recept och laga ny spännande mat. Jag provar det mesta.. det enda jag drar mig för att laga är underligt nog husmanskost.. tycker det är så tråkigt och oinspirerande. Jag vill bara prova nytt hela tiden om jag själv får välja. Nu lever jag ju ihop med en kille som är väldigt skeptisk till många ingredienser så man får försöka mötas halvvägs ibland ;) Hade han fått välja hade vi ätit husmanskost och samma maträtt flera dagar i rad för det är smidigast så. Nu uppskattar han väl också upplägget jag vill köra på, kanske framförallt för det innebär att det är jag som står för matplaneringen och inhandlingslistor och så vidare!
 
Tycker för övrigt att det är en svår årstid just nu. Var enligt smhi 9 grader när jag skulle iväg tidigare idag, men det var strålande sol också.. hur klär man sig då? Det slutade med att jag hade ett linne och en kofta över (som är rätt varm).. visste inte om det skulle vara för kallt eller inte.. slutade med att jag höll på att svettas ihjäl.. hm! Så svårt!
 
 
                                                            Så här såg jag ut idag. 
Ignorera tvättmedlet på golvet som jag råkade spilla ut just innan jag skulle gå (och därmed inte riktigt hann få upp.. prioriterade foto, haha).
 
 
..och så här såg Halmstad ut idag.

Frukost - Grovt bröd med philadelphia och kalkon
Lunch - Tacos, rester från helgen.
Mellanmål - Kvarg med hallon.
Middag - Kassler med stekt äpple och spetskål (+en skvätt koncentrerad äppeljuice och en skvätt milda extra 4% .. kanske 1-2 tsk vardera), persilja, coctailtomater. Riktigt gott faktiskt.

 


Kvällsfika- Kvarg utblandat med lite vaniljyoghurt (0.5%) 1 tsk pumpakärnor och några frysta hallon. 1 riskaka. (Hungrig kväll!!)